Odpoveď na príspevok od kkristian:
Svoju spotrebu najdes na diportal.sk. Je za predc… @kkristian A tie údaje RK a MRK sú denná spotreba? Alebo ako tomu rozumieť?Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@kkristian A tie údaje RK a MRK sú denná spotreb… @frantisekca RK - Rezervovaná kapacita.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@kkristian A tie údaje RK a MRK sú denná spotreb… @frantisekca Nameraná hodinová práca. Tam máš spotrebu po hodinách vrámci celého dňa.Odpoveď na príspevok od gadefox:
Tešil som sa, zaregistroval som sa, ááá nikde nem… @gadefox IMS už má mať každý kto má ročnú spotrebu cez 4MWh a dá sa skontrolovať podľa výr . čísla spotreba po každých 15 min na el portáliOdpoveď na príspevok od frantisekca:
Mne išlo o to, že na stavbe mám ohrievač, kôli to… @frantisekca pivo nezamrzne ak je alkoholické a ak v pet fľaši ani neroztrhne, ohrievač len jeden ? a sú už priečky?v najvzdialenejšej mietnosti môže mrznúť , no zatiaľ nebola veľká zima u mňa len pár dní pod-5 a to tu bolo niekedy v takomto čase i pod -20Odpoveď na príspevok od frantisekca:
Pivo v PET fľaši? Taký hriech... Stavba je bez ak… @frantisekca pivo je najlepšie čapák a rovno s tanku, no všade to nemáš , do pet fľaše si beriem na turistiku je ľahšie ako fľaša a nerozbitnéOdpoveď na príspevok od frantisekca:
Pivo v PET fľaši? Taký hriech... Stavba je bez ak… @frantisekca niekedy sa robili nádrže na naftu , bola zvlášť cena pre vykurovanie, alebo niekto ju mal zdarma , taký báger má nekontrolovateľnú spotrebu, predávali i rusi no vyžierali nás, najlepšie potraviny v ich obchodoch a lacnejšie, mohol tam nakupovať každýOdpoveď na príspevok od starysomar:
Stavebne stroje maju motohodiny... @starysomar podľa toho vieš len koľko na to pôjde ale nevie pri akej záťaži, to je ako tank na tankodrome ktorý je stále iný 100l hore doleOdpoveď na príspevok od duzu:
@starysomar podľa toho vieš len koľko na to pôjde… @duzu robili pre nás bagre, autožeriavy, traktory atd, mali sme aj v rámci strediska, viem o čom to je. Určitá "stredná hodnota" sa dá pomerne presne vypočítať. Niečo vedeli pošetriť no spolu s GPS lokalizáciou sa nedá moc ototo. Vidno či sa stroj posúva alebo klepká na voľnobehu. A na konkrétne práce nemožno mať nadmerné motohodiny - ak si to firma sleduje.Odpoveď na príspevok od starysomar:
@duzu robili pre nás bagre, autožeriavy, traktory… @starysomar nerobili to v DT? akurát hrubá práca mnoho materiálu ale málo rozumuOdpoveď na príspevok od frantisekca:
Mne išlo o to, že na stavbe mám ohrievač, kôli to… @frantisekca smart zasuvka za 10e problem poriesi :)Odpoveď na príspevok od turbot:
@frantisekca smart zasuvka za 10e problem poriesi… @turbot Smart zásuvka, akákoľvek je potrebné internetové pripojenie. Či už Zigbee, Tuya a podobne, potrebná brána a IT pripojenie ktoré nemám a ani nepotrebujem, keďže krádeže a podobné veci sú eliminované kôli obecným kamerám na každom rohu. Malá dedina, ale kamier ako nasraných. Mne úplne stačí ten prehľad za predchádzajúci deň. Ak uvidím nejakú anomáliu, tak tých 300 km cesty proste obetujem, veď aj tak bežný deň toľko cestujem. 5.15 uz sedím v aute a napríklad teraz cez zimu o tých 18.30 zas cesta S5.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@turbot Smart zásuvka, akákoľvek je potrebné int… @frantisekca brany netreba ku vsetkym. Vedia byt samostatne. Jedine ten internet. Najlacnejsie co som tak pozrel je mobilny 4ka internet, 1GB/mes za 2e. A cez bazos daky 4g router kde sa pichne SIMka. To potom by sa dala poriesit aj lacna kamerka ktora vie poslat notifikaciu v pripade zlodeja alebo len tak skontrolovat stav pre istotuOdpoveď na príspevok od neutrino:
Však sú Smart metre a môžete sa vykašľať na diapo… @neutrino aj na to je myslím potrebná wifi s dátami.Odpoveď na príspevok od toky1:
@neutrino aj na to je myslím potrebná wifi s dáta… @toky1 no internet môže byť aj káblový ale pri dnešnom pokrytí to nie je problém...Odpoveď na príspevok od neutrino:
Však sú Smart metre a môžete sa vykašľať na diapo… @neutrino rozhodujúce je aj tak meranie distribúcie, takže ak to nie je potrebné na nejaké rozpočítavanie v rámci domácnosti, inštalácia vlastného smartmetra je zbytočná. Už som čítal zopár diskusií, kde sa užívateľ sťažoval na nesúlad meraní, ale takmer vždy ho distribúcia poslala do preč.Odpoveď na príspevok od duzu:
@gadefox IMS už má mať každý kto má ročnú spotreb… @duzu toto ze kazdy s viac ako 4MWh by mal mat IMS som tu cital uz pred X rokmi a doteraz nic, v ZSD to absolutne neriesiaOdpoveď na príspevok od hockto:
@duzu toto ze kazdy s viac ako 4MWh by mal mat IM… @hockto Ja mám zase inú skúsenosť. Pri pravidelnej výmene v roku 2018 sa ma ani nepýtali, či chcem IMS. Ale na druhej strane je pravda, že prístup do diportalu spojazdnili až v okróbri 2022.Odpoveď na príspevok od roberto1923:
@hockto Ja mám zase inú skúsenosť. Pri pravidelne… @roberto1923 Mňa sa pýtali, či chcem IMS keď mi elektromer menili v júni 2024. Ale keďže mám ročnú spotrebu elektriny cca 2,5MWh tak si za to pýtali tuším 180eur, čo som odmietol zaplatiť a dali mi klasický elektromer.Odpoveď na príspevok od foox:
v 2022 mi na jar menili elmer, pýtal som sa či je… @foox neplatič? u nás ho ihned odpoja a dávajú exetúrovi ak nemá na zaplatenie predávajú všetko cennejšie i dom , či byt