Benzín zo stilka: Použitie v mopede 2Takt - je to bezpečné?

Zobraz úvodný príspevok
Z motirovej pily mi ostalo dost nariedeneho benzinu a momentalne ho neviem pouzit. Mozem to naliat do mopedu 2takt aj ked tam pouzivam iny olej?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od starysomar:

@zicher mali sme super inštruktora na ťažké mašin…
@starysomar keď máš koktavého závozníka, tak na križovatke - sprava mo-mo-mo- modrá tatra 🤣🤣
Odpovedať
Sprava zelena - ale vetrieska!!! :D
Odpovedať
Z prava nic, zlava nic - drb... Niekto mal pozerat aj pred seba :D
Odpovedať

Z prava nic, zlava nic - drb... Niekto mal pozera…
@starysomar toto sa mi stalo, ked ma kamoš na ulici roztláčal na pionieri. tlačil, tlačil, ja zaradenú jednotku, pravá ruka hýčkala plyn, ľavou som sa hrabal počas tlačenia na karburátore- pridúsal som sanie, že bohatšiu zmes, aby chytilo, hlava dolu. Drb! a naje.al som to do na ulici zaparkovaného gazíku. Pri roztláčaní.. Gazíku nič, ja rozbitý svetlomet a ten šilt nad ním čo má pinkas, tak bol zaklapnutý na tom rozbitom svetle. Ja oškreté čelo. V okne majteľ gazíku kukal z domu na nás a strašne sa rehotal..
Odpovedať
Som tak raz babral za jazdy na 150-ke viečkm karburátora a podarilo sa mi vytiahnuť šupák... Nabrala obrovský výkon - šťastie že bola voľná cesta do kopca. Rýchlo zatvoriť benzín a než došiel - skoro som bol v kriakoch... A ešte jeden - dva: Zastavia vodiča: "Pán vodič - kde máte brzdové svetlá?" - "Ježišmária ale kde ja mám príves s ľuďmi" :D Druhý zo života: Flekol chalan za dažďa bez príčiny Audinku a ujo so škodovkou mu hvízdol do kufra. Než sa mladý spamätal ukjo na neho ziape: Kua k čomu Ti je to postrané ABS keď ja nemám!!! :D
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@starysomar toto sa mi stalo, ked ma kamoš na uli…
@zicher Ja ešte za mlada som vlastnil "kubatúru" 50cmm Jawa 05🚴. plechové chrániče dole a poďme klopiť asfaltovú cestu-"zábačku".... No zaklopil som ako aj plechový pedál o asfalt a bolo to🙈...Lízal som asfalt ako aj moja koža na bruchu🥴...Odvtedy som ani za b....a nenastúpil na podobné "strojovne"...Radšej stroj na 4-kolesách...Aj to patrí k zážitkom.😁
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od technik007:

@zicher Ja ešte za mlada som vlastnil "kubatúru"…
@technik007 tak ja celý život obhospodarujem nejaké dvojkolesové prdítka.. už ich ani zrátať neviem, koľko ich bolo. ale nie som taký ten nadšenec, čo sadne na motorku a ide okolo sveta. na to sa mám príliš rád. nie som masochista. v garáži mám dve, tretia je požičaná, viac sa mi do garáže nevmestí.. ked zrátam prívesný vozík, dva bicykle plus štiepačka, kosačka, tak aj tak je tam tesno. takže ak by som chcel niečo dalšie, tak sa niečoho súčasného musím zbaviť..
Odpovedať
"Cestné lišaje" sme mali mnohí. A nie len. Jednu zimu sme sa s kamarátmi vozili po snehu na odstrojenom Pinckovi. Čo o to - na nádrži sa dalo sedieť len nemal brzdy :D Našťastie to príslušná železná brána vydržala...
Odpovedať

"Cestné lišaje" sme mali mnohí. A nie len. Jednu …
@starysomar No čo Ti napíšem??? Aj tak sa dá...😄 Odstrojený pigas to urobí za Teba...
Odpovedať

@starysomar No čo Ti napíšem??? Aj tak sa dá...😄 …
@technik007 mne sa niečo podobné stalo s tou už spomínanou jawou 90, roztláčal som ju u deda na dvore, na páku to zle chytalo.. A ako tak roztláčam, už som to vzdával- koniec dvora, brána zavretá, tak tá motorka odpálila tri metre pred bránou, ja som už nečakal, že chytí.. Ako tak odpálila, v momente sa postavila na zadné, ja som mal naložený plný plyn, ledva som sa jej udržal, motorka na zadnom a ja som letel za ňou vzduchom ako vlajka na bojovej lodi.. Vrazila oboma kolesami do brány, tá sa rozletela, ja som skončil na chodníku pred bránou a motorka si to šinula krížom pomedzi autá cez uličnú cestu skončila v bráne suseda bývajúceho oproti. Čo vám poviem.. dnes sa na tom zabávam, ale vtedy so mnou pozametala ako s handrovou bábikou.. Škoda, že vtedy neexistovali na domoch kamery, to by bol víťazný záber do skrytej kamery..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@technik007 mne sa niečo podobné stalo s tou už s…
@zicher Keď sa darí, tak sa darí😁 Šťastie, že sa to obišlo bez poškodenia zdravia... So susedom sa dá dohodnúť a verím že smiechu sa nezdržal, na rozdiel od Teba, keď si si myslel, že udrela "posledná"..Ja som veľmi na motorky nebol, skôr som skúmal silu elektriny, tým že som vopchal kliniec do zásuvky... Skúmal som prečo sa to stalo, až som sa dostal na štúdium elektriky, kde som pochopil o čo kráča v elektrike...😀
Odpovedať

@zicher Keď sa darí, tak sa darí😁 Šťastie, že sa …
@technik007 neviem ako dnes ale ked som ja chodil na základnú tam bola od 8 ročníka elektrina na hodinách fyziky a základný ohmov zákon by už tam mal vedieť každý, mali sme i praktické akurát len na baterky mňa skôr zaujalo že elektrinu síce nevnímaš žiadnym zmyslom ale jej účinky sa prejavia na spotrebiči
Odpovedať
"Drot pod napatim vyzera rovnako - len je iny na dotyk" :D
Odpovedať

"Drot pod napatim vyzera rovnako - len je iny na …
radšej som môj príspevok zmazal, aby som nebol trestnoprávne zodpovedný za návod, ktorý môže viesť k ublíženiu na zdraví s následkom smrti. :-D
Odpovedať

"Drot pod napatim vyzera rovnako - len je iny na …
samotný drôt je nie nebezbečný, lastovičky bežne sadajú i na fázové, problém má bocian, môže sedieť na oboch,preto im hniezda dávajú vyššie
Odpovedať
Presne ta. Kym sa neuzatvori okruh - prud neprechadza. Lenze ak sa uzatvori cez organizmus, je ZLE. Aj kapacitne voci podlahe cez hoci papuce. Inde riesia kopajucu sprchu a niektorym komentom ("radam"...) sa nestacim divit. No uz sme OT.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?