Robíte pre svojich robotníkov pohostenie?

Najali sme si pár robotníkov na stavbu a ako vždy sme ich pohostili kávou a komplet obedom. Vždy sa nad tým zamýšľam asi takým spôsobom, že ja napríklad v práci nedostanem zadarmo obed, či je to vôbec nutné im ho dávať. Možno sa niektorí nad tým pousmejú, ale oni to vždy prijímajú s takou samozrejmosťou. Skôr by som mala čudný pocit keby som ich nepohostila =-) Ako to riešite vy?
Odpovedať
je tu nieco taketo http://www.modrastrecha.sk/forum/show... tam sa to tusim trosku preberalo
Odpovedať
vsetko je vecou dohody. My sme pred tym ako sme si konkretnych robotnikov najali, vedeli, ze pozaduju obed, pripadne veceru, ked sa robilo do cca 8 - 9 hodiny vecer. Ich sadzba bola zase ale smiesne nizka oproti robotnikom, ktori nepozadovali jedlo. Odporucam sa s nimi dohodnut a budes si na istom.
Odpovedať
ja som urcite proti vareniu. dnes je to uz tak ze za vsetko si musis zaplatit a nie malo tak preco este stravit cas a minat peniaze na vyvaranie pre firmu ktora nieco robi. mozu si odist na obed. taky robosi co su zamestnany v stavebnej firme urcite dostavaju stravenky pripadne peniaze na jedlo...
Odpovedať
Tak ja pre cudzich nevyvaram vobec, iba ak maju fusku nasi domaci...Tiez si myslim, ze z tych penazi, co im davame si mozu dovolit obedove menu...Cudzim ani kavu nerobim...nemam totiz ani kde im ju varit, jedine ze v termoske doniest...obcas ich malinovkami zasobime...to je vsetko. Teraz nedavno sa nam stalo, ze nam 2 cigankovia kopali jarok(na el.kabel), tym som pripravila cosi pod zub, kazdemu balik cigariet, bez toho ani nezacali...a kazdemu 1,5l piva....no a ked sme ich vyplacali..., tak este sa im aj nelubilo...tak som im pripomenula..., co sme im dali...a ze to sa nerata!!!!
Odpovedať
syslova :-D :-D :-D super ze to sa nerata :-D :-D :-D
Odpovedať
ziadne varenie.pytaju si dost nato aby sa isli niekde najest. take casy uz skoncili.
Odpovedať
Ja si myslím tiež že je to individuálne.My sme murárom dávali obed,malinovku a nejakú tú kávu, a k tomu 900 korún na 10 hodín. Ale obed sme riešili cez donáškovú službu - hotové jedlo, keďže u nás na dedine nie je kde sa najesť.A aby zase murári behali do mesta a tak, to by sa robota len ťahala. Takto jeden obed za dve eurá to myslím že nie je moc.Ja zas keď ideme na montáž nežiadam od nikoho ani občerstvenie ani obed.Je to o profesionalite firmy.Však keď viem že niekam idem na celý deň tak ako si nabalím potrebné náradie tak aj jedlo...JA myslím že pri dnešných sumách ktoré sa fakturujú za práce by nikto nemal ešte žiadať aj obed.A k tým cigánikom:to bolo tak.Prišli, poobzerali,naraňajkovali,pofajčili popili a potom- jój mladý pánko ja ani nevládzem rýľ viať do ruky, ja som invalid,toto aby som ja vykopal šak by mi zobrali dôchodok...Takže asi tak. :-D :-D :-D
Odpovedať
Dodog...o tych cigankoch som radsej nedopisala...ale bolo to takto...mali vykopat do hlbky 70cm...nemali meter tak to spravili len tak asi na 50cm do hlbky...a dlzka mala byt asi 5m...lenze po 3m...uz sedeli pod stromom....a prisahavali mi..., ze zajtra to dokopu....nech ich na dnes vyplatim...a zajtra na obed to mam hotove....A nemala som...musel to muz dokopat sam...ale, ked sme ich stretli...muz im dobre vynadal...odvtedy sa ani nepristavia, ci nieco potrebujeme...:)
Odpovedať
To máš dobre..Títo zase začali chodiť za mojou polovičkou do práce nech im dá len 2,30 eura lebo treba malému na mlieko(veľkému na pivo) a vrátia ako ináč na sociálku.Alebo to vraj prídu odrobiť... Tak to som už aj štartoval za nimi a nechci vedieť ako to skončilo ]-( .Ale určite viac za ňou nepôjdu. ;-)
Odpovedať
Tak nam vcera 21,30h niekto zvoni....muz od tv sa odtrhne a ked otvoti...koho vidi...mlady cigan..., ze ho bolia zuby....Tak ho muz vypalil..., ze nestihol ani povedat, ci chce na pohotovost, lebo tabletku..., ci na palenku... :-| .Ale akosi sme odbocili....je tema o jedle...
Odpovedať
Ok.Tak sa idem konečne naobedovať...
Odpovedať
jeeezis :-D :-D :-D to je citanie... :-D tie nase mensiny sa nezapru.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?