Bršlen ostal čudny, co mu je?

prosim Vas aka je to choroba na tom kríčku bršlen, alebo co mu je? polievany je kazdodenne..
Odpovedať
@denkatn Pokiaľ na ňom nie sú viditeľné parazity, najmä štítnička bršlenová, tak z nejakého dôvodu vyschol. Možno práve, že bol prepolievaný. Ja mám bršleny v hrantíku a polievam 2x týždenne. Keď je deň dva suchšia zemina, nič sa mu nestane. Bršlen je záležitosť do 10 €. Ak neprežije, vyhoď ho a kúp druhý. Ak sú tam parazity, tak treba postriekať postrekom Karate Zeon.
Odpovedať
@chrobak7 spravila sa taka pavucina cudna na holych konaroch, tak pouzijem ten Karate Zeon. nemyslim, ze vyschol, myslim ze choroba.
Odpovedať
Profilova fotka
@denkatn vykopať, spáliť. Toto nieje vyschnutie. Vypadá to ako vijačka.
Odpovedať
@denkatn Z druhej fotky vidno, že nevyschol. To je evidentne víjačka krušpánová - jednu húsenicu vidno v pravom hornom rohu druhej fotky a jednu vpravo dole. Pár húseníc dokáže za pár dní zlikvidovať celú rastlinu. Neviem, či to má zmysel ešte zachraňovať. Ak sa ti chce, tak to hneď postriekaj tým Karate. Ale lepšie je to celé spáliť.
Odpovedať
ani karate nepomôže, buď celé zostrihať až do spodku a postriekať zvyšok, alebo vytiahnuť a spáliť
Odpovedať
Profilova fotka
a nie je chyba prave to, ze sa polieva kazdodenne? ako prve mi napadlo, ci to nie je nahodou plesen, ale ta husenicka vpravo hore ma veru vyviedla z omylu 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@dangs tak ocividne to napadla nejaka bzdocha, toto nebude rozhodne preliatim. a teraz v lete je normalne, ze sa rastliny polievaju aj kazdy den.
Odpovedať
Vijačka krušpánová - nie je také jednoduché sa jej zbaviť, je to poriadna mrcha a dosť rozšírená. V priebehu niekoľkých dní dokáže zožrať celú rastlinu, aj keď na to teda rozhodne nevyzerá.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomasjur A toho sa dá aj reálne zbaviť? Nerozšíri sa to tak, že už potom je v čudu celá rastlina?
Odpovedať
dakujem vam, tu husenicu ste nachytali na fotke in fla granti🙂 ja som ju nevidela. zozrala mi cely krik, ktory pekne zakrival mur. spalim to, dufam, ze nema rada ine rastliny ta husenica.
Odpovedať
Profilova fotka
@sebasto @denkatn ona špeciálne krušpány dokáže zlikvidovať. V našom okolí celé ploty ľuďom zmizli, ja som prestala bojovať, vykopali sme všetky a spálili. Bojovať sa dá 2x ročne postrekom. Postreky treba striedať, ostáva odolná. Ja som odmietla valiť chémiu.
Odpovedať
@jankazb ani ja nedavam moc chemiu, no niekedy uz stracam nervy, mam rozne rastliny a kazda ma inu chorobu, sused co strieka ma vsetko krasne.. lenze ja mam malu dceru ma rada lienky a zeleninu tiez nechcem striekat, co uz. len sledovat clanky o prirodnych prostriedkoch, napriklad tie slizniaky, to su tiez potvory, zistila som, ze okrem chemie pridu o zivot ked je miska s vodou a olejom pri rastline, mali sme maso po macke na dvore a rano tam bolo 6 slizniakov v miske. tak radsej tak, ako chemia v pode...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?