Vlhkosť v novostavbe

Mna by zaujimalo ze ti co ste sa stahovali do noveho domceka do 1-1.5roka od zacatia stavby ci ste nemali problem s vlhkostou v domceku.Lebo vsetci naokolo hovoria ze im napr.zvlnilo vstavane skrine od vlhka plesnelo atd...???
Odpovedať
Profilova fotka
my sme nemali a nic sa nam nezvlnilo a ani neplesnelo...........treba vetrat, kurit a nema tam preco ta vlhkost byt............mozno zalezi aj z akeho materialu je stavba postavena ? neviem, my mame z ytongu a vsetko je krásne suché..........
Odpovedať
Profilova fotka
Objavila sa nám vlhkosť vo vstavaných skriniach, na strope v rohoch. Vetráme, kúrime, .... verím že to zvládneme. Nasťahovali sme sa v auguste, omietky sa robili na jar, potery tiež, maľovanie,... to sú hektolitre vody. Zatiaľ skúšame tento prirodzený spôsob, vrážať do odvlhčovačov peniaze sa mi zatiaľ nechce, ale kto vie...
Odpovedať
Mame postavene s ytongu a tiez sme robili omietky na jar poter koncom jula a teraz este malujeme a tiez uz 2tyzden kurime tak snad to bude ok .Stahovanie mame v plane na vianoce tak dufam ze to preschne ale zatial mame vlhkost 80% a to je dost.
Odpovedať
my sme sa nastahovali po roku od zacatia stavby. tiez sme stavali z Ytongu. Vetrali sme odusu, ale ked zacalo vykurovacie obdobie, tak sme veru zainvestovali do odvlhcovaca (najskor sme mali pozicane, ale stalo t kopec penazi), tak sme si nakoniec kupili vlastny. Vlhkosti tam bolo kopec. A aj potom, ked sme sa v lete nastahovali, tak sme kazdy den intenzivne vetrali (na prievan a vsetky okna dokoran) a to aj v zime. Netreba to podcenit. My sme mali s vlhkostou problem iba v zadnej kupelke, ktora je orientovana na sever, takze sa tam voda v jednom rohu zrazala a zacalo to trochu plesniviet.
Odpovedať
My sme sa nasťahovali približne po 9 mesiacoch,dom je bungalov s porfixu,nemáme vobec problém s vlhkosťou,ale ako píše evikg,v kúpeľni sa mi občas urobia bodky plesne,ale poctivo vetráme a aj kúrime.
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb postup je správny, dakedy maliari aby im dobre schli steny zavreli okná a po chvíli otvorili a vyvetrali, postup treba opakovať.je to pracné, ale účinnosť rovnaká ako pro ovdvlhčovači.
Odpovedať
Profilova fotka
zaujimava tema....presne tohoto sa obavam aj ja....dakujem za napady :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?