Zodpovedaná

Raz keď budem veľký, budem opravár kotlov..

Zobraz úvodný príspevok
.. viem, že remeslo má zlaté dno, no bez dna sú tí, čo ho vykonávajú. Samozrejme nehádžem všetkých do jedného koša, no prísť spraviť diagnostiku za 287€ a o týždeň opäť prísť vymeniť ten zdiagnostikovaný snímač teploty vody v hodnote 66€ za cenu 440,-€... klobúk dolu. Mal som sa lepšie učiť.. alebo horšie..
Odporúčame odpoveď z diskusie
?
Profilova fotka
Ahojte, tému uzatváram, pretože sa diskusia začala výrazne odkláňať od toho na čo je Modrá strecha určená. Toto miesto je hlavne o stavbe prerábkach vzájomnej pomoci pri rekonštrukciách a o radách v oblasti bývania a stavebníctva. Chápem že každý má svoj názor a diskusie sú prirodzené, no politické témy sem nepatria. Zvyknú zvyšovať napätie a často vedú k hádkam čo nie je cieľom tejto komunity. … Prejsť na odpoveď v diskusii

Odpoveď na príspevok od andynr:

@zita19 Aj ja. Prosím. Alebo aj Trend klame??? I…
@andynr neviem ci Trend je relavantne madium, na to aby si to urcoval tu mame predsa teba

Odpoveď na príspevok od y2k:

@starysomar To "bolsevikovi" nevysvetlis 🤷‍♂️ L…
@y2k Máš len plnú hubu "bolševikov",iné ti v makovici nenapadne? Určite aj Trend je plný bolševikov... II. pilier: Za 6-tisíc eur mesačný dôchodok 25 eur | TREND https://share.google/qNj14ptrI8xYJU4Tp

Odpoveď na príspevok od zita19:

@andynr neviem ci Trend je relavantne madium, na …
@zita19 Však si to našiel za 10s na gúgli ,tak to sem hoď.
Profilova fotka

@y2k Máš len plnú hubu "bolševikov",iné ti v mak…
@andynr Ano mam plnu hubu "bolsevikov" a aj mat budem kedze v pripade tejto skupiny ludi ide zakladna logika, fakty, analyticke myslenie, casto aj kognitivne funkcie ako aj v tvojom pripade bokom... Avsak neutocim - tak ako ty, skor sa snazim pochopit toto pomylenie uvazovanie, no zatial sa mi to ozaj nepodarilo 😉

@andynr Ano mam plnu hubu "bolsevikov" a aj mat…
@y2k ..."fakty, analyticke myslenie, často aj kognitivne funkcie ako aj v tvojom pripade bokom... Avsak neutocim - tak ako ty..." Výborný postreh,ty analytik ,dokonca s kogn.funkčný...to dokazuješ, ty obzvlášt. Veď doposiaĺ tvoj jediný argument je,," lebo bolševik"... Preto sa všetci tak trasiete neuviesť reálne dôchodky z 2.piliera( market.kecy DSS ma nezaujímajú)...však hádam tých 25-50€ vám bude stačiť ako píše Trend...veď redakcia,to je samý bolševik.. Aj vám to prajem,zase niekto zbohatne,a niekto utrie hubu,ale DSS- ky to veru nebudú...otázne je,koľkí sa toho dôch.veku vôbec dožijú... Za sprostosť sa vždy platilo a tak je aj teraz. Veď každý,kto nemá nasraté v gebuli a vie rátať do 5,si vie spočítať,koľko z nasporenej sumy po dovŕšení dôch.veku bude mesačne môcť dostávať...

@zita19 Však si to našiel za 10s na gúgli ,tak t…
@andynr vsak si nasiel, tak co tu spekulujes ako Mara s organom?
Profilova fotka

@y2k ..."fakty, analyticke myslenie, často aj ko…
@andynr 6000 do druheho piliera odvediem zhruba za dva roky, keby ho tvoj vocca uz par krat nevykradol, bola by ta suma dvojnasobna, odvadzam uz takmer 20 rokov, samozrejme vtedy to nebolo tolko ale urcite sa mi nerata cely dochodok zo 6000...urocenie vychadza do 10%...tak si mozes zratat Ale...aj keby to bolo tych 25 mesacne ako pises stale to je to co som si dokazal ja sam na seba "odrobit" a nie ako pri priebeznom I. ze musi na mna robit dakto iny 😉 Mne sa skor nepaci ze musim dotovat dochodok dakomu ako ty, keby je na mne zrusim I. pilier presne pre tento dovod 🤷‍♂️ Plus, kolko zdedia tvoje deti v pripade I. piliera z neho?

@y2k Máš len plnú hubu "bolševikov",iné ti v mak…
@andynr noze ty odbornik ekonom vypocitaj keby o tolko viac odvediem do 1 piliera o kolko viac dostanem na dochodku. Ja to odhadujem tak prinajlepsom na 2 eura. Suce dochodok vypocitat neviem ale vzorec poznam. 6000 eur v druhom pilieri znamena ze tam clovek nesporil takmer vobec. Otazka je ci preto ze vacsinu produktivneho zivota nepracoval alebo si to zalozil pred koncom apebo bol szco kde vieme jak sa pristupuje k odvodom- kedze do 2 piliera ti odvedu pomernu cast toho co posles SP.

@andynr 6000 do druheho piliera odvediem zhruba…
Debaty o férovosti 1. - 2. - 3. piliera.... o férovosrti zdravotných poistení,... budú až vtedy relevantné, až ich správcovia nebudú súkromní a budú aj mať zákonom zamedzenú tvorbu zisku... @y2k Ty vôbec vieč o čom točiš? Počul si, aspoň hmlisto, niekde o princípoch soc. poistenia - solidarity, subsidiarity, participície, atď... ? O tomto je spoločenstvo! Takíto ideológovia, ako Ty tu už v histórii boli - že nikomu inému nič, nech zdochne, keď je postihnutým, invalidom, chorým, starým,... alebo že nie je takým "super schopným" ako Ty.

Odpoveď na príspevok od petersd:

Debaty o férovosti 1. - 2. - 3. piliera.... o fér…
@petersd ty mas medzery v tom evidentne a az zalostne do oci bijuce. Uz som to tu pisal, 2 pilier sa tu nezavadzal preto ze niekto nechcel byt solidarny, ale preto, ze demograficka krivka ktora sa k nam blizi sposobi, ze socialny system postaveny len na principe solidarity (stat/ resp. iba 1. Pilier) bude neudrzatelny a socialne neunosny. A prave osobne dochodkove ucty maju toto odbremenit. Uvedom si ze odvedene odvody na dochodkove poistenie nie je dar statu ale prispevok na konto z ktoreho mi stat bude v buducnosti nieco plnit. To ze to stat preziera uz teraz lebo tak funguje financovanie SP je vec druha. A ten "dochodok" 25 eur je vzhladom na nasporenu hodnotu este celkom pekne cislo. Keby si o tolko zvysil vyplatene prispevky do SP z prveho piliera by ti to dvihlo dochodok mozno tak o desatinku tejto sumy prinajlepsom. Na zapade si dochodcovia nezije lepsie nez nasi pre ich krasne modre oci. Ale preto ze podibne produkty casto na komercnej baze tam fungovali davno pred nami. zase Miklos a spol nevynasli koleso ale inspirovali sa spravnou vecou zo zahranicia.

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@petersd ty mas medzery v tom evidentne a az zalo…
@sousedekovci89 Nečítaš s porozumením, naúč sa to !

@petersd toto sa mi vzdy pacilo,na 1 strane vzdy zdravotky v minuse a na dalsej strane dosiahli zisk.No a z coho vlastne ten zisk ziskali,nieco predali??No len od nas,co si platime zdravotne. Socialka to iste. Ta tvorba zisku by mala byt zakazana,tymto si ulievaju z nasich dani. Stacila by 1 statna zdravotna poistovna a hotovo.

@sousedekovci89 Nečítaš s porozumením, naúč sa t…
@petersd neboj az velmi dobre- ty si tu solidaritu predstavujes v absolutnom vyzname ja ti poukazujem na to ze nezanikla ale v dnesnej podobe je dlhodobo neudrzatelna.
Profilova fotka

@petersd O com ja tocim viem 😉 Zda sa, ze kto tu niecomu nerozumie je dakto iny ... za to ale ja uz nemozem 🤷‍♂️ Ostatne tu uz bolo napisane, tak to nemusim opakovat... PS: od noveho roka nas caka (okrem ineho) zvysenie cien elektrickej energie (necakane) viac ako sa predpokladalo...a ja len dodam ze...konecne! A to som z tych solidarnejsich...ale chapem ze znova dakto ako ty bude len utocit... No ale to dokazuje len a len negativa toho kto utoci a nie toho na koho utoci...ale to povacsine ten co utoci zasa len nechape 🤷‍♂️

@andynr noze ty odbornik ekonom vypocitaj keby o …
@sousedekovci89 Ja mám tebe niečo vypočítať? Veď nie si mechom udretý,to dokážeš,či?

@petersd Ja som to už spomenul, špičky PS sa vážne zapodievajú stratégiou zmeny dôch.systému na tzv.tichomorský po voľbách 2027.
Článok sa načítava...

@petersd neboj az velmi dobre- ty si tu solidarit…
@sousedekovci89 Tak s tou poslednou vetou bezozbytku súhlasím. Je. Kvôli demograf.kríze. Tá je takmer na všetkých kontinentoch. A ako z toho von? To je extr.ťažké a pochybujem,že 2.pilier to zasanuje. DSS to majú chytro nastavené,oni určite neprerobia,skôr naopak,sporitelia zaplačú. Jediné riešienie vidím v zvýšení natality. Ako? Inšpir.môže byť napr.politika.J.Kórei,kde ten trend naberal hrozivé rozmery( mám suseda ,veľký boss zo Samsungu), riešia to 1.ráz.príspevkom 55000eur pri nar.1.dieťaťa,trend sa darí spomaľovať. Ale však nemusíme ísť ďaleko do Ázie po príklady,stačí si zobrať vzor z prorodinnej politiky toľko opľuvaného socíku... Tá, z tých 70/ 80 r.je totiž tá akt.generácia,kt.slov. ekonomiku drží nad vodou. Čo bude,keď nastúpi chorľavá ml.generácia Z a pod...no ,každý si domyslí.

Odpoveď na príspevok od emilia25:

@petersd toto sa mi vzdy pacilo,na 1 strane vzdy …
@emilia25 Presne tak. A treba jasne povedať,kto pustil škodnú do zdravotníctva( zosieťované súkr.nemocnice,poisťovne,lekárne,špec.a najziskovejšie medic.služby)..a s akým cieľom??? Brutálny pravicový biznis model. Nuž Fico to nebol...

@sousedekovci89 Tak s tou poslednou vetou bezozb…
@andynr A doplním. Pri 4deťoch 220tis.eur,plus veľkometr.byt. Kliniky v Kórei na podporu pôrodnosti praskajú vo švíkoch. Toto je podľa mňa cesta. Ak by sme sa kvôli takému programu zadľžili,myslím,že by to našlo podporu naprieč polit.spektrom.

@sousedekovci89 Tak s tou poslednou vetou bezozb…
@andynr Jednoznačne! Ibaže choré hlavy ( a ich voliči) namiesto podpory rodiny a natality viac preferujú dovoz migrantov. Na prvý pohľad sa im to zdá pre spoločnosť lacnejšie. No, tie hlavy keby neboli až natoľko duté a zahľadené do vlastného patologického názoru, videli by, že sú to absolútne nepoužiteľní ľudia, navyše predstavujúci vysoké bezpečnostné riziká.... a predstavujúci v konečnom dôsledku trvalú záťaz na soc. systém, smerujúc k jeho skolabovaniu. Totmu rozumie bársaký jednoduchý človek, chápe to aj Feri z dedinskej krčmy.... len vysokopostavení to nechcú pochopiť. Tak potom v tom vidno účel.... a never konšpiráciam.
Pani, staci sa is porie napriklad do Britanie na fungovanie ich zdravotnej starostlivosti. Maju "statny systemô, teda stane nemocnice, statnych lekarov. Kazdy obcan ma pravo tam byt setreny, lieceny. Lenze cakacky su nie tyzdne, ale mesiace. Mozno neumrie skor ako sa do poradia dostane. Potom je tam sukromny system na baze pripoistenia alebo priamych platieb. Siet sukromnych zdravotnickych zariadeni, kde stat neprispieva ani ň, ktore si musia na seba zarobit. A ani tam nie su tieto institucie charita, ale generuju zisk. Kto na to ma, tak ho vyuziva. A tak je to vsade. Taliansko to iste. Z verejneho zdravotneho poistenia je poskytovana len nevyhnutna zdravotna starostlivost. Ano, vsade na svete plati, ze je lepsie byt bohaty a zdravy ako chudbny a chory. (ale to platilo aj za sociku, kto mal na to aby odniesol doktorovi vsimne, ten bol lieceny skor, lepsie a tym koho si vybral, ostatni mali smolu a zlcnik im vyberal pripity chirurg v okresnej nemocnici, kde ho upratali z fakultnej) No a ked uz ideme preberat siet sukromnych nemocnic, tak dostavaju platby od statu ako tie statne. Ako je mozne, ze tie sukromne sa priebezne rekonstruuju (dokonca sukromna siet dokazala postavit aj par novych nemocnic, pricom stat horko tazko zbural Rascochy a teraz stavia AZ dve) a statne to nedokazu. Niekde predsa musi byt chyba. Kde?

@andynr Jednoznačne! Ibaže choré hlavy ( a ich vo…
@petersd Wau ti ide karta.Ako podporuju teraz tie rodiny?A k tym migrantom.Nemusime sa bat,oni maju ciel niekde inde nie na Slovensku.Ale prave RF hovori o dovoze 150 000 Uzbekov.Nechcel si v susedstve romov,budes mat moslimov a zo vsetkm co k tomu patri.Takze kto ma tu choru hlavu a plus jeho volici?Udajne kvalifikovana pracovna sila.Akurat tak chovatelia koz.

Pani, staci sa is porie napriklad do Britanie na …
@zita19 Však podľa toho to tam aj tak vypadá.

@andynr Jednoznačne! Ibaže choré hlavy ( a ich vo…
@petersd nic v zlom ale denne stretavam niekolko cudzincov a nikdy s nimi nebol problem. Nehovorim ze sa niektore kroky v minulosti nerobili dobre (narazam na Merkelovu) ale to neznamena ze treba hned sudit vsetkych cudzincov. Mne doktor s krasnym krstnym slovenskym menim Muhammad prakticky zachranil zivot kym ostatni lekari situaciu zlahcovali stylom to este chvilu tak bude teraz ste dobrali atb, atď. Nakoniec sa z toho vyklulo nieco co ma mohlo zabit do par mesiacov. V byvalej praci nam okna umyvala pani z UA a tie okna neboli tak ciste poslednych 5 rokov. O tom ze som si uz viackrat dobre pokecal s taxikarom ukrajincom ani nehovorim. Ci prijemny small talk s doktorom Indom vo vytahu ci prijemna Indka v Dominos pizza ci jej kolegyna moslimka (hidzab). K ciganovi (sam sa tak oznacil ked sa ma pytal ci mi to nevadi) chodim k barberovi zena na ucesy k jeho mame pozname sa cele rodiny skor rodinni znami uz nez klienti. Mame turkov na kebab ktori su uz tiez viac kamosi nez predavaci z oblubeneho kebabu. Alebo skus sa spytat dr. Nizkeho aki zamestnanci su nepalcania na jeho farmach (alebo si to najdi v archive farmarskej revue) a mohol by som pokracovat a pokracovat....

@sousedekovci89 Ja mám tebe niečo vypočítať? Veď…
@andynr tym si len dokazal ze nemas ani sajnu ako sa vypocitava dochodok 😉 ten vzorec nie je na urovni trojclenky ZŠ.

@andynr A doplním. Pri 4deťoch 220tis.eur,plus v…
@andynr lenze my sa uz nemame kam zadlzit lebo rocne vyhodime mld. Eur na 13 dochodky- peniaze ktore si aj tak poziciame. A zaujimave ze ti hnusni exkomunisti su najsilnejsi zastancovia 13 dochodkov. A spravili suverenne najmenej pre rodiny ale teraz mame verit tomu ze zrazu na tie rodiny zacnu mysliet? No to by som misel z pinelky pochadzat aby som tomu uveril.

@andynr lenze my sa uz nemame kam zadlzit lebo ro…
@sousedekovci89 Zhlboka sa nadýchni a skľudni sa,si ešte mladý na to,aby ťa od jedu vystrelo.

@sousedekovci89 Zhlboka sa nadýchni a skľudni sa…
@andynr ja som uplne v pohode len tebe evidentne dosli argumenty o dokonalosti komunistov lebo vies ze mam pravdu.

Pani, staci sa is porie napriklad do Britanie na …
@zita19 Nie len hlavne súkromné nemocnice sa rekonštruujú. Poznám štátnu, kde sa reálne prerábajú celé oddelenia jedno za druhým. A nerobia to externé firmy, ktoré sa na tom pakujú, ale vlastní zamestnanci. Samozrejme že bez peňazí to nejde. A toto je aj o šikovnosti vedenia tie peniaze zohnať.

Odpoveď na príspevok od milan209209:

@zita19 Nie len hlavne súkromné nemocnice sa reko…
@milan209209 Ano,ked sa ludia poskladaju aj sa rekonstruuju. https://www.ta3.com/clanok/999759/kos...

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.

Nenašli ste čo ste hľadali?