Zivotnost hrubej stavby

Zdravim Vas, mal by som jednu nevsednu otazku. Vzhladom k tomu, ze vsetci riesia ako co najrychlejsie postavit dom a konecne sa nastahovat, ja mam presne opacny problem. Tento rok planujem dokoncit hrubu stavbu postavenu z ytongu (bez okien). Avsak nakolko zijem v zahranici a vyzera to tak, ze sa asi tak skoro ani nevratim, tak by som sa chcel spytat, ci je potrebne nejako stavbu zabezpecit dodatocne proti vplyvom pocasia. Neviem napriklad ako je na tom samotny ytong co sa tyka zivotnosti pokial nemam fasadu a podobne. Myslite, ze to par rokov vydrzi bez problemov? Vdaka za rady. @mio23 @blacksr @ladajaskva @jan45
Odpovedať
@smoulincek bez problemov.
Odpovedať
Profilova fotka
@smoulincek byť tebou, dám to pod strechu, pretože voda, ktorá sa ti dostane do ytongu, zamrzne a to nebude moc dobre.
Odpovedať
@smoulincek Hlavne aby bola strecha, nech tam neprsi.
Odpovedať
@topvideo Ano, to je mi jasne. Budem mat komplet spravenu strechu aj s odkvapovym systemom. Okna ale davat nejdem, iba stavebne otvory zabednim nejakymi doskami, tak aby sa vetralo, ale zaroven aby mi tam nikto nemohol behat po stavbe. Ide mi skor o ten ytong, ci mu to ziadno nevadi, ked nebude na nom ziadna omietka, predsa len ked bude vela prsat na zmoknu aj steny, aj ked bude strecha hotova.
Odpovedať
Profilova fotka
@smoulincek veľa ľudí sa nasťahuje do nezateplenej stavby, takej, kde vidno murovací matriál.
Odpovedať
@topvideo To je sice pravda, ale asi je rozdiel, ked tam kuria a tym padom sa ten ytong dobre vysusi. Ako keby to takto planujem nechat 1 sezonu, tak to neriesim, ale pravdepodobne skor ako za 4-5 rokov tam byvat nebudem. Mam ten dom namiesto sporiaceho uctu :-)
Odpovedať
@smoulincek Ytong sa lepsie vysusi ak sa kurit nebude.
Odpovedať
Ytong vodu znesie. Nie vsak jej trvaly, dlhodoby priamy vplyv. Videl si uz niekolkorocnu kocku Ytongu, bez ochrany voci dazdu, ci zime ? Podobne moze skoncit aj Tvoj dom, ak ho nedas pod strechu.
Odpovedať
@osc Strecha mi je jasna, ako som uz pisal, budem mat komplet strechu aj s odkvapovym systemom. Bez strechy by som to urcite neriskoval.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?