Odpoveď na príspevok od emilia25:
@sousedekovci89 presne tak,deti ale velmi obkukav… @emilia25 ano postup zeny si uhadla. No chlapca"nadtastie nemali, dievcata v mojom veku a na to spravanie otca teda pekne slovo nemali.Odpoveď na príspevok od andynr:
@sousedekovci89 Ja ? Nechápavý? Čo nerozumieš te… @andynr Poľsko výhľad stabilný, Slovensko negatívny. Čomusi nerozumieš Ty.Odpoveď na príspevok od andynr:
@sousedekovci89 To nikto netuší. Ja ale tvrdím, … @andynr a poznas aj ppzadia tych ruseni ci ti zase staci len to ze boli zrusene? Uz som ti raz vysvetloval ze druhy pilier nebol resp. U nas nie je projekt na 5 ani 10 rokov ale sak ty si stale vo svojej pesnicke ekonomickeho sarlatanstva.Odpoveď na príspevok od starysomar:
@andynr Poľsko výhľad stabilný, Slovensko negatív… @starysomar myslim ze aj poliakov teraz nedavno prehodili na negativny.Odpoveď na príspevok od andynr:
@sousedekovci89 To nikto netuší. Ja ale tvrdím, … @andynr Dam ti (nielen tebe) taku otazocku...vies preco je aktualny dochodkovy system (I. pilier) dlhodobo neudrzatelny a ovela "pouzitelnejsi" je prave ten II.?Odpoveď na príspevok od starysomar:
@andynr Poľsko výhľad stabilný, Slovensko negatív… @starysomar V sept.PL Moodys na výhľad negat. Čomu netozumieš ty? Už za 1t.je dec...Odpoveď na príspevok od y2k:
@andynr Dam ti (nielen tebe) taku otazocku...vi… @y2k No daj! Budem hádať. Lebo Fico!!Odpoveď na príspevok od andynr:
@y2k No daj! Budem hádať. Lebo Fico!! @andynr Neuhadol 🤷♂️ Ale dalo sa cakat... Pretoze I. pilier ako si niektori mylne myslia nie je kapitalizacny ale priebezny 😉 A preto treba pomaly ale isto prechadzat vylucne (v konecnom dosledku) prave k II. pilieru... Napriklad v takom Svajciarsku to pochopili davno Len na Slovensku bude vacsina dochodcov radsej ruku nastavovat k 13. dochodku I.piliera ...🤷♂️ A okrem toho tu bude radsej veduci furt zasahovat do II. piliera...takze zasa "degres"...co sa zrejme takemu ako ty ba aj pozdava 🤦♂️Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@andynr a poznas aj ppzadia tych ruseni ci ti zas… @sousedekovci89 a este do druheho piliera s oblubou zasahuju iba Ficove vlady. Beru ho ako oslika otras sa, oberu bez hanby sporitelov o peniaze a este sa tvaria, aki su oni socialni, ako im ide o blaho sporitelov a buducich dochodcov, o ktorych sa SP tak ci tak postarat nebude moct... Jeho fungovanie je uz len ponaska na prvotny zamer. V konecnom dosledku je tak trochu aj zazrak, ze vobec funguje a je schopny vyplacat dochodky.Odpoveď na príspevok od y2k:
@andynr Neuhadol 🤷♂️ Ale dalo sa cakat... Pret… @y2k Neviem to zhodnotiť. Ale skús sa spýtať tých,čo poberajú dôchodok z 2.piliera, ako to reálne vidia. Potom to sem zaves,budem rád. Ja osobne som sa na štát nikdy nespoliehal, podnikám od 91, takže mne osobne je to šumafuk. Ale skúsenosti sporiteľov ma zaujímajú z profes. hľadiska.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@emilia25 ano postup zeny si uhadla. No chlapca"n… @sousedekovci89 lenze vzorec aj tak preberie zase dcera,ta si najde takeho debila muza a ona bude zase jeho obskakovat,ako to robila zase jej mama.Odpoveď na príspevok od andynr:
@y2k Neviem to zhodnotiť. Ale skús sa spýtať týc… @andynr Realne je to zhodnotene podla akcioveho trhu 😉 Ti co mali konzervativny fond to maju ako maju, ti co dali rizikovejsie su na tom lepsie... Ale to je klasika a zasa sa to "dakomu" tazsie vysvetluje ze ano 🤷♂️ No stale tam je vyhoda proti I. pilieru aj keby to v absolutnych cislach bolo menej... Ale to zasa chce trosku "financnej gramotnosti" a nie "gulas a karafiat"Odpoveď na príspevok od y2k:
@andynr Realne je to zhodnotene podla akcioveho … @y2k No ja už neviem ako lapidárnejšie sa vyjadriť. Reálne skúsenosti poberateľov dôchodku z 2.piliera- znamená aký dôchodok poberajú, nie aké papierové zhodnotenia vykazyjú DSS-ky... Čomu zase nerozumieš? Však keď máš také konkr. údaje ,resp takých poznáš,tak to sem zaves. Načo tá vata okolo? Reálne ma to zaujíma. Biznis model DSS nie.Odpoveď na príspevok od andynr:
@y2k No ja už neviem ako lapidárnejšie sa vyjadr… @andynr prvy realni plnohodnotni sporitelia este nedosiahli dochodkovy vek. Momentalne je to skupina kde mozu byt vysledky rozpacite aj hlavne kvoli tpmu ze prevazna vacsina z nich bola po cely cas v kozervativnych fondoch (zakladna investicna chyba). Ja viem len o jednom v mojom okoli a ten je so svojim dochodkom (v sucte) spokojny. A to bol vyraznu cast produktivneho zivota SZCO takze vies jak to bolo s odvodmi.Odpoveď na príspevok od andynr:
@y2k No ja už neviem ako lapidárnejšie sa vyjadr… @andynr Presne to som popisal 😉 Takze zrejme nerozumies ty 🤷♂️ A to nie je vata, to su realne fakty... Nie DSSiek ale kazdeho jednotlivcaOdpoveď na príspevok od y2k:
@andynr Presne to som popisal 😉 Takze zrejme ne… @y2k Aké dochodky poberajú sporitelia z 2.piliera???.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@andynr prvy realni plnohodnotni sporitelia este … @sousedekovci89 Ok,takže ako píšeš,nejaké štat.významne ukazovatele ešte neexistujú. Tak,keď budú,potom sa o výhodnosti/ nevýhodn.bude dať zodpov.hovoriť. Na tomto sa vari zhodneme.Odpoveď na príspevok od andynr:
@y2k Aké dochodky poberajú sporitelia z 2.pilier… @andynr Presne take ake si poslali prispevky a aky fond si zvolili... Mohlo to byt aj viac ale pan veduci uz par krat II. pilier "vykradol" 🤷♂️Odpoveď na príspevok od y2k:
@andynr Presne take ake si poslali prispevky a a… @y2k Ty nedokážeš na priamu otázku dať priamu odpoveď? Rozumieš slovíčku " koľko" ? Len sa krútiš ako had. Prečo rovno priamo nenapíšeš,že údaje nie sú? Musíš sa takto zhadzovať?Odpoveď na príspevok od andynr:
@y2k Ty nedokážeš na priamu otázku dať priamu od… @andynr Normalne ti presne odpovedam... Chapem ze nechapes 🤷♂️ Absolutne cisla sa nedaju pouzit pausalne, tak ako sa nedaju ani z I. piliera individualne Takze tolko moj pekny stary 😉Odpoveď na príspevok od y2k:
@andynr Normalne ti presne odpovedam... Chapem z… @y2k Vážne? Z 1.piliera máme jasné štatistiky. Kde sú z 2.piliera?Odpoveď na príspevok od andynr:
@sousedekovci89 Ok,takže ako píšeš,nejaké štat.v… @andynr kazdy kto trochu rozumie investovaniu mu musi byt jasne ze pri spravne zvolenej investicnej strategii je len mala sanca na neuspech. Samozrejme vysledky budu aj tak skreslene prave vdaka tomu co pise @y2k . Btw. Na internete existuje kalkulacka ktora ti odhadne dochodok (na urovni dnesnych cien) na zaklade nejakych zadanych parametrov, dostupnych udajoch o dlhodobej vynosnosti predpokladanej dobe sporenia. A pri kombinacii 2+3 pilier je ten rozdiel zasadny.Odpoveď na príspevok od andynr:
@y2k Vážne? Z 1.piliera máme jasné štatistiky. K… @andynr https://adss.m7.sk/storage/adss_25_11... Priemerny rocny vynos pri indexovom negarantovanom 10+% (najvhodnejsi pre dlhodobych sporitelov).Odpoveď na príspevok od emilia25:
@sousedekovci89 no vidis ale taky zivnostnik,si p… @emilia25 podnikatelia platia s min mzdy zámerne, na dôchodok si sporia sami, od štátu by za vyššie odvody nedostali nič, naviac musia solidárne doplácať minimálne a kedže sú rizikový dostanú od štátu doplatok k min. dôchodku to isté sl. mamičky, bývajú v prenájme u prachatého otca svojich detí preto chcú zaviesť priezvisko i po otcoviOdpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@andynr https://adss.m7.sk/storage/adss_25_11_14.… @sousedekovci89 je zaujimave, za kadeco si vie pohladat na internete a priemerne dochodky z 2. piliera nie. Ja som to nasla za rok 2024. 10 sekund aj s pisanim zadania do googla. Tie dochodky nie su nijak prevratne, ale vzhladom na realnu dobu sporenia terajsich dochodcov a aj po niekolkych opakovanych nesystemovych zasahoch do fungovania celeho systemu zo strany vlady nie su ani nijak prekvapujuce. Vzhladom na to, ze dochodkove sporenie je stavane na principe dhodobej investicie, ti, ktori tam sporili 10 - 15 rokov vacsie vynosy ani ocakavat nemohli. Na druhej strane demagogom tie absolutne cisla nahravaju, lebo vysvetlit suvislosti uz nepotrebuju alebo ani nechcu.Odpoveď na príspevok od starysomar:
Keď "istá vláda" presunula príspevky ľudí do nezh… @starysomar To "bolsevikovi" nevysvetlis 🤷♂️ Lebo ved on si "odpracoval cely zivot" tak teraz ma narok... Co na tom ze to matematicky nevychadza a co na tom ze aktualne na neho musia robit dvaja (ak nie uz viac) "ekonomicky aktivni" ludia lebo ved priebezny system...ale to on nevie/nevidi/nezaujima ho to, on chce hlavne "svoje" od statu a najlepsie 13., 14.,... Sme to teda "dopracovali" 🙈 Ze to treba dakomu vobec vysvetlovat... Ale hlavne ze su v ustave dve pohlavia 🤦♂️ Ako (snad) jedina krajina sveta...Odpoveď na príspevok od zita19:
@sousedekovci89 je zaujimave, za kadeco si vie po… @zita19 Aj ja. Prosím. Alebo aj Trend klame??? II. pilier: Za 6-tisíc eur mesačný dôchodok 25 eur | TREND https://share.google/qNj14ptrI8xYJU4TpOdpoveď na príspevok od y2k:
@starysomar To "bolsevikovi" nevysvetlis 🤷♂️ L… @y2k Ja ti doprajem. II. pilier: Za 6-tisíc eur mesačný dôchodok 25 eur | TREND https://share.google/qNj14ptrI8xYJU4TpTéma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.