Choroba na bylinkach

Takuto chorobu chytili vsetky bylinky co mam na okne, vratane oregana, rozmarinu, maty, bazalky. Skusal som to striekat roztokom zarobenym z cesnaku ale bezvysledne. Pripomina mi to plesen. Mam vsetko vyhodit alebo sa to da zachranit niecim?
Odpovedať
Profilova fotka
vezmi lístok do záhradkárskych potrieb, majú mikroskop, poradia...postrek
Odpovedať
Nie je to pliesen,vyzera to skor na vosky,alebo nejake cicave skodce. Skus to vysprchovat vlaznou vodou a do kvetinaca daj lepove dosticky
Odpovedať
Toto naozaj vyzera na vosky. Majki ti dobre radi vysprchovat vlaznou vodou ale urcite by som to dalej nenechal tak ale riesil aj nejaky postrek nech sa to uz neopakuje
Odpovedať
Ostrihat na kratko, co je zdrave zuzitkovat a ony este obrazia. To nebudu vosky, mne sa zda, ze su to nejake larvicky, ktore sa zavrtaju do listu a tam sa krmia. Nespomeniem si na meno, ale kukni na www.lacne postreky.sk v sekcii Katalog skodcov a chorob, hadam najdes co to je. Su tam aj odporucane postreky, ale na bylinky by som sla len do Rockefektu, preventivne striekat po ostrihani. Alebo nieco ine BIO.
Odpovedať
Profilova fotka
fu pri bylinkach s postrekmi maximalne opatrne. Asi by som to skusila naozaj len ostrihat a nechala tak.;)
Odpovedať
@zita19 Rockefekt je dost mastny,drzi sa dlhodobo na listoch.Takze na byliny by som ho nedavala. Na bylinky nie je vhodny ziaden postrek!
Odpovedať
@majki555 ja som ho neskusala. Vsetky taketo pripady riesim radikalnym strihom
Odpovedať
Dakujem za rady a indicie. Vsetky napadnute listy som ostrihal, z hliny som vyduril jedneho chrobaka a po detailnejsom patrani som zistil ze je to strapka, co je aj priznak tych flakov na listoch. Vyskusam ten Rock effect, snad pomoze.
Odpovedať
Profilova fotka
na strapky su dobre nejake pripravky ktore obsahuju parafinovy olej.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?