Uživanie cudzieho pozemku

ahojte, možete mi niekto poradit usmerniť ako postupovať... jeden pan ma chatu a moj pozemoj susedi s jeho a on si ten moj privlastnil nasadil si nan stromi upravil ho , mna na to neupozornil ani nijak som sa s nim nedohodol ze može využivat moj pozemok, co v takom pripade mam robit aby ho neužival?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lubo310:

ahojte, možete mi niekto poradit usmerniť ako pos…
@lubo310 nerozmyslal si o oploteni¿
Odpovedať
Jednoducho sa prihláste o svoj majetok, dohodnite s pánom geodeta, ktorý príde vymerať hranicu, 30 dňovú lehotu nech si stromy vykope a hotovo. Spravte si tam potom plot. Nemá tam čo hľadať. Pozemok nebol dlhodobo prededený? To si myslel, že tam bude chodiť 30 rokov jablká oberať? Je normálny?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lubo310:

ahojte, možete mi niekto poradit usmerniť ako pos…
@lubo310 .. vymerať, oplotiť a poďakovať sa mu za zveľadenie toho vášho pozemku. Ale nie... možno nemá vedomosť dotyčný. Treba ho vyzvať, aby ho dal do pôvodného stavu a potom naozaj vymera.. nech je mu to zrejmé...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od brapene:

@lubo310 .. vymerať, oplotiť a poďakovať sa mu za…
@brapene dnes to každý veľmi dobre vie, tipujem že na LV bol niekto dlhodobo mŕtvy, nik tam nechodil, nekosil, tak ho začal užívať. A že si tam nasadil stromy, tak to už je jeho sprostota. Treba sa riadne, ale riadne nasr* a ísť tam v nedeľu pred obedom urobiť poriadky.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lubo310:

ahojte, možete mi niekto poradit usmerniť ako pos…
@lubo310 Úplne bežný prípad. Sused možno nevedel, alebo možno aj vedel, že to nie je jeho pozemok. Pre niekoho je výsadenie stromov "obrovskou" udalosťou života, no pre niekoho iba úplne bežnou záležitosťou. Vedel, že pozemok nie je jeho, ale keďže sa nikto o neho roky nezaujímal, posadil ovocné stromy a aj s vedomím, že keď sa niekedy prihlási vlastník, tak sa jednoducho z pozemku stiahne a hotovo. (ale dovtedy si bude brať úžitok z tých stromov) 🙂 Nechápem, akú zázračnú radu očakávaš tu na fóre, keď si zrejme ešte ani len neoslovil suseda a nepoznáš jeho názor, stanovisko. Možno ideš vykopávať nezamknuté dvere. Mňa by ale aj zaujímalo, že prečo si sa Ty celú tú dobu nezaujímal o svoj majetok a to až natoľko, že niekto mal čas ho dlhodobo užívať, posadiť stromčeky, tie vyrástli, on si berie úžitok a až teraz prišlo Tvoje "osvietenie" (?) ...
Odpovedať
Normálne za nim choď, slušne mu povedz ako sa veci majú a na základe jeho reakcie uvidíš ako ďalej postupovať. Možno je to naozaj tak ako sa spomína vyššie. Videl prázdny neudrižavaný pozemok, tak sa rozhodol ho využívať. A keď ho požiadaš, stromy si vykope, alebo ti ponúkne či si ich nechceš nechať. Ak bude drzý a nedostupný, ešte by som to párkrát skúsil slušne a ak nepomôže, potom oficiálnymi cestami.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?