Odpoveď na príspevok od budix:
Ahojte, máme pozemok na kosenie do 1000m2, zatia… @budix mam podobne velky, kosil som s takou kocikovou ale bola to ostara, tak na 3+ hodin. Ak to budes kosit do kosa budes vysypavat kazdu chvilu. Teraz som kupil traktorovu a to je parada aj s vykosenim okrajov za hodinu a pol vybaveny. Investicia ale samozrejme 4nasobok tvojho limitu a to som isiel po cene tak trochu.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@budix mam podobne velky, kosil som s takou kocik… @sousedekovci89 No do koša chcem a na vozík... okolo domu 400m2 často a "zadný" dvor každé 2 kosenie. Bude tam mat zahradu stromky,chodniky,veci atd... s traktorovou by to nebolo asi ok. Keď sa dokonči na kompelet zahrada, tak 400m2 pokosí robotická a zadný benzínová.Odpoveď na príspevok od budix:
@sousedekovci89 No do koša chcem a na vozík... ok… @budix ak bude clenity teren moze byt pre teba teoreticky zaujimavy aj nejaky rider ma maly polomer otacania. Ja som to kosil tak ze do furika a chodil sypat na kompost furik ale zabralo to ze fakt dost casu.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@budix ak bude clenity teren moze byt pre teba te… @sousedekovci89 Ja skôr uvažujem o klasike, zatial som "mladý" a sedím za PC, tak každý pohyb dobrý. Na Alze je top v predajoch VeGA 545 SXHE 7 in 1 , nad tým uvažujem,parametrovo a recenziami nevypadá zle.Odpoveď na príspevok od budix:
Ahojte, máme pozemok na kosenie do 1000m2, zatia… @budix na túto tému tu už bolo veľa diskusií. Orientuj sa hlavne, aby si mal dostupný servis. Ja som kúpil Oleomac s motorom briggs&stratton, v tom čase výborná, hovorím si, že servisovať si to budem sám. A aj si.. Lenže Americký motor, žiadne metrické šroby, musel som sa dovybaviť inchovým vercajchom. A stratíš matku a si v prdeli. Takže skôr odporúčam niečo europske. Ideálny pomer cena-výkon sú stroje Hecht, majú slušné servisné zázemie...Odpoveď na príspevok od budix:
@sousedekovci89 Ja skôr uvažujem o klasike, zatia… @budix túto kosačku Vega máme...poviem to takto,je to trochu také hegave,nestabilné...celý skelet sa "točí" kúpila sa hlavne pre ženu lebo ma štartér. Ale máme aj starú Al-ko...a tá je užšia,oveľa pevnejšia a aj keď je výkon papierovo menší,tak pokosi veci ktoré Vega nezvláda. Tiež sa lepšie s ňou otáča okolo stromov. A ako vravím ,pokosi aj väčšiu trávu...Vega nie.Odpoveď na príspevok od zicher:
@budix na túto tému tu už bolo veľa diskusií. Or… @zicher Prečo v prdeli keď stratiš matku? Napr. kramp to normálne vedie. Nehovorím, že to dostať všade, ale zas taký problém to nie je, či ano?Odpoveď na príspevok od zicher:
@budix na túto tému tu už bolo veľa diskusií. Or… @zicher btw briggs sa vyrábajú v OstraveOdpoveď na príspevok od budix:
Ahojte, máme pozemok na kosenie do 1000m2, zatia… @budix hmm, na 10 á je asi vhodnejší menší traktorík.. Mám Stigu za 245 Eur a cca 4 á pokosím za 20 min s kávou v ruke (nepočítam fúrikovanie pokosenej trávy do tramtárie).Odpoveď na príspevok od kejsix:
@zicher Prečo v prdeli keď stratiš matku? Napr. k… @kejsix no neviem, či sa pred patnástimi rokmi vyrábali v ostrave, ale blok motora, šroby, imbusy, matky, všetko sú v palcovej mierke. Bežné kľúče a imbusy sa nedajú použiť, respektíve vaklajú a nedržia. Ani na šroboch nemám metrické závity, teda aspoň na tých, čo som rozoberal..Odpoveď na príspevok od zicher:
@kejsix no neviem, či sa pred patnástimi rokmi vy… @zicher Pred 15 rokmi neviem, teraz ano. Samozrejme, ze naradie potrebujes "imperial", ale da sa bezne kupit, mam taku proxxonacku sadu na taketo specialitky. https://www.conrad.sk/sk/p/proxxon-in... nj ale kup si to kvoli kosacke... Aj ten spojovaci material zozenies, ale suhlasim, ze je s tym vopruz. Ale do kontaku by som to kvoli tomu nehadzal 😄Odpoveď na príspevok od zicher:
@kejsix no neviem, či sa pred patnástimi rokmi vy… @zicher treba kupit zavitove mierky a potom si tie whitvorthy objednas lahko...Odpoveď na príspevok od budix:
Ahojte, máme pozemok na kosenie do 1000m2, zatia… @budix https://www.motozahrada.sk/p/benzinov... My sme kúpili tuto a sme s nou spokojní, konstrukcia je pevná, pohon dostatocne silný a rychly, kolieska velke, kos tiez objemny, cena primeramaOdpoveď na príspevok od budix:
Ďakujem za rady, ano hľadám niečo,čo vydrží aleas… @budix neviemako mas dostupny mountfield u seba ale za mna by somho zaradil medzi preferovane prave kvoli dostupnosti servisu.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@budix neviemako mas dostupny mountfield u seba a… @sousedekovci89 Mám to 15min autom,len neviem akej kvality sú tie kosačky a tiež oni tie ceny strielajú ako chcú. Oleo-mac tam maju dosť. Servis Mountfield je ok? Aj ceny?Odpoveď na príspevok od budix:
@sousedekovci89 Mám to 15min autom,len neviem ake… @budix servis je okej, aj pripadne nahradne diely, cena taktiez. toto je taka zlata stredna cesta.Odpoveď na príspevok od budix:
Táto mi vyšla ako vhodná na moje použitie a aj pr… @budix Ako si vyhodnotil, že by boloa vhodná pre Teba aj pre Tvoju ženu? :-) Len ma to zaujíma, pretože v Mountfieldackej akcii vo Februári som ju tiež kúpil, ale ešte som ju nevytiahol.... Inak ak aj pre ženu, tak možno by stálo za to, priplatiť tých 70€ či koľko to chcú za ten elektrický štartér... ja som nepriplácal, lebo žena sa mi kosačky doteraz ani nechytila, tak nepredpokladám, že sa kosačkou jej prístup zmení... :-DOdpoveď na príspevok od schneider81:
@budix Ako si vyhodnotil, že by boloa vhodná pre… @schneider81 Keď som pozeral oproti iným,tak je celkom normalnej váhy a velkosti, žena rada kosila u rodičov od mlada a s lankom nemala problém. :D Som čítal, že tie elektrické sa kazia a že baterie odchádzajú rýchlo... čím menej elektroniky,tám lepšie.Odpoveď na príspevok od budix:
@schneider81 Keď som pozeral oproti iným,tak je c… @budix To je pravda,.... tie baterky predstavujú nuvú dimenziu problémov.... elektrika na jednoduchej kosačke, nutnosť riešiť baterky, nabíjačky, potom prídu s ďalším príslušenstvom,...... (vrtačky, vyžínačky, rádiá,.....) a si namotaný....Odpoveď na príspevok od budix:
@sousedekovci89 Mám to 15min autom,len neviem ake… @budix mountfield mal kedysi to ze ti to do sevisu aj prisli vyzdvihnut domov.co to stalo netusim ale bola to fajn ficurka. Neviem ci to maju stale, ja som skoncil v hechte.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@budix mountfield mal kedysi to ze ti to do sevis… @sousedekovci89 Ďakujem, zobral som tu kosačku Oleo-mac G 48 TK Comfort Plus, záruka 3r,poskladanie a vysvetlenie + darček. :)Odpoveď na príspevok od budix:
Ahojte, máme pozemok na kosenie do 1000m2, zatia… @budix zrovna dnes som si zopakoval spomenutú situáciu z príspevku hore, začal mi drnčať motor, respektíve štartovacia zostava, tak že kuknem, čo sa deje. No po rozobratí vrchného krytu kosačky som s nemilým prekvapením zistil, že som vytratil jeden z troch withwortových šrobov, čo držia zostavu na motore. Myslíte, že sa mi podarilo nájsť medzi tisíckami šrobov, čo mám doma, jediný vhodný do kosačky? Nie! Musel som tam prehvízdnuť závit metrickej šestky cez withwortový závit motora Briggs@Stratton na hulváta. Lebo tú trávu, kým by som zohnal origoš šrob, tak by som ju musel kosiť vyžínačom, rastie ako bláznivá. Takže, aj keď sú kosačky Briggs&Stratton akokoľvek dobré, pokiaľ si to viete servisovať sami, tak sa jej zoširoka vyhnite. Lebo všetky šroby na motore withwortové. Stratíte jeden a ste v .. ved viete kde... Vlastná skúsenosť je tá najsilnejšia.. Kúp europsku kosačku s metrickými skrutkami... Žiadnu ameriku.