Zachytávače snehu

Profilova fotka
Ideme dávať zachytávače snehu presnejšie ohýbané 2 metre dlhé plechy, hlavne kvoli susedom, strecha je dosť prudká a plechová, obávam sa či vobec budú mať nejaký zmysel na tej streche, keď vidím ako napadne 5-7 cm snehu a šupe to dole ako lavína, na škridľových strechách to vidieť že to drží......nebude to robiť to, že snech skĺzne po streche a na tej zábrane sa to viac menj len rozprskne, keďže je to dosť prudké, ak máte niekto plech a tieto plechové dlhé zábrany, pomáha to naozaj, či len čiastočne? a ešte jeden problém, keď nám ten "ujo" čo nám robil strechu dával latenie, tak nedali žiadnu prídavnú latu na tie zachytávače, v predajni nám povedali, ak tam nemáme pridanú latu tak, že vrchná časť sa zachytí do latenia čo tam je a spodná časť je uchytená len krátkymi šrobkami do plechu, má to tak niekto?
Odpovedať
Profilova fotka
Lapače snehu by bali pridržať "lavínu snehu "spomaliť ju a hlavne rozrezať na čo najmenšie kusy.To hlavný účel sneholamov ,vy ich nazývate lapačmi snehu.Účelom týchto sneholamov nieje držať lavínu snehu na streche.Účelom je rozrezať a po kúskoch spúšťať dolu.
Odpovedať
Profilova fotka
Ono by si mal toto mať priamo v prokte. Presné riešenie a uloženie protisnehovej zábrany. Projektant to vie najlepšie. Treba sa riadiť tým.
Odpovedať
Profilova fotka
su potrebne aj pri streche s nizkym sklonom? my mame naprojektovany plech a sklon 10 a 15 st...
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros díki, inak nazývajú ich tak výrobcovia no len to som si chcela upresniť keď to volajú zachytávače a hlavne naša suseda si myslí že nebude musieť odhrńať sneh ked ich tam dáme... @robertoba no to by musel nejaký projektant aj byť a ak by aj bol tak sa nepýtam tu
Odpovedať
Profilova fotka
@mrkvakatka som myslel že riešite novostavbu :)
Odpovedať
Profilova fotka
Na tak nízky sklon samozrejme nemusia byť.Podľa druhu krytiny si nájdite na web-e výrobcu.Mávajú na svojich web-och inštruktáže ako kam a koľko lapačov rozmiestniť podľa sklonu a a tipu strechy.Je to zadara inak to robia projektanti za" mierny" poplatok.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@antonmesaros no je to tiez plechova krytina..a sneh odtial pada teda v paradnych kusoch..:(
Odpovedať
@antonmesaros " Lapače snehu by bali pridržať "lavínu snehu "spomaliť ju a hlavne rozrezať na čo najmenšie kusy.To hlavný účel sneholamov ,vy ich nazývate lapačmi snehu.Účelom týchto sneholamov nieje držať lavínu snehu na streche.Účelom je rozrezať a po kúskoch spúšťať dolu." dost komicke vyjadrenie... len pre ukazku, lad je tvrdsi ako ocel (vid potopenie titaniku aj ked tam to celkom tak neplatilo), ani ziaden ladoborec "nereze" lad, ale ho nadbehne a svojim tlakom zlomi, lad sa neda len tak rozrezat... ale podla vas je to ocividne inak :-) lapas snehu ma drzat sneh na streche pokym sa neroztopi, jednoduche. 2m snehove zabrany su masivnejsie ako tie "podkovovite".....a preto su vhodnejsie...... male skrutky na spodnej strane su len lebo ta cast zachytavaca je zatazovana na tlak, a horna strana kde su dlhe skrutky je zatazovana na tah, cize tam je riziko vytrhnutia skrutiem, preto sa tam davaju az 60 mm skrutky pricom "dole" stacia kratsie.
Odpovedať
ono myslím, že to nie je len odporúčanie dávať ale ono by to malo byť aj povinnosť, pokiaľ je dom blízko plotu respektíve pozemku suseda. Náš sused mal niečo podobné a nakoniec museli na novej stavbe na streche doplniť tie lapače. Aj ked sneh stále padá ale obaja sú spokojní.
Odpovedať
Profilova fotka
my to máme a dávali to uz do prejektu na plechovú strechu, chalani hovorili, ze je to velmi pevné, normálne po tom chodia po streche a sused hovoril, ze sneh pekne drzí na streche a pomali sa topi, zato on to nemá a vsetko sa mu sklzlo do rýn a sa bál, ze mu ich odtrhne, myslím tiez, ze je to povinnost, len neviem, ci sa to tam da dat dodatocne, aj ten sused to chcel dávat, ale este to tam nemá
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Ahojte. Existuje na SK povinnost mat lapace? Alebo je to len dobrovolne?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mareklin ak by bola povinnosť prikážeš to fyzike? ak napadne naraz 1m snehu, je veľký sklon strechy nezadrží sneh , včera bolo v Medzilaborciach 86 cm snehu -rekord, ak je menší sklon strechy , môže sa zrútiť sneh i zo strechou
Odpovedať
Co je toto za priklad zas? Zachytavace su proti nahlemu zosunu a zmierneniu jeho sily nie proti metru snehu, ktory tu je "kazdy druhy den". Ano alebo nie? Ak nie celoplosne, neexistuje vynimka napriklad na strechy domov na hranici ineho pozemku, alebo nad chodnikom?
Odpovedať
@mrkvakatka To sa vola lapace snehu.Ale v podstate to je jedno vieme co potrebujes a na plechpvu strechu to treba.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme riešili zachytávače nie ako jeden dlhý kus ale viac menších. aby sa ten snehový blok, kým padne dole rozlámal na menšie kúsky. bo pri 1 kuse sa ti môže stať, že ti cez neho sneh prelezie a padne dole ako jedne veľký kus. Porozmýšľala by som teda nad voľbou viacerích ako len jedného kusu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?