Odpoveď na príspevok od iamriso:
Ahojte, viem, že staršia téma (novšiu som tu nena… @iamriso ja som nakoniec išiel do ponorného čerpadla a frekvenčného meniča Kompakt AD a 8 litrová ezpanzná nádrž. Všetko funguje dobre. Tlak na výstupe mám nastavený na 3.2 bar. Neviem či to sem možem napísať, všetko som nakúpil cez KD garden v NitreOdpoveď na príspevok od andrejl884:
@iamriso ja som nakoniec išiel do ponorného čerpa… @andrejl884 aké si kúpil? Ja nakoniec uvažujem nad týmto - PONORNÉ ČERPADLO IBO SDM 3-15 - RTS, má výtlak 90 metrov a prietok až 105 L/m.. keď budem v budúcnosti riešiť závlahu tak budem musieť dokúpiť riadiacu jednotku a frekvenčný menič atď.. https://www.atria.sk/ponorne-cerpadlo...Odpoveď na príspevok od iamriso:
@kejsix prišlo mi upozornenie, že si pridal komen… @iamriso Neviem, prečo zmizol. Ja len že čerpadlo treba voliť podľa výkonovej krivky, kde sa treba pohybovať s pracovným bodom cca v strednej tretine. Vytlak aj prietok su maximalne hodnoty, ktore lezia na protilahlych koncoch krivky a teda nie su dosiahnutelne zaroven. Pri výtlaku 90m moze byt tych 5bar v strednej tretine, no i nemusi. Nepozeral som ale zatial to konkrétne čerpadlo, čo píšeš.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@iamriso Neviem, prečo zmizol. Ja len že čerpadlo… @kejsix a @frenky029.. priznávam, že vybrať čerpadlo je tuším zatiaľ pre mňa tá najväčšia alchímia :D :D na základe prepočtov (cca 8-10 kusov 90 stupňových kolienok, filter, ventil, T-kus + dlžka potrubia atď..) mi vychádza strata max. 20 metrov = 2 bar pri prietoku 50 L/min... ), ideálne ak dám čerpadlo s prietokom 100 L/min, môžem potom mať viac spinklerov na vetve, prípadne naraz pustiť dve vetvy.. napr. dnes som našiel toto čerpadlo, už menší tlak 5 barov (50 m) ale pri prietoku 100 L/min.. plánujem dať len 5 spinklerov na túto vetvu..Čerpadlo má v sebe zabudované tlakový spínač, prietokový senzor, spätnú klapku, ochranu proti chodu nasucho, ochranu proti preťaženiu.. čo je pre mňa super, ak by mi došla voda v nádrži.. https://www.aquapumps.sk/priemer-cerp...