Vytopené základy od koupelny - plíseň

Profilova fotka
Pěkný den přeji, potřebuji zjistit, zda je nekfo - nějaká firma která řeší plísně v domě? Jedna se o to, že cca 1rok z5 nam vytopilo (chybné koleno) - od potrubí kde proudí voda celé základy - přišlo se na to, vymenilo, ale v koupelně nam to plesnivý pod vanou a cítit to a mám obavy, aby to nebylo tak vsude ikdyz to necítít a nevidět nikde jinde! Bylo nam řečený, že to muže schnout kludně i roky!? 😳🤌🏼😟💭 Ale skrz plíseň v celém domě by to byl pak velký problém skrz zdravotní stav syna! 😐 Deluji za info!
Odpovedať
Neviem, ale také niečo firma nevyrieši, teda, jedine, že by bolo v pláne na nejaký čas dom opustiť, zrušiť podlahy, zrušiť poter, zrušiť polystyrén atď ... A také niečo asi nie ste ochotní absolvovať, predpokladám, že ani finančne nad tym neuvažujete. Keď bola vaňa von, trebalo to pod ňou vyčistiť až na základovú platňu, osadiť vaňu ale z bočnej strany to nechať otvorené. Polystyrén je taktiež nasiakavy a skutočne to bude dlho vysychať. Proti plesniam skúsiť ozón. A osobne, by som istotne kúpil kondenzačný odvhlčovač, napríklad taký MEACO DD8L vyzerá zaujímavo, keďže má aj nejaký ionizator, ale hlavne, ževraj dokáže každú pol hodinu kontrolovať vlhkosť a podľa toho sa zapínať.
Odpovedať
Profilova fotka
bocny servisny otvor pod vanou nechat otvoreny co najvacsi, do kupelne odvlhcovac (na 2 roky asi lepsie kupit) a nechat bezat v intervaloch tak, aby vlhkost bola pod prilozenou tabulkou. Eventualne hned za vanou je externa stena, slo by tiez vytlacat vlhky vzduch cez zaizolovanu klapku von z domu, ale to by chcelo vypocet. Odvlhcovac je jednoznacne lacnejsie riesenie, ratajte cca 2 roky. Otvor pod vanou treba nechat otvoreny, nech ta ma kade ist prec. Ono to casom zmizne zakladna doska natiahne vhkost, nieco odide bokmi atd...
Odpovedať
@slun1cko neprehanate to trochu? Ved ta plesen je pod X vrstvami podlahy a dalsieho materialu, nenatierate to predsa synovi rano na chlieb.
Odpovedať
...u nás v práci v Hotely,prasklo potrubie pod poterom,vsade kde sa vyštemovala diéra az na platňu,tak tam bolo vlhko.Tak prišla firma,každých 10metrov vyvŕtali diéru cca.30mmhrubú.Na tom prizemi ich bolo možno 20diér.Napichali do nich hadice,pospájaly ich,a pripojily k dákemu silnému kompresoru,ktory to tam tlacil vzduch.Išlo to 4tyždne NonStop.Po 4 tyždňoch prišiel technik,premwral vlhskost tej podlahy,no a diéry sa spáť zalialy riédky bwtónom.Hotovo...
Odpovedať
...a nemyslim ,že to bude všade plesnivé u vás,leda tak pod vaňóv!!!!!
Odpovedať
Profilova fotka
@radusko01 no teď partner rozdělal v pokojicku listy kolem a sice nic není vidět, ale cítit plísně velmi….
Odpovedať
Profilova fotka
@radusko01 náhodou nevite ctbylo za firmu?
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan 😂😅 Bože tj. odpověď… Díky za info, no nepomohlo mi…
Odpovedať
Profilova fotka
@mgx děkuji za odpověď, no partber nemá pocit že by tu bylo vlhko - přes meteostanici nám vlhkost ukazuje v normě, ale to máme v tom největším prostoru a tj. obývačka. Jinak teď rozdelal partner listy v pokojicku-měl pocit vlhkosti u list na podlaze, po rozdělení nebylo nic vidět vlhkého, ale plíseň cítit byla velmi!!
Odpovedať
@mgx Základná doska toho asi moc nestiahne, je na nej hydroizolácia. Snáď priečkové steny. Toto je zlý sen každej novšej stavby, keďže základovú doska je s hydroizolácie, na nej sú rozvody vody, odpadu v tep. izolácií, na ktorej je zas ďalšia hydroizolácia, na ktorej je následne poter. Únik vody tak ostane medzi dvomi vrstvami hydroizolácie.
Odpovedať
Profilova fotka
@frantisekca pěkný den. Děkuji za odpověď 🙏🏻 No tato varianta napadla i mě ikdyž tj. opravdu nereálné - partner se snaží hledat tu jednodušší variantu tedy utěšuje se, že to půjde jednodušeji vyřešit - no nedivím se!! Co se tyče vyčištění pod vanou tak bylo tak jak jste psal, vana byla znovu osazena po par týdnech - problém je ten, že nám po výměně vytékala i vana… Řeší se to.. S vlhkosti má partner pocit že problém není - zdi nejsou nasakle - mokré od spodu - byly některé, po tom co se to stalo… Už ani základy z venku nejsou mokré.. Viz foto je vlhkost v domě… Akorát opravdu s čím bude problém je ta plíseň pod podkladmi asi, dodělal listy v pokojicku dnes a ikdyz nic není vidět - velmi cítit plíseň po dodelani list!
Odpovedať
Profilova fotka
@frantisekca ne dodělani list ale oddělání
Odpovedať
Článok sa načítava...
@slun1cko boze, to mi je jasne, tu pomoze skor psycholog nez ja 🙂
Odpovedať
@slun1cko je mi to lúto,ale to nebolo na SK,To bolo v práci v DE.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan 😂😂😂
Odpovedať
Profilova fotka
@radusko01 aha takto, jsem sice z SK ale chápu. No kdo hledá, najde.. Dekui za tip 🙏🏻🍀
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?