Odpoveď na príspevok od purplesticks:
V posledných mesiacoch mám pocit, že modrástrecha… @purplesticks no ak si strojár tak sa jej skús opýtať na hodnotu tolerancie napríklad 30H8 ,tri pokusy a všetko zle 😁 človek by čakal že vytiahnuť údaj z tabuľky musí byť to najľahšie , keď som oponoval že to asi nie je dobre ,tak odpoveď bola áno máš pravdu ,nové číslo a zase zle ,dovtedy som bol nadšený z toho ako som našiel odpoveď na hoci čo ,bez toho aby som pol hodiny guglil ,ale na tomto totálne vybuchla.Odpoveď na príspevok od purplesticks:
V posledných mesiacoch mám pocit, že modrástrecha… @purplesticks Je to koleso... AI môže čerpať iba z toho, čo jestvuje predovšetkým v písanej forme. Jej odpovede sú stále aj nepresné. A mám docela obavy, ži nebude "zneužitý* jej algoritmus, či už zámerne podsúvaním informácií, alebo, napríklad za nejaké €/$, úplatu. Veď predsa od toho vzniká, aby v budúcnosti generovala zisky.Odpoveď na príspevok od starysomar:
Nie je to veľká väčšina. Je to pár jedincov, ktor… @starysomar Tá Lidl AI je totálne blbá...Odpoveď na príspevok od chozze69:
@purplesticks no ak si strojár tak sa jej skús op… @chozze69 súhlasím s tebou, aj mne sa to stáva. Ale to je dnes. Kde bude AI o mesiac, o rok ? Nechcem sa nikoho dotknúť, ale AI mi poskytne určite relevantnejšie odpovede, ako niektorí členovia modrejstrechy. Len príklad : človek sa chce niečo dozvedieť o rekuperácií, náhodou si otvorí najpopulárnejšie vlákno : "Rekuperácia áno, či nie ?" a narazí na 46 strán neriadenej komunikácie. Čo má z toho ? Tak si to napíše do AI, zadefinuje čo najlepšie vstupy vzhľadom na jeho konkrétnu situáciu a má objektívne dôvody áno, či nie - ušetril si čas čítaním 46 strán.Odpoveď na príspevok od purplesticks:
@chozze69 súhlasím s tebou, aj mne sa to stáva. A… @purplesticks problem nie je v AI, problem je vypadok kognitivnych funkcii u tych, ktori sa na nu spoliehaju a beru jej odpovede ako jedine relevantne. AI je dobry sluha, ale zly panOdpoveď na príspevok od frantisekca:
@purplesticks Je to koleso... AI môže čerpať iba… @frantisekca AI je pre mňa technický nástroj. Využitie v oblastiach ako matematika, fyzika a kódovanie, kde platí prísna logika je skutočne jedným z najsilnejších a najspoľahlivejších využití AI. Na riešenie politických názorov alebo emocionálnych záležitostí sa porozprávam s manželkou.Odpoveď na príspevok od zita19:
@purplesticks problem nie je v AI, problem je vyp… @zita19 súhlasím s tebou. Všetko s mierou. Ak sa budeme všetci spoliehať len na AI, tak tú budú vznikať častejšie takéto diskusie "Raz keď budem veľký, budem opravár kotlov.." a to by som bol nerád 😄Odpoveď na príspevok od toky1:
Keď som zadával napr do chatgpt nejaké špecifické… @toky1 na obrázky používam Gemini. Ich nový model je neskutočný.Odpoveď na príspevok od purplesticks:
@zita19 súhlasím s tebou. Všetko s mierou. Ak sa … @purplesticks Neviem co je take zle na takejto teme o ktorej pises.Su tu stovky roznych tem a ked sa v nejakej pohadame,nevadi necitam.Ked ma to pohorsuje necitam.Odpoveď na príspevok od tichy_spolocnik:
pre mňa je dosť desivé, ako ľudia veria a argumen… @tichy_spolocnik No áno, ja napríklad odpovede AI zvyknem preveriť dodatočne aj z iných zdrojov. Ale to nerobievam len pri odpovediach od AI samozrejme :-)Odpoveď na príspevok od toky1:
@tichy_spolocnik No áno, ja napríklad odpovede AI… @toky1 presne takto to robím aj ja :)Odpoveď na príspevok od purplesticks:
@zita19 súhlasím s tebou. Všetko s mierou. Ak sa … @purplesticks .. tú tému som založil ja, v sekcii na takú tému určenej. To, čo v nej vzniklo je vzorka nastavenia a vnímania každého jednotlivca, názor si spraví každý sám. Nebudem sa zapájať nijako do tohto vlákna, no rád si prečítam, že ako si prišiel na ten súvis, že vznikla na základe dôvery v AI.. resp, že ak by tam nebola dôvera, nevznikla by? Ď. PS: táto tvoja diskusia, je v čom principiálne iná?Odpoveď na príspevok od purplesticks:
V posledných mesiacoch mám pocit, že modrástrecha… @purplesticks Presne tak, klasicke fora budu skor socialny priestor. Zostanu len naozaj odborne tak ako tomu bolo prv s malym poctom ludi, ktori sa danej problematike naozaj rozumeju a radia si. Napr ja som v minulosti roky dozadu riesil linuxovy satelitny prijmac, radil sa na fore. Tento rok objavujem caro home assistant a ani ma nenapadlo sa radit na fore. ChatGPT staci. Pre jednoduche scriptovanie genialny. Este aj s popisom co a ako.Odpoveď na príspevok od kejsix:
Som v tom malo zbehly, ale keď nieco odfotim a do… @kejsix Tak rozdiel je tiež využívať a využívať. Poznám ľudí, ktorí sa už teraz pomaly bez toho nepohnú, aby sa niečo neopýtali AI. Už ani klasické vyhľadávanie u nich nefunguje. Nehovorím, že AI nie je rýchlejšie, ale sám som sa presvedčil o tom, že aj v banálnych veciach sa mýli.Odpoveď na príspevok od starysomar:
https://www.rome2rio.com/sk/map/Moskva/Anchorage … @starysomar nebude ... ibazeby Moskva bola v Indii a Ankoriche v KanadeOdpoveď na príspevok od toky1:
Akože fakt vie zmätkovať chatgpt. Napríklad som j… @toky1 nevedel som, že Moskva je v Indii, ale však človek sa učí celý život. Ešte že máme tú IÁ 😂Odpoveď na príspevok od foox:
@toky1 nevedel som, že Moskva je v Indii, ale vša… @foox a ja zas nevedel že Praha je i blízo LC a tam umelá nádrž kde sa dá i kúpať na vl. nebezpečie, trochu väčšia je Ružiná, kde priteká potok i popod kopec z druhej strany