Odpoveď na príspevok od iprpeter:
Chcem sa opýtať a cena Hrušky kolko stojí je drah… @iprpeter nie, nieje. Daruj niekomu na údenie, alebo použi, keď budeš variť guláš ...Odpoveď na príspevok od megdesign:
@iprpeter nie, nieje. Daruj niekomu na údenie, al… @iprpeter Hruška = také, kus lepšie palivové drevo, nič iné. @megdesign Na údenie? Tak čo si ? ??? Do údiarne môže darovať akurát tak svojmu nepriateľovi, aby si on s tou hruškou dodžubal svoje mäsoOdpoveď na príspevok od petersd:
@iprpeter Hruška = také, kus lepšie palivové drev… @petersd áno na údenie. Bežne údim na štiepke z jelši, čerešne, hrušky, slivky... Zas sa vyjadruješ k niečomu, čomu nerozumieš....Odpoveď na príspevok od petersd:
@iprpeter Hruška = také, kus lepšie palivové drev… @petersd Aby si si doplnil svoje vedomosti a netrepal hlúposti, tak si prečítaj čo píše odborná literatúra o vhodnosti a vlastnostiach drevín na údenie. Druh dreva Charakteristika Druh pokrmov Biely orech (hickory) Drevo z bieleho orecha patrí k najobľúbenejších druhom dreva na údenie. Má výdatnú, sladko-slanú chuť vhodnú pre mäso, ktorá môže byť mierne horkastá. Hydina, bravčové mäso, hovädzie mäso, jahňacina, zelenina Breza Brezové drevo sa používa len bez kôry. Veľmi rýchlo horí, preto ho používajte opatrne, keďže môže jedlo sfarbiť dočierna. Má miernu chuť podobnú javoru. Hydina, bravčové mäso Buk Bukové drevo je tvrdé, preto horí dlhšie a pokrmom tak dlhšie dodáva chuť a vôňu. Je známe pre široké využitie a svoju jemnú orieškovú chuť. Často sa považuje za dobrú voľbu pre začiatočníkov, keďže má vyváženú chuť a arómu. Hydina, bravčové mäso, hovädzie mäso, ryby, syry, orechy, zelenina Čerešňa Čerešňové drevo patrí k najobľúbenejším ovocným drevám na údenie. Má mierne sladkú ovocnú chuť, ktorá sa skvelo hodí k mäsu. Mäso získa červenastý až hnedastý nádych a nezvykne zhorknúť. Hydina, bravčové mäso, hovädzie mäso, jahňacina, ryby Dub Dubové drevo vytvára hustý dym a silnú vôňu. Je vhodný hlavne na výraznejšie mäsá a pokrmy v marináde. Dodáva im príjemnú orieškovú chuť. Dobre sa kombinuje s ovocným drevom. Hovädzie mäso, bravčové mäso, jahňacina, klobásy, ryby Hruška Hruškové drevo je podobné jabloňovému. Chuť je však jemnejšia, no príjemne sladkastá a zemitá. Hydina, bravčové mäso, ryby Jabloň Jabloňové drevo má veľmi jemnú chuť a pokrmom dodáva sladkastú chuť a vôňu. Je vhodné pre chuťovo menej výrazné pokrmy, keďže horí pomalšie a docielite ním skôr jemné zaúdenie. Hydina, bravčové mäso, šunka, ryby Javor Javorové drevo dodáva jemnú až stredne výraznú chuť so sladkým profilom. Veľmi dobre sa kombinuje s ovocnými drevami. Hydina, bravčové mäso, šunka, syry, zelenina Jelša Jelšové drevo patrí k obľúbeným voľbám. Vzniká jemný dym so sladkastou vôňou, ktorá neprebíja chuť jedla. Hydina, zverina, ryby, morské plody Lipa Lipa má mäkké drevo, ktoré sa nezvykne používať tak často, no je to možné. Jedlu dodáva žltkastý nádych a chuť a vôňa sú mierne a neutrálne. Hydina, bravčové mäso, ryby Marhuľa Marhuľové drevo je podobné ďalším ovocným drevinám. Jedlu dodáva sladkú, no jemnú chuť, a veľmi dobre sa kombinuje s bukom alebo dubom. Hydina, bravčové mäso, ryby, morské plody, syry Slivka Slivkové drevo je na údenie už tradične dobrou voľbou. Jedlu dodáva miernu sladkastú chuť aj žltkastú farbu. Dobre sa kombinuje s bukom a dubom. Už si sa dočítal , že aj hruška je vhodná na údenie?Odpoveď na príspevok od chinatech:
@petersd Aby si si doplnil svoje vedomosti a netr… @megdesign Už Ti viaceri a viackrát povedali, nehodnoť ľudí na druhej strane, ak ich nepoznáš. Možno im nesiahaš ani po členky. Čo sa týka Tvojej inteligencie a slušnosti, tak to určite! @chinatech ... si na dobrej ceste dosiahnuť úrovne toho tu vyššie. Pre oboch: Mám za sebou viac "udiarenských" dní, než máte Vy dvaja dokopy rokov. @chinatech Už dávno sa nepotrebujem robiť múdry ku udeniu načítavaním odbornej literatúry a potom tu machrovať Ctrl C... Ctrl V. Stačia mi roky vlastných skúseností a aj praktického testovania rôznych druhov driev, ale aj údiarní..Odpoveď na príspevok od petersd:
@megdesign Už Ti viaceri a viackrát povedali, neh… @petersd Ty blbeček, màm 70 rokov a od svojho detstva som sa motal pri zabíjačkách a spracovaní výrobkov z mäsa. To množstvo mäsových výrobkov, čo som ja už vyúdil, si Ty ešte v živote nevidel. Áno, skopíroval som to z knihy, ale to len preto, že sa mi nechcelo pol hodinu písať.Odpoveď na príspevok od petersd:
@megdesign Už Ti viaceri a viackrát povedali, neh… @petersd Petrík, ako vážne, ale zbytočne robíš zo seba tupca.... Dovolím si tvrdiť, že mám viac spracovaných mäsových výrobkov, ako ty, a to som programátor. 😃Odpoveď na príspevok od chinatech:
@petersd Ty blbeček, màm 70 rokov a od svojho det… @chinatech predpokladám, že on túto knihu ani nevidel. 😉Odpoveď na príspevok od megdesign:
@chinatech predpokladám, že on túto knihu ani nev… @megdesign To je kniha, ktorú si cením zlatom. Teda, aby som bol presný, ja nemám tú, ktorej fotku si priložil, ja mám Československé masné výrobky od Václava Šedivého. Ale predpokladám, že podstatné je v obidvoch.Odpoveď na príspevok od chinatech:
@megdesign To je kniha, ktorú si cením zlatom. Te… @chinatech Jo. Presne tak. Mám vydania dve. České masné výrobky a Slovenské masné výrobky. Super vedieť, že niekto ďalší udržiava normy, ktoré sú podľa mňa top. 👍