Aké "podložie" pod detské ihrisko?

Ahojte, planujeme na jar vysadit travu a postavit ihrisko pre deti. Doteraz sme ratali s tym, ze ihrisko dame priamo na travnik, no napadlo mi, ze to ma zopar nevyhod - hlavne po dazdi, pripadne aj ked uz bude suchsie, ale blato este stale bude, bude to ihrisko nepouzitelne. Trebars v meste byvaju ihriska na betone (beton nechceme, ani nic "trvale" ) a da sa na ne chodit aj ked je inde blato. A bola by celkom skoda vyuzivat to ihrisko len naozaj pri slnecnom pocasi, ked mame viac deti. Preto som prisla po radu, ake "podlozie" by ste dali pod ihrisko? Mate skusenost s takymi tymi dopadovymi dlazbami? Oplati sa do toho investovat? Aku to ma cca realne trvacnost? Treba pod to strk? Alebo lepsie dat tam rovno len kamienky (to sa manzelovi zrovna velmi nepaci)? Pripadne su este nejake ine moznosti? Dakujem pekne za rady!!!
Odpovedať
Odpadové dlaždice určite vydržia kým deti odrastu, toho sa neobávaj. A treba pod nich drenáž. Najlepšie je riadiť sa odporúčaním výrobcu pre pokládku.
Odpovedať
@grateful spodok tych dlazdic sa robi zo starych gum, vrch sa len nafarbi. V lete to dost smrdi. Nechcela by som to pri dome.
Odpovedať
Mame gumenne dlazdice pod bazenom. Su tam nejake odporucania, co sa dava pod ne, aby neplavali, neohybali sa a co ja viem, co vsetko…Vselijake vrstvy, cela veda…Skoro ako zamkova dlazba… Realita je, ze ludia to davaju bars jako aj rovno na travnik. Trochu sa to potom zvlni a mozno to nema taku trvacnost, ale kym Vam deti odrastu to vydrzi. Ja som davala dlazbu na piesok, vrstvu asi 5 cm, co je vela. Stacilo by 2cm alebo som mala zvolit strk. Pretoze piesok sa pod dlazbou nepatrne presuva. Najma po okrajoch pri obrubnikovh vidno, ze dlazba je vyvysena po orkajoch. Ale inak sme spokojni. Bazen bude aj tento rok na rovnom. A smrad necitit. Akurat aj tato gumenna dlazba je na slnku velmi horuca. Mne sa paci drevna stiepka pod ihriskami. Malokde to je vidno na sidliskach. Je to makke, vies to dosypat, nemas tam blato, lahko sa toho pripadne zbavis…
Odpovedať
@yimi ano, ta drevena stiepka vyzera fajn, lenze problem su okolite macky, tie by tam urcite kadili 😞
Odpovedať
@grateful aha, to ma nenapadlo, nemam s mackami skusenost, u nas sa moc netulaju
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?