Zaplatený nábytok, ktorý nezodpovedá objednávke a tá reálne neexistuje

Profilova fotka
Ahojte všetci,dostala som sa do nezávideniahodnej situácie.Objednala som si nábytok na mieru,konkrétne sedačku a posteľ.Majiteľke firmy som ukázala obrázky,podľa ktorých som to chcela urobiť,lenže konečný výsledok bol iný než som očakávala.Faktúru nemám,ani objednávka nebola vystavená.Majiteľka si len zapisovala na papier to čo som jej vravela.Poslala som jej aj emailom obrázky,neskôr som sa dozvedela,že ona si nevie email prečítať,preto došlo k viacerým chybám.Preto som jej potom už len vytlačila obrázky a doniesla osobne do ruky,takže nie všetko mám potvrdené v emailoch,veľa dohôd vzniklo len ústnou formou.Ako teraz postupovať keď spokojná nie som?Všetko je už zaplatené,dnes som mala nábytok prevziať,ale prosím o rýchle rady a skúsenosti.Aké mám možnosti riešenia?Veľmi Vám dopredu ďakujem za pomoc.
Odpovedať
@karunkula tak toto je dost neprijemna situacia. V prvom rade neplatit za nieco, co este neexistuje. Plati sa az po dodani tovaru pripadne davat len symbolicku zalohu. Neurobis nic, nemas ziaden doklad, ziadnu zmluvu - tym padom nemas cim argumentovat. Snaz sa s nou dohodnut, je to jedina cesta. Ak nie, tak si zial za nespravne rozhodnutie tvrdo zaplatila.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@karunkula ahojky, viem ze tema je stara, ako ste to nakoniec vyriesili?? A co to bolo za firmu?? A preco ste, ak smiem vediet, platili za vsetko vopred?
Odpovedať
Profilova fotka
Zaplatit za vsetko vopred je riadna blbost. Akykolvek nabytok alebo ine som nikdy dopredu cely neplatil, maximalne 10 % z ceny, pokial sa nejedna o renomovanu firmu, povedzme Decodom. Ikea, Asco a pod., tam sa plati myslim jedna tretina vopred, ale pokial Vam nieco robi sukromnik, treba si velky pozor dat na svoje financie.
Odpovedať
Profilova fotka
no sranda ... mna zarazilo na tom nie to, ze platila vopred (nie je to nic neobvykle) ale hlavne tie emaily ... ked niekomu poslem email, tak minimalne zistim ci ho dostal, precital, spatna vazba, odpoved na email .... samozrejme NIC take nemohlo prist, ked dotycna pise, ze tamta nevie email precitat ... naozaj sila. Uplna hlupost. Poslem fotku emailom, tak asi zavolam, ze som ju poslal a spytam sa ci prisla atd atd, ked mi nepride potvrdenie emailom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?