Ako by ste riešili úpravu terenu ?

Velmi dlho sa rozhodujeme a zvažujeme, ako upraviť okolie nášho domu, ale nejako sa nevieme rozhodnúť. pred domom by sme chceli časť pozemku trochu vyrovnať, nejakým múrikom. otázka je z akého materiálu. vzadu potrebujeme doriešiť schody a taktiež vyrovnať pozemok (ako riešiť múrik - z čoho - beton s obkladom, z kameňa, gabiony?) výška tohto murika by bola cca 60-70 cm. smerom od domu by sa mohol znižovať. dakujem za rady. informácie doplním. dakujem velmi pekne Mirka
Odpovedať
Profilova fotka
@mirkaska Hlavne to ries podla seba alebo s odbornikom. Urcite nie podla nas diskutujucich :D (okrem odbornikov). Ty sa na to budes denno denne pozerat. Taky zahradny architekt Ti urcite pomoze. Toto nie je beton do zakladov 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mirkaska Pred domom by som vôbec nedával žiadne múrikové terénne úpravy. Stačí pekná výsadba. V prvom rade si ujasnite, ako by mala predzáhradka vyzerať, pôsobiť. Či má byť otvorená alebo uzavretá, s trávnikom, bez. Aký strom, dominantu....aké máte svetelné pomery, vietor, pôda. Na ploche, kde sa terén zvyšuje by som navrhoval urobiť 2 terasy. Múrik už môže byť. K architektúre domu sa hodí kameň. Alebo aj betónový múrik a obklad rovnaký ako na dome. U nás na stránke nájdete aj dotazník, pre bezplatný návrh časti záhrady. :-)
Odpovedať
@rastlinky_sk dakujem z aodpoved. vpredu som chcela trochu vyrovnať teren na určitej časti kvoli tomu, aby tam mohli mať v lete deti bazen. kamen sa mi pači, väčšinou ponukaju andezit, ale to je velmi tmave. potom je ešte pieskovec, ale ten nam neodporučili, vraj sa bude mrviť po čase. možnosť navrhu určite využijeme, keby sa dalo aj vpredu, aj vzadu, to by bolo super ;-) rastlinky potom nakupime u vas :-) dakujem mirka
Odpovedať
Profilova fotka
@mirkaska bezplatný je 3D návrh do 40m2 alebo štandardná slovná rada, lebo aj architektka musí z niečoho živiť svoje deti. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?