Ako presadiť 7.rocne-3m tuje smaragd tak aby sa chytili a nepoškodili korene?

Profilova fotka
Dobrý večer, prosím nejaké typy,rady ako presadiť 7.ročne-3m tuje smaragd tak aby sme nepoškodili korene. Ďakujem za odpovede.
Odpovedať
@slavinocka16 je to otazka financii, mate v podstate 3 moznosti-vypilit a kupit nove v podobnej vyske za cenu 50-80€/ks, vykopat aj s korenom pricom riskujete, ze sa tie stromy nechytia, tretia moznost je pouzit stroj na presadenie stromu, financne je to vhodne najma pre privatizerov a byvalych politikov. http://www.presadzanie-stromov.sk
Odpovedať
Profilova fotka
Sadili sme taketo i vacsie, rovnako aj ihlicnany. Bagrik vykopal co najvacsi bal, rovnako i novu co najvacsiu jamu. Zaklad je klasika,zasadit do vody. Kvsntum vody do jamy, posadit do toho strom a zasypat. Vypada ze nam preziju vsetky.
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb použili ste aj nejaké hnojivo pod koreň? Nič iné nám nezostáva len to risknut
Odpovedať
Profilova fotka
@slavinocka16 nic sme nedavali, nebol velmi ani cas, boli to mega stromy a bagrista isiel ako drak :). Len voda a voda. Po zasadeni riadne zalievat. Moje sa trocha povykrucovali pod naporom vetrov, idealne by ich bolo zafixovat na nejaku dobu. Teraz na jar skusim s tym nieco vymysliet. Len je ich 15ks,roboty kopec. Za pokus to ale stalo a ja verim ze cast plota od susedov mam poriesenu :).
Odpovedať
presadzala som aj 15 rocny buxus. S rylom sme odkopali okolo aby hlina ostala na korenoch, velky hruby koren sme odsekli sekerou, potom do pripravenej jamy na spodok sme dali hnojivo, substrat a umiestnili do jamy a zasypali substratom, udupali a polievali. Nemal problem s ujatim. Teraz som presadzala 3 tuje ale len 2 rocne a rovnako, hnojivo na ihlicnany na spodok jamy, potom substrat na ihlicnany a potom ulozenie "balu" do jamy. Tym, ze zem je mokra tak pekne drzi na korienkoch.
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb super!Ďakujem za radu..bola by to škoda neskusit..buď hop alebo trop!;-) pekný deň.
Odpovedať
Profilova fotka
@jojo2jojo my ich máme dosť na husto nasadené.. Keď boli malé dávala som na meter od seba. Teraz sú do šírky aj výšky rozrastene. To by mi už aj stačilo :-) ako sa dá ten rast zastaviť či?
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb ako myslíš zafixovat? Korene?
Odpovedať
Profilova fotka
@slavinocka16 nie korene,cele stromy, proste tri koly aby sa nekyvali ci nevyvratili.
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb aha! ok!:-)
Odpovedať
@slavinocka16 šak ich odstrihni hore
Odpovedať
Ahoj, moja suseda kopali bazén a aby bol prístup do záhrady, museli vybrať zo zeme pár tují smaragdových. Mali asi 2 metre. Vykopali ich aj s veľkým kusom hliny, a keď bolo hotovo zasadili asi o 2 mesiace naspäť. Všetci sme to sledovali, lebo sme mysleli, že neprežijú a napodiv sú úplne v pohode. Presne ako predtým a rastú ďalej. Je to už rok odvtedy.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@slavinocka16 Je to všetko o koreňoch. Správne bolo poznamenané, že je nutné ich vykopať s čo najväčším koreňovým balom, bez toho aby zostali holé korene. Dôležité sú aj vlásočnicové korienky, ktoré to všetko môžu zachrániť. Ideálne obdobie je teraz do polovice apríla. Vykopať veľkú jamu, zasypať vhodným substrátom a aj ukotviť. Ešte by bolo dobré použiť aj Symbivit, ktorý ich podporí v raste. A samozrejme zalievať a zalievať. Pokiaľ by niektoré zhnedli, ešte to nemusí znamenať, že neprežijú. Je to len reakcia na zmenu a časom sa môžu opäť dať do poriadku.
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem ..už sme ich presadili teraz už len polievať.. Bola to riadna fuška. Veľmi sa teším dúfam, že to bude OK. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
mozes skusit zohnat taketo auticko ktore urobi vsetku robotu za teba :-D https://www.youtube.com/watch?v=1IV10...
Odpovedať
Profilova fotka
@dannyelle super! :-D :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?