Agresivny macaci moc

Ahoj, potrebujem poradit, ako efektivne osetrit tuje, ktore su pravidelne vystavovane macaciemu mocu. Macky z okolia si znacnuju svoje uzemie a ich bodom zaujmu sa stavaju nase tuje, ktore nasledne na mieste casteho kontaktu s macacim mocom hnednu a naslednje scernaju! V zahradkarstve sa s tym nestretli. Tvrdia,ze to je od psa. No mam jasne a zretelne fakty :-) ze su to macky. Rovnako aj u suseda, ku ktoremu sa ani civava nema ako dostat. Prosim o rady ako osetrit tuje ci odpudit miciny. Prosim len ziadne agresivne rady, ktorymi by som mackam ublizil. Vdaka :-)
Odpovedať
Macky si mocom neznackuju uzemia !!!! Mozno akurat tak kocur obcas "strekne",ale to vobec tujam, ci inym rastlinam neublizi. A okrem toho, kazdy kocur ma svoj rajon,na malom uzemi sa nachadza mozno 1-2 kocuri. ti Ti urcite tuje neznicia, to by museli znackovat 240hodin denne :-D , to je samozrejme nemozne ;-) Ak si presvedceny, ze ti tuje znehodnocuju macky, ci psy, kup si v zahradkarstvach "stop pes", su to granulky ktore smrdia zvieratam, alebo posyp okolie ciernym korenim, To budu obchadzat z daleka. Oboje musi po dazdoch nasypat nanovo... Ale psi moc je naozaj agresivny, o nom je zname, ze dokaze tuje znicit
Odpovedať
Profilova fotka
@kamilmiska my sme na zahrade riesili nieco podobne, ale u nas bol na vine susedov pes, ktory si nikdy neodpustil zastavku pri nasich tujach a hned ich musel poliat. Tym veru uz nic nepomohlo. Museli sme ich potom na novo vysadit a dat plot nech tam pes nechodi.
Odpovedať
Pod "macky" som myslel, vseobecne zivocisny druh, nie pohlavie :) Zial denne odhanam teda znackujucich kocurov. 1-2 urcite nie su. Je ich min.5. Mladych aj strarych. Zjavne sa im krizia uzemia v dosledku coho su aj okrem ineho denne a vecerne akusticke prejavy :) a bitky. Vyskusam tie granule.
Odpovedať
Profilova fotka
@kamilmiska najprv vyskusaj cierne korenie a az potom granule ;)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?