Ako vyčistiť kamene?

Profilova fotka
Dobry den, chcem sa spytat ako, alebo cim cistite kamene? My ich mame polozene na textilnej folii a tie biele su cele od machu, minuly rok sme ich vsetky vymyvali v cistej vode no pomohlo to len s casti, kedze su biele je to na nich velmi vidiet. Existuje nejaky grif, alebo cistic? Snazim sa to i vygooglit no zatial sa mi nedari. Dakujem za kazdu radu.
Odpovedať
Profilova fotka
To by asi bolo nakladne ale v Polsku som videla pripravok Sidolux na nahrobne kamene-cisti to od machu,matnosti.hrdze mastnosti , cisti to rozne povrchy zulu,mramor,kamen..no jak su hroby. Bolo to asi 200ml. Väcsie urcite nie. Tu som take nevidela ale ani nehladala,mozno maju. Mozno, keby sa to zriedilo s vodou...hm..neviem...len tak ma napadlo.
Odpovedať
Silna wapka robi zazraky....
Odpovedať
v jednote maju(alebo budu mat) pripravok proti machu na nahrobne kamene, pomniky. Mozno by pomohlo aj to ;-)
Odpovedať
My sme murovali kamennú stenu wapkou s Lidla. Išlo to hop-šup. Zišiel mach, blato, a niekedy sa začal odlupovať aj samotný kameň :-) A to my môžeš veriť, naumývali sme ich neúrekom :-o
Odpovedať
Profilova fotka
No ten sidolux mame doma uz asi rok na polici, no este sme ho neskusali ani na nahrobku, takze zajtra isto skusim, super napad. Hej viem ze wapka je NO.1, ale nebudem ju kupovat skrz par kamienkov ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@jajus28 Sú špeciálne prípravky na čistenie kameňa, samozrejme treba vedieť o aký kameň ide, určite neskúšajte čistenie chemickými prostriedkami ako savo atď. Skúste pozrieť tu http://www.kamenarstvo.biz/pripravky....
Odpovedať
Profilova fotka
@rastlinky_sk velmi pekne dakujem no uz od rana ich premivam vo vode a ako tak ten mach zliezol, isto si to do buducna kupim, lebo kamienky mame na cintorine a rok co rok ich musime cistit, lebo i ked su na textilnej folii drzi sa tam vlhkost a mach tam nenormalne rastie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?