Sú to mravčie kráľovné? A ako na ne?

Zdravím začínam všade objavovať pravdepodobne mravčie kráľovné. Na záclonach, na zemi, keď začína pršať na hladine bazéna na dvore. Ako na ne? Sú to vôbec oni?
Odpovedať
To mozu byt aj mravcie trudy. Ked sa mravce roja poletuju vzduchom aj tito opelovaci, nielen samicky.
Odpovedať
Som myslel ze len kráľovné majú krídla. Co s tým robiť? Vystriekat dom biolitom?
Odpovedať
Profilova fotka
@milan209 A na tri mesiace nalepiť nálepku biohazard na dvere a nevstupovať :D Dnes už existujú lepšie a účinnejšie riešenia: https://www.obi.sk/decom/product/Neud... Podobných sránd existuje kopec a sú aj oveľa lacnejšie (za eurko). Dajú sa dostať v každých záhradníckych potrebách
Odpovedať
Profilova fotka
treba najst odkial to lozi, my sme ich tiez mali zalezene v jednej spare (teda odtial vyliezali) tak som tam nastriekal Difusil a bolo po probleme hlavne treba najst ukryt potom to ide lahko :)
Odpovedať
No oni sa odnekial akoby nárazovo roja. Sú aj vonku takže ťažko povedať skadial sa berú. Ale nie je to každodenný problém Dnes bol pokoj. Inokedy tiež par dni pokoj a inokedy nás idú zožrať. Skúsil som jedno miesto strieknut tým čo striekam vošky. Pozabijalo ich to ale na druhý deň tam boli zas.
Odpovedať
@milan209 Nestačí zabíjať len tých, ktorí vylezú na povrch. Tiež nestačí ich len odpudiť, lebo sa len presunú, ale problém zostane. Preto odporúčam systematické riešenie, t.j. prípravok, ktorý mravce zanesú do hniezda, kde zabije aj iné jedince, najlepšie aj kráľovnú. Predávajú ich ako granule, domčeky a pod.
Odpovedať
Profilova fotka
@peterkob znie to dost drasticky :-(
Odpovedať
@8sophia8 aj to je drasticke ale vzdy lepsie ako by ta mali neustale otravovat. Viem si predstavit ako to musi zneprijemnovat zivot. Nemam rad taketo mravce a tiez by som ich hned vsetky vystriekal
Odpovedať
@milan209 musis vystriekat vsetky, inak sa toho nezbavis
Odpovedať
@8sophia8 drasticke ale ucinne. Kamarat mal minuleho roku taketo problemy, stacilo par granul a bolo vybavene na cele leto
Odpovedať
U nas to iste pred tyzdnom ale ich bolo ako maku presne tieto co mas na foto a boli v praskline betonoveho chodnika zacala som googlit a nam pomohla voda s octom asi 5 l som tam vyliala na 2 x a bolo vybavené
Odpovedať
Okrídlený mravec je dospelý samec alebo samica ktorý si už hľadá nové miest na nové založenie ďalšej kolónie mravcov. Pôvodná je už plna. Treba nájsť odkiaľ povodne vyšiel a zbaviť sa aj toho. Najlepšie su kvasnice s octom zamiešať síce to smrdí ako čert ale mravce nebudú na 100%. Stačí takú hmotu hustejšiu spraviť a natrieť "cestičku" okolo miesta výskytu teda otvoru odkiaľ mravec vyšiel.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@8sophia8 znie to drasticky, ale pozri si niekedy prirodovedný dokument o mravcoch,akí vedia byť drastickí. Kým sú vonku, v pohode, ale v dome je to škodná... niekde je tu na modrej streche album poškodených polystyrenovych fasad,tam si môžeš pozrieť či ti nevinní mravcekovia dokazu.
Odpovedať
Profilova fotka
@peterkob presne tak oni sa len na prvy pohlad zdaju byt nevinny, ale vedia spravit riadnu sarapatu v dome
Odpovedať
@peterkob kua to ani nestraš. Barak mame zatepleny polystyrénom. Dúfam že niekde nemajú vyhryzene hniezdo :-o
Odpovedať
Profilova fotka
@leopapech tak toto je fakt rozumne.. ze.. ani si neuvedomujeme aky dolezity je hmyz pre nas!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?