Odpoveď na príspevok od anna_rain:
Zdravím. Neviete niekto, či zákon vníma studňu ak… @anna_rain Studňa = vodná stavba!Odpoveď na príspevok od roman_x:
Volá sa to vodná stavba @roman_x @petersd Lenže si myslím, ze ak si dobre spomínam na predchádzajúce špekulácie o mobilnom dome bez stavebného povolenia, sa jej jedná, či tou studňou jej nevznikne povinnosť ho mať....Odpoveď na príspevok od mgx:
mobilny dom bez SP v novom zakone neexistuje. Ted… a ak nepotrebuje žiadnu sieť? voda WC-suché len vonku,el. svoju, na mnohých lazoch je to ešte i dnes takOdpoveď na príspevok od petersd:
@anna_rain Studňa = vodná stavba! @petersd ja sa ale nepýtam či je to stavba, ale inžinierska sieť. Studňu máme a chceme vedieť, čo bude treba k úradu ak si chceme včelársku maringotku na ňu prepojiť, aby sme nemuseli riešiť cez víkendy bandasky. Lebo SP sa nám kvôli tomu riešiť nechce. Ak sme správne pozreli, inžinierska sieť je definovaná ako verejná sieť, napr. ako sieť podzemných vodovodných potrubí atď, čo mi logicky vyplýva že studňa nie je žiadna sieť ale skôr vlastný zdroj ako napr. fotovoltaika. Takže či nemá niekto skúsenosť, ako to vidí zákon.Odpoveď na príspevok od anna_rain:
@petersd ja sa ale nepýtam či je to stavba, ale i… @anna_rain Na čo chceš včelársku maringotku pripájať k studni? Daj ručnú pumpu a není problém...Odpoveď na príspevok od mgx:
@anna_rain ak na pozemku nemate ziadnu stavbu (pr… @mgx Ako som napísala, studňu už urobenú máme, staršiu. @frantisecka Aj to je možnosť, ale bolo by to pre nás komfortnejšie, ak by sme pumpovanie nemuseli riešiť. Preto riešim, či sa mi z maringotky nestane stavba, ak zo studne vyvediem vodu dovnútra.Odpoveď na príspevok od anna_rain:
@mgx Ako som napísala, studňu už urobenú máme, st… @anna_rain Bandaskovať nemusíš, veď píšeš, že studňu máte... Akurát nepíšeš nič o jej legálnosti... Preto som písal o ručnej pumpe. Ak dáš elektrické čerpadlo, tak po právnej stránke musíš mať oficiálnu studňu. Neviem k čomu ťahať tú vodu do tej maringotky. Ti vedľa tej včelárskej maringotky nestačí? Ďalší pokus ako obísť zákon, keď tá včelárska maringotka vlastne neplní svoj účel, ale má slúžiť na bývanie?