Zviera v strehe: čo to môže byť? Rady pre chatárov

Zdravím, chcem vás poprosiť o radu. Na chate sa nám v streche udomácnilo nejaké zviera a keď prídeme dnu do izby, tak to začne vydávať zvuk. Pripomína to trochu mačacie pradenie, ale mačka to pravdepodobne nebude. Kamera nám zachytáva ako sa v noci po záhrade často prechádza jazvec, ale tiež neviem či kuna alebo lasica lebo obe sú dosť podobné. Podkrovie nemáme čiže neviem sa k tomu veľmi dostať. Vonku na zemi som našiel dosku ktorú niečo spod kritiny vyhodilo a je tam aj priestor, cez ktorý by sa dokazala nejaká zver dostať dnu. Pripájam tiež odkaz na youtube kde som nahral zvuk vychádzajúci zo strechy a tiež pridávam fotku kadiaľ to pravdepodobne chodí dnu. https://youtube.com/shorts/InxT6tjG_t... Skúste si prosím to vypočuť a poradiť čo by to mohlo byť. Ďakujem
Odpovedať
Kuna ked spi
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od milansvk:

Zdravím, chcem vás poprosiť o radu. Na chate sa…
@milansvk mali sme aj my kunu 30 rokov dozadu. Aj mysi. Odvtedy mame nonstop ultrazvukove pípatka na baterky a verte ci nie, ten pisklavy ultrazvuk nam drzi padlas 30 rokov bez zverov. Sem tam baterky nove a je to
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od nitakimuri:

@milansvk mali sme aj my kunu 30 rokov dozadu. Aj…
Budem musieť kúpiť ultrazvukovy odpudzovač a keď odtiaľ odíde , tak nakoniec opraviť tu dieru aby sa už tam nič iné nedostalo. Ďakujem za radu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kuracinarez:

Kuna ked spi
Ďakujem za radu.
Odpovedať
Čím skor odplasiť, kuna vie velmi nepekne znicit tepelnu izolaciu. Očura a ten smrad sa neda inak odstraniť iba vymenou izolácie.
Odpovedať
Mám dávnejšie (kvôli kunám pod kapotou auta poznačené (nie odskúšané) "bref gulicky do wc. odpudzuje kuny aj macky". Dostať aj prírodné odpudzovadlo čo je v podstate mačacia srsť. Ano - kuny dotrhajú a rozvláčia aj sklenenú vatu a najhoršie, že si do priestoru naťahajú mäso, kosti - zažili sme na jednej chate kedysi a to je iný bordel...
Odpovedať
Vraj tie wc gulicky nezaberaju,skor chlorove tablety,take ktore sa davaju do bazenov.Kuny neznasaju hluk.Skusil by som ju najprv vylakat von,potom tie chlorove tablety a dal by som ich aj okolo chaty a ten elektronicky plasic.Plus opravit diery.Kuna sa dostanne cez 5cm otvor.
Odpovedať
a macacia alebo aka to srst? nedava sa aj take nieco, aby to odpudilo tie kuny a spol?
Odpovedať
Ďakujem všetkým za radu. Dnes som kúpil v Hornbachu pachový odpudzovač kun, ktorý skúsim cez malú dierku na opačnej strane strechy prestrčiť dnu a keď to nezabere, tak budem musieť spraviť väčšiu dieru a strčiť tam ultrazvukovy odpudzovač aby ta potvora odišla a hned nato obe diery uzavriem. Len dúfam, že sa jej bude chcieť odísť lebo dnes som pozeral, že ona tu dieru odkial chodí dnu začala vyplnať senom, tak asi má v pláne ostať u nás dlhšie.
Odpovedať

Budem musieť kúpiť ultrazvukovy odpudzovač a k…
@milansvk my mame na padlasi 1, nad garazou v strieske 1 a na zahradnej chatke 1, 30 rokov bez votrelcov. Aky to je, netusim, babka to daky najlacnejsi tusim za 25 e/ks kupila, kdesi v inzeratoch nasla. A sila zvuku sa da nastavit, my to mame pustene tak, aby nas to v dome nerusilo, nepocujeme to vobec, len ked vyjdem na padlas/do chatky.
Odpovedať
Profilova fotka

Ďakujem všetkým za radu. Dnes som kúpil v Hornb…
@milansvk Tak az sa ti to da, ze sa tam vies dostat, tak to seno odtial daj prec. Sudim podla nasho kralika, ze si chce robit hniezdo.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kuracinarez:

Vraj tie wc gulicky nezaberaju,skor chlorove tabl…
@kuracinarez mne pomohli, len neviem ktora to bola znacka..navesal som ich pod kapotu potom co mi kompletne rozhryzli kable, ale kupil som neskor aj ten ultrazvukovy odpudzovac na odporucanie kamosa..vyzera ze to tiez dobre zabera.
Odpovedať
Pomôže tento odpudzulovac aj na plchy a myši ?
Odpovedať
Ahojte, pripnem sa k teme a skusim tiez poprosit o radu. Minuly rok sme spravili patozabranu a ulozili vatu do tramoveho stropu, aby som si vedel zakurit, kym budem makat v dome. Nerobil som ale podbitie, lebo este nieje zateplenie zvonka, tak az to viem napojit. V zime pri nejakej cinnosti som pocul take drobne skrabkanie, co som identifikoval ako mysi behajuce po parozabrane. Tak som kupil taku otrovu na mysi a potkany - vrecúška. Rozhodil som ich po povale a asi po týždni zmizli, tak som este doplnil a zmizlo an to. Spokojny ze problem vyrieseny som na to zabudol. Dnes som bol robit prestupy na poval- elektrina, teplomer, antena, rekuperacia atd a nemilonsom zostal prekvapeny. Neviem co som mal na povale, ale tú otravu to pozahrabavalo do vaty. Pekne po jednom, spravilo to taky tunel, mozno priemer 8cm a tak 10 - 15 hlboko, do toho to otravene vrecko a spet natlacilo vatu. Keby som to nevidel, tak neverim. Zatial som nasiel 2 vrecka. Co by to mohlo byt? Nejake napady?
Odpovedať
Kuny
Odpovedať
Premýšľam... Tento rok určite nestihnem zatepliť, urobiť podbitie atď... Nepomohlo by nalepiť (pribiť) igelitový pás po celom obvode, dajme tomu o šírke 30cm, pri vrchu, že by tá háveď cez neho neprešla?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Kuna rozvláči aj sklenenú vatu, igelit ju asi nezastaví.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od tatiankasa:

Pomôže tento odpudzulovac aj na plchy a myši ?
@tatiankasa otcovi na chalupe vyhlásil plch s kamošmi vojnu, tak viem, že na plcha nefunguje skoro nič, jedine kuna a nejaké pasce. Plch rozkúše všetko, čo nie je z kovu, dokonca aj drevené nosné trámy. Nezastaví sa ani pred PVC flašou s olejom. Za odmenu je chránený..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gadefox:

@tatiankasa otcovi na chalupe vyhlásil plch s kam…
@gadefox áno, máte pravdu, plchy rozožerú všetko, nevadí im ani sklenená vata. Áno , je chránený ....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?