Akú fóliu medzi OSB a vonkajší drevený obklad - Záhradný domček

Ahojte, akú fóliu dať medzi OSB a vonkajší drevený obklad? Kvôli vlhkosti. Ďakujem za radu.
Odpovedať
V domčeku sa bude bývať celoročne?
Odpovedať
@milanpl Nebude sa tam byvat, len pod obkladom bude surove osb, tak ci by nebolo fajn to oddelit dajakou foliou, napr. tou co sa dava aj na strechu. Ci je to zbytocne?
Odpovedať
@marekcholeva Uplne zbytocne usilie a tiez investicia. OSB je parobrzda. Ak by sa vnutri aj nejaka vlhkost vytvorila, cez OSB neprejde. Ak by aj presla, cez dreveny obklad plynule prejde do vonkajsieho prostredia. Ak ale chces predsa len oddelit obklad od OSB, sprav si prevetravaci rost z hranolov, pripadne z 1 - 2 cm hrubych latiek.
Odpovedať
Aj ja toto riesim. V jednom pripade mam osb dosku v rozmeroch 25 x 1 m a dosky budem davat so sparou aby som nevidel tu skaredu zltu osb dosku medzi sparami rozmyslam tam dat bud ten papier cierny co sa dava pod sindel alebo tu tkaninu ciernu bez napisov co sa dava pod skridlu co by bolo lepsie??? A tak isto mam kvetinovy zahon pri parkovisku zo salovacich tvarnic vyska 1.5 m a 30m tam by ste co dali za tie dosky? Tiez to bude na spary davane. Dosky vykartacovane a olejom impregnovane. Dakujem pekne
Odpovedať
@gkrivanek Ak to spravne chapem, tak tu foliu chcete davat len kvoli estetike. V pripade, ze medzi doskami budu medzery, cez ktore bude prechadzat UV, skusil by som folie od Tyvek-u, alebo Dorkenu. Otazka je, ci to stoji ze tie peniaze. A este jeden zadrhel - asi vsetky tieto lepsie varianty maju biele napisy... Potom su folie bez UV ochrany, tam by sa nieco bez napisov urcite naslo (hoci aj netkana textilia).
Odpovedať
Pozri do tohto albumu a citaj aj popisy https://old.modrastrecha.sk/blog/pavk...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?