Ako odstrániť burinu a prerastenú trávu?

Prosim. Mame travu prerastenu takouto zhrubnutou travou. Neviete poradit ako sa toho zbavit ako rucnej prace
Odpovedať
@lenka674 Skadial mate travne semeno? To iste mam aj ja a minuly tok som to nemal teraz to mam vsade.
Odpovedať
takto to vyzera
Odpovedať
@lucy1311 myslim, ze to je musec (jezatka) a na to je postrek Puma Extra
Odpovedať
@gashtaan neviem ci to moze byt musec minuly rok som tam nemal nic take
Odpovedať
Taketo aj svokrovci mali na travniku. Postrek na to kupili a je dobre. Ale zevraj aj pri pravidelnom kosteni, ze sa toho da zbavit, ale to neviem, oni nevyckavaju a kupili hned daky postrek a bolo po tom.
Odpovedať
@deciont a aky postrek kupili?
Odpovedať
@pachi12 nazov si nepamatam, ale zistim a dam ti vediet 😉
Odpovedať
@deciont daj aj mbw prosim vediet ten nazov
Odpovedať
@lucy1311 ano vyzera to rovnako. Ja som z toho zufala. Semono bolo z obi alebo manfildu
Odpovedať
@lucy1311
Odpovedať
@lenka674 obavam sa, ze nateraz ti neostane len zobrat vypichovak a vyberat kazdu jednu za radom. Postrek sa vola Puma, na Slovensku nema registraciu, keby si sa pre neho vybrala do Rakuska, tak dalsie dva tyzdne ta bude zaujimat ine ako tvoj travnik... Inac jezatka je bezna sucast travnych zmesi, nezalezi na cene a vyrobcovi, jezatka tam byva vzdy v mensom alebo vacsom pomere. Vzhladom na to, ze je to nenarocna trava, pridava sa aby travnik skoro dosiahol "zeleny" efekt. Ale ak ostatne travy nemaju prave najidealnejsie podmienky pre rast, jezatka ich vytlaci. Ak by mali ostatne travy zo zmesi optimalne podmienky vytlacili by jezatku velmi rychlo. Druha vec je, ze sa velmi dobre rozsiruje semenami, zanesu ju vtaky, vietor aj vy na topankach a ked najde vhodne podmienky, tak sa rozrastie az vytlaci ostatne travy. Iste je, ze ked ju vypichnes aj s korenmi, tak uz viac rast nebude..
Odpovedať
@deciont postrek asi puma extra daj vyhladat do bazosu 😉
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lenka674 je to mušec, alias Ježatka kuria. Tiez sme ju mali po vysiati, rychlo sa rozrasta. Je to rastlina z rodu Lipnicovytych. Lipnica lúčna je sucastou kazdeho osiva, tak ako pise @zita19 Sice som si o nej precital: Je to jednoročná tráva, ktorá kvitne od júla do jesene, čiže vo väčšom množstve sa začína objavovať práve začiatkom júla, niekedy už koncom júna. „Najúčinnejším riešením je čím skôr trsy z trávnika odstrániť. Ježatka je typickou burinou mladých trávnikov, lebo je jednoročná, neznáša časté kosenie, hnojenie, zavlažovanie a z trávnika sa v priebehu 1 – 2 rokov úplne stratí.... ale po vzhliadnuti so skusenostami ludi na webe, a po tom ako sa mi zacala vo velkom roztahovat, som nevahal a kupil "Hirsefrei extra" -> https://www.rasendoktor.de/pflanzensc... To som aplikoval a vysledok bol viac ako uspokojuci. Semienka ale v pode zjavne ostali (sadil som minuly rok), bo teraz vidim ako sem tam klici znova.
Odpovedať
Postreky na to su a najlepsie je pravidelne kosit. Ono sa toho da zbavit, len to bude chiet nejaky ten cas
Odpovedať
@lucy1311 Mne tento rok tiež taketo niečo vyrástlo v trávniku. Je to pliaga, alebo to je tráva? @minonkysk Tá Puma je aj na toto?
Odpovedať
@chrobak7 to je presne ano - ježatka kuria, alias mušec. Ked to vytrhnes, dole to ma take sfarbenie do fialova. Je to trava, z rodu lipnicovite, ale pliaga. A ta PUMA je presne na to.
Odpovedať
@chrobak7 Asi je to ono ja som to takto nenechal vyrast kosim pravidelne aj tak sa to rozmnozuje. A kosim na 3cm
Odpovedať
@minonkysk Hej, vytrhol som a spodok stonky je fialový. No .... idem kúpiť tú Pumu... 🤔
Odpovedať
ludia preco vsetko striekate, je to zelena trava hotovo, pokosit a zivot ide dalej. dost ze je vsetko v obchodoch postriekane hlava nehlava, preco si chceete zasierat aspon ten vlastny kusok zeme co mate k dispozicii pre seba. vsetko striekate ale na fb potom vypisujete ze ako umieraju vcely a ako vela stirekaju na poliach, a vy robite to iste na svojom pozemku. prve co utekate je kupovat postrek ktory je aj tak na tri veci, lebo v lete sa vysemenia buriny u suseda vietor zafuka a uz mate zase nieco v travniku a o rok zase co je toto v trave - treba to vykynozit, aach jaj ludia
Odpovedať
Prosim a neviete co je toto?
Odpovedať
@zita19 a nevies poradit travne semeno kde je jej nejak pomenej
Odpovedať
@lenka674 tak to neviem
Odpovedať
@lenka674 na kazdom lepsom osive je uvedene ake druhy trav (aj ich konkretne odrody) su v zmesi. Samozrejme, ze ziadny normalny vyrobca osiva nepridava jezatku do osiva zamerne aby pridal zeleny efekt, to co tvrdi Zita je uplna hlupost 😕 Je to sice trava z rodu lipnicovitych, ale do zmesi sa dava lipnica lucna (poa pratensis), nie burinovita jezatka.
Odpovedať
Neviete mi povedat prosim ci ten postrek puma je skodlivejsi ako bofix alebo jw to to iste
Odpovedať
@lenka674 @lucy1311 ano ano je to ono, puma extra, len potom treba dosiat tie plochy, kde vypadne 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
my sme minulý rok vystriekali trávnik bofixom, ako nepoviem, niektoré buriny vykapali, no niektorým to tak povediac nespravilo nič. snažím sa to raz za čas pretrhať a hlavne pravidelne kosiť. no už som sa ako tak zmierila s tým, že proste sem tam sa nejakáá tá burina objaví
Odpovedať
@deciont uz som to testoval na niektorych miestach. Zacala mi tam zltnut aj trava 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?