Volna vs. viazana zivnost - elektrotechnika

Ahojte, mam otazku na projektantov... Aky je rozdiel ked elektrikar spravi projekt v ramci volnej zivnosti (projektovanie) a v ramci viazanej vypracovanie projektovej dokumentacie jednoduchek stavby - elektro? VTZ predsa kategorizuje vyhlaska 508/2009Z.z. a takisto zakon 124/2006Z.z. ktore projektovanie nedefinuju a teda je k nim volna zivnost: Inzinierske cinnosti, projektovanie a konstruovanie el. zariadeni (projektant ma absolvovanu VS, elektrotechnicke vzdelanie a aj odbornu sposobilost). Moze v ramci tejto zivnosti naprojektovat el. instalaciu bungalovu (jednoducha stavba) ako sucast projektovej dokumentacie jednoduchej stavby (profesia) ktoru autorizuje niekto iny, alebo musi byt vyhotovena v ramci zivnosti vypracovanie PD jednoduchej stavby? Vdaka za nazory
Odpovedať
v rámci voľnej živnosti môžeš naprojektovať elektroinštaláciu pre jednoduchú stavbu ako bungalov, ale celkovú projektovú dokumentáciu pre jednoduchú stavbu musí autorizovať iná osoba, ktorá je oprávnená na autorizovanie projektov.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ferman:

v rámci voľnej živnosti môžeš naprojektovať elekt…
@ferman cize ak chcem robit len ako "profesista" pre niekoho ineho tak viazanu zivnost vypracovanie PD jednoduchej stavby vobec nepotrebujem? To je vlastna skusenost alebo len logicky usudok? Lebo na Slovensku logika nefunguje :D
Odpovedať
Na protokol o vonkajsich vplyvoch potrebujes asi komisiu, takze okrem architekta, ktoremu budes robit profesiu, este jedneho... Aspon na mojom elektro projekte to tak bolo...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od minoo:

Na protokol o vonkajsich vplyvoch potrebujes asi …
@minoo toto mi je samozrejme jasne ja som elektrotechnik a jedna sa mi skor o pravny aspekt ze co kam patri.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?