Zodpovedaná

Raz keď budem veľký, budem opravár kotlov..

Zobraz úvodný príspevok
.. viem, že remeslo má zlaté dno, no bez dna sú tí, čo ho vykonávajú. Samozrejme nehádžem všetkých do jedného koša, no prísť spraviť diagnostiku za 287€ a o týždeň opäť prísť vymeniť ten zdiagnostikovaný snímač teploty vody v hodnote 66€ za cenu 440,-€... klobúk dolu. Mal som sa lepšie učiť.. alebo horšie..
Odporúčame odpoveď z diskusie
?
Profilova fotka
Ahojte, tému uzatváram, pretože sa diskusia začala výrazne odkláňať od toho na čo je Modrá strecha určená. Toto miesto je hlavne o stavbe prerábkach vzájomnej pomoci pri rekonštrukciách a o radách v oblasti bývania a stavebníctva. Chápem že každý má svoj názor a diskusie sú prirodzené, no politické témy sem nepatria. Zvyknú zvyšovať napätie a často vedú k hádkam čo nie je cieľom tejto komunity. … Prejsť na odpoveď v diskusii

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@emilia25 kee sa zaoberas politikou je dobre sled…
@sousedekovci89 no ved ja budem volit psko,len aby Vas psko neprekvapilo.Mna po odorovom vystupeni,uz tu nic neprekvapi. Takze nie konsolidacia Ficova,ale psko vam ukaze ako sa to robi.Mne bude na sk dobre stale,ja si viem predstavit zit len s 2vyplat,bez danoveho,bez pridaviek,bez materskej,rodicaku Len ci aj ludia su na to pripraveni,ze???Zeny,matky,otcovia budu musiet vediet matku zastupit. My sa aj dnes striedame s muzom v robote,ja som teraz v robote na poobedne,muz uz ma volno. Ja mam posledny rodicak 478eur v januari,mna sa to uz tykat nebude.Tych 300eur pridavky,ozeliem.Nam sa platy zvysuju kazdym rokom a aj budu aj napriek konsolidacii.Na vianoce 4platy,lebo 14te obaja,13te na vreckove na dovolenku. Aj po tomto sa mi tu bude zit super.

Odpoveď na príspevok od andynr:

@sousedekovci89 Žiadna nenávisť,si úplne mimo.. …
@andynr a akú náhradu máš miesto NATO a Šengen? ako Rakúšania a Švajčiari? to je ešte drahšie, severské krajiny urobili opak

Odpoveď na príspevok od hockto:

@andynr asi poznam odpoved ("nastuduj si") ale sk…
@hockto Ofic.nikto z polit.špičiek nemal záujem o preverenie výsledkov. 2h.pred uzatv.ref.miestností bol podľa prieskumov stav 48%. Za 2h.sa stav znenil na 52%... Sorry,ak takému zázračnémmu obratu veríš( hlavne v kontexte "úspešnosti" všetkých konaných referend v histórii SK), tak ja ani len náhodou.. V hre bolo príliš veľa politiky a peňazí.. Preto o refer.vstupu do NATO bola vážna obava a radšej to istili parlamentom...náhoda...

@hockto Ofic.nikto z polit.špičiek nemal záujem …
@andynr ako capata ta hned vedela,ze pavel vyhra,este pred vysledkom tam uz bola varena pecena gratulovat.Tiez zaujimave a to vlastme nikomu nevadilo.
to ze 2 hodiny pred uzavretim bola ucast 48%, to si pamatas z hlavy od roku 2003? a tie prieskumy, robil kto a ako?
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od emilia25:

@andynr ako capata ta hned vedela,ze pavel vyhra,…
@emilia25 akoze ja naozaj stale neverim ze existuju takito ludia....toto pise dakto zamerne jedine alebo potom sa necudujem ze sme v takej riti akej sme a tak "nam" treba

Odpoveď na príspevok od duzu:

@andynr a akú náhradu máš miesto NATO a Šengen? a…
@duzu Ja??? Tak tu je môj pohľad. Pokiaľ ide o EÚ,nemalo dôjsť ku atomizácii bývalých krajín RVHP. Do EU(ak už) sme sa mali integrovať ako celok, teda z inej vyjedn.pozície, z inej plarformy ekonom.sily,kúpyschopnosti, atď. Čiže kooperovane,niečo na báze terajšej V4++. Západ.špičkám sa však tieto snahy( reálne boli) podarilo neutralizovať, na našu škodu. Nato- ok, ak by sa o tom rozhodlo v referende...ale to nebolo. Z môjho pohľadu teda tá legitimita kríva aj keď to vtedy bolo v súlade so zákonom. Osobne- radšej AT model, nevyšlo by nás to viac ako plán.5% hdp. A AT je dnes logisticky do NATO aj tak integrované...tak aký problém.

Odpoveď na príspevok od petersd:

@sousedekovci89 Sousedko, veď už nemaj krvavé oči
@petersd ja nemam ja som ok, ty mas cervene voci ludom co su inak orientovani. Ale zasadne odmietam sirenie podobnych mezmyslov ako odzneli v jej prispevku. To uz skor uverim tomu pribehu o gruzincovi co tu chystal statny prevrat a ani o tom nevedel 🤣

@duzu Ja??? Tak tu je môj pohľad. Pokiaľ ide o E…
@andynr že si nie v parlamente kde stačí získať nadpolovičnú väčšinu, lebo dnes majú s tým pri všetkom problém, V4 je naprd , na začiatok by ti nikto nepožičal, tam sme na chvoste

Odpoveď na príspevok od y2k:

@emilia25 akoze ja naozaj stale neverim ze exis…
@y2k ja naozaj verim,ze psko nas k tomu tvrdemu jadru eu dovedu,tak ako to slubil fico,kedy si davno.Im sa to na tutofku podari,ale nie platmi.

@sousedekovci89 no ved ja budem volit psko,len ab…
@emilia25 no vidis mne plat nedvihali par rokov, lebo konsolidacia. Zato pracovnych uloh pribuda a pribuda (teraz som dlhodobo pn z vaznych osobnych dovodov ak by sa ti zdalo ze sa stazujem na vela prace a vypisujem tu) lebo konsolidacia a treba prepustat. A potom pride EU misia a nechape ako to mozeme robit s tak malo ludmi. Ja sa nebojim ze by skrtalu statne socialne davky v oblasti rodiny, zrejme mi ten odorov prejav unikol, ale to je to posledne coho sa mozu chytit. Kazdy pricetny ekonom chape ze rast populacie je jedine kedy stat prezije. Zato ani jeden nechape na kiu rit dame takmer 1 mld. Eur na 13. Dochodky kazdy bozi rok a este si to musime aj pozicat. Dnes je priemerny dochodok na velmi slusnej urovni (takmer ako minimalna cista mzda) nazoj nepotrebujeme sanovat dochodcov. Kazdy zdatnejsi ekonom hovori ze dochodcovia dnes nie su najhohrozenejsia skupina obyvatelov. Dalsie veci su obedy zadarmo vlaky zadarmo. To su take nezmysly ze to treba zdrusit obratom a veatit sa k tomu co bolo niekedy. Malo to svoj zdravo (socialne) nastaveny system a nikto tie zadarmo vymysly nepotreboval. Navyse pri vlakoch to povazujem za diskriminacne opatrenie voci tym, co ziju v regione kde nie je vlakova dostupnost. Co sa tyka obedov- dnes (alebo pred zavedenim) deti nechodili na obedy preto ze by si to rodicia nemohli dovolit (ti co si to nemohli dovolit to mali svojho casu za 1 euro) ale preto ze to co tie kuchyne castokrat varia sa neda jest (a nepustam sa do dovodov). A opatrenim sa len podporilo plytvanie potravinami. To su realne problemy Slovenska a nie toto co vymyslaju tito "slovenski socialni demokrati" to je vyslovenie plytvanie verejnymi financiami (a netaham tu teraz rozne zlodejiny) na pitomosti ktore nijak nepomahaju rastu zivotnej urovne Slovenska.

@emilia25 no vidis mne plat nedvihali par rokov, …
@sousedekovci89 vidis a moj muz na pnke,od 3 10.do 16.11.a uz dostal 4000eur,plus plat 1200.8000eur len tento mesiac.No ako mi je zle na tomto sk

@sousedekovci89 vidis a moj muz na pnke,od 3 10.d…
@emilia25 no to urcite nedostal od statu tak aspon sa metvar ze sa tu zije dobre. ja kebyze nemam sukromnu poistku s poistenim pn tak z pnky zo statu nevykryjem bezny chod domacnosti. Vdakabohu aj za ine veci z tej poistky ze mi ju tak dobre nastavil financak ze ma to mesacne vela nestalo a plnenie je slusne. Lenze stat s tym nema nic to je "moja vlastna sikovnost". Ja sa postarat o seba viem a to by malo byt ulohou statu naucit ludi ako sa vediet postarat o seba zhodnocovat svoj majetok nenaletiet podvodnikom, chranit ich pred zlocinom, ponuknut im kvalitne verejne sluzby, podporovat ich vo vlastnom rozvoji lebo cim viac clovek zarobi tym viac prinesie do statnej kasy naspat, poskytnut kvalitne zdravotnictvo a vytvorit zachrannu siet ked sa clovek dostane do totalnych s**ciek. Mas pocit ze tu nieco z toho funguje? Ja nie prave na kazdu vec existuje dokaz opaku. Zato plytvame a plytvame peniazmi. A nikto by im nemal za zle keby si tu i tam daco udrbali kradne sa vsade od ameriky po rwandu o tom nemam ziadne iluzie ale pozri sa jak rastie Rumusko kde je dnes Polsko.... A my sme ako unudeny pes co sa nahana za vlastnym chvostom a este ich velebime lebo nastupuje namiesto riadnej argumentacie hned "ačohentizmus".

Odpoveď na príspevok od hockto:

to ze 2 hodiny pred uzavretim bola ucast 48%, to …
@hockto Ano,mám veľmi dobrú pamäť, ešte z gympla si pamätám lat.názvy. To je zle?

@emilia25 no to urcite nedostal od statu tak aspo…
@sousedekovci89 Kde je Polsko? Rating rovnaký ako Slovenský...

@sousedekovci89 Kde je Polsko? Rating rovnaký a…
@andynr si tam bol vobec niekedy? Ja teda dost pravidelne kedze mam cast rodiny zo zeninej strany na zamaguri. A ver mi dialnice bezne cesty, mesta.... prešťali nas len taky fukot. A pri kazdom druhom cedula EU. A to si pamatam aj koniec 90. A prve 2000-ce ako ta krajina vyzerala ked este trvala ta nakupna horucka. My za tych 20 rokov nevieme dostavat jednu dialnicu.
Článok sa načítava...

@emilia25 no to urcite nedostal od statu tak aspo…
@sousedekovci89 no vidis ale taky zivnostnik,si pnku nepoisti,odvody min.takze ziadnu ani pnku od statu nedostane,u nas bola len 40eur na den,no malo ale k tomu poistka,plus poistka hypoteky 2splatky vratili spet a hned mas 4000eur.A potom zivnostnici nariekaju,ked sa im nieco stane a su uplne bez prijmu.

@andynr si tam bol vobec niekedy? Ja teda dost pr…
@sousedekovci89 Tvoje subj.pocity sú úplne irelev. Ratig agent.zaujíma makro,tie to neanalyzujú podľa dennika N,alebo trhov v N.Targu,ale podľa prísnych, hlavne ekon.kritérii, podotýkam,udržateľných. A ty prosím v prípade PL zabúdaš na jednu strašne podstatnú vec: Ktorú? Hádaj!!!

@sousedekovci89 no vidis ale taky zivnostnik,si p…
@emilia25 vidis ale to je presne o tom ze uloha statu by mala byt toto ludi naucit. Lenze pre nase skolstvo je ovela dolezitejsie ci budem vediet naspamat o kazdom predstavitelovi slovensko romantizmu, detaily o druhohorach aleco ci viem vypocitat integral (ktory mimochodom som na gympli asi ani raz spravne nevypocital 😂) a otvtedy ani raz nepotreboval.

@sousedekovci89 Tvoje subj.pocity sú úplne irele…
@andynr neviem ci si fakt taky nechapavy alebo to len hras.... Zdvihni zadok chod si prejst polsko (mimochodom na trhoch v targu som nebol vyse roka, nechodim tam za tym ucelom ako si hned zaskatulkoval a sudis dopredu ako stale). Ja netvrdim ze ta krajina je dokonala ale viem co vidim na vlastne oci. A viem co vidim na slovensku. A ked ta mrzi polsko, chod sa pozriet do ceska ako naliali europeniaze do zeleznic mozeme sa hanbit....

@andynr neviem ci si fakt taky nechapavy alebo to…
@sousedekovci89 Ja ? Nechápavý? Čo nerozumieš textu? Pozri si rating PL vs SK. A tú hádanku, čo? Nič?

@emilia25 vidis ale to je presne o tom ze uloha s…
@sousedekovci89 malo by sa to ucit,to mas pravdu ako aj sex.vychovu,ale tu sme tak nahrane normalnosti,ze myslienka nadherna ale zneuzitie uchylakov v parlamente velike,styl divadlo s penismi v cr.No grcala som pritom,takze v dnesnej zvratenej dobe,z ich hlavy len zvratenosti mozu vyjst. Nap.take vedenie domacnosti,dievcata varili,chlapci v dielnach,boli sme na zahrade,pestovali si tam. Uz malo z toho sa uci. Syn na strednej,ti chlapci su lavi,syn s muzom robi vsetko,preto je najsikovnejsi z praxe,hned vedel majster,ze doma maka s otcom.Co dnes otcovia ucia deti???sadnut si na gauc a zena obskakuj ma.

@sousedekovci89 malo by sa to ucit,to mas pravdu …
@emilia25 Tak toto je " kapela", kt.adorovala aktuálna tieň.ministerka kultúry za PS, Mrs.Jaurová...no z KE, ako hnus Schutz. https://youtu.be/Ae6njJtIRkc?si=ZFSRY...

@sousedekovci89 Ja ? Nechápavý? Čo nerozumieš te…
@andynr nechapavy. Rating Poliakom zhrosili teraz ale vsetok ten rozvoj nespravili ani za rok ani 2 ci to potrebujes v inom jazyku? Tvoje znalosti o Polsku su rovnako povrchne ako o cine svojho casu si tu ukazal. Navyse ja som neriesil v akom stave politicko ekonomickom sa ta krajina nachadza teraz ale ako vyuzili moznosti rozvoja a pomerne pokojne casy oni a my. Rozdiel je priepastny a to sme mali lepsiu startovaciu poziciu. Nejake tvoje infantilne hadanky ma nezaujimaju ak mas problem napisat veci rovno.

@sousedekovci89 malo by sa to ucit,to mas pravdu …
@emilia25 myslis ze taki otcovia su len dnes? Poznam takeho vo veku mojich rodicov sedi pri stole na grilovacke jedlo na tackach na stole pred nim a zahlasi zene ktora je na druhom konci stola: "(meno) naloz mi jest". A to nepatril medzi tych lavorukych naopak pracoval rukami v praci. Ja napriklad nepostavim jeden nabytok bez syna (2r) ked nic ine aspon mi podava skrutky sice to trva asi 2x dlhsie a musim davat 2x pozor aby sa nic nestalo ale ta radost jeho v ociach je na nezaplatenie. a mohol by som pokracovat prakticky cokolvek robim motka sa pri mne ak uz nic otvorim mu kufrik s naradim niet vacsej radosti ako ked sa s tym moze hrat (ze to potom polhodiny zberam po dvore je druha vec 😁 ). A to ho nijako specialne k tomu nevediem.

@andynr nechapavy. Rating Poliakom zhrosili teraz…
@sousedekovci89 No dobre. To nie je infant.hádanka,ale veľmi podst.vec. Poliaci nie sú v EÚ zóne,teda majú kvantum možností cez x ekonom.nástrojov si efekt.ovplyvňovať svoju ekonom.politiku práve prostr.devíz.politiky,úrok.politiky,a to má dosť zásadný vplyv na ekon.rast,úroveň infl.a pod. Podobne z toho ťaží aj ČR, HU bohužiaľ nie,to je špecif.prípad súvisiaci s ich euroskept.polit.postojmi. Pokiaľ by PL prešlo na euro,musia sa riadiť ECB v plnom rozsahu,teraz ,aj keď sú v EÚ ,nemajú tak zviazané ruky ako napr.krajiny EU zóny, napr.rozumnou devíz.politikou dokážu veľmi efekt.ovplyvňovať akt.saldo zahr.obchodu, čo je dnes kľúčové.

Odpoveď na príspevok od petersd:

@kuracinarez Prečo máš potrebu hovoriť za iných, …
@petersd A ty preco mas taku potrebu?Napisal som to preto,lebo doslo k nedorozumeniu.Nic viac,nic menej.

@sousedekovci89 No dobre. To nie je infant.hádan…
@andynr ano velka a ekonomicky silna krajina ako Polsko ci Cesko ma trochu ine moznosti ako malinke Slovensko. Pre nas je euro naopak vyhodou. Keby nebolo s najvyssou pravdepodobnostou by dnes priemerny plat nebol 45.000 exSKK. A statny dlh by bol daleko daleko vyssi (mentalita nasich politikov a snaha dodrziavat pravidla eurozony aspon do roku 2020)

@emilia25 myslis ze taki otcovia su len dnes? Poz…
@sousedekovci89 presne tak,deti ale velmi obkukavaju,aj nas za chvilu 3r,zoberie srobovak a hra sa,ze srobuje.No tie deti su tak zlate,a ono si to velmi zapametaju,potom su velmi zrucni,ked su starsi. Hrozne,hentake chovanie.A zena samozrejme priskocila a milost panovi nalozila.A syn bude po tatkovi,sa presne takto spravat k svojej zene.Obkukal od tatinka,presne ako ked ucia takto otcovia svoje deti k zrucnostiam.

@andynr ano velka a ekonomicky silna krajina ako …
@sousedekovci89 To nikto netuší. Ja ale tvrdím, a na to je kvantum faktov, euro nás ako občanov výrazne poškodilo,výrazne zredukovalo úspory resp.ich hodnotu,výrazne ovplyvnilo kúpyschopnosť,a teda celk.živ.úroveň. Preto taký veľký skepticizmus voči euru aj v CZ,PL,HU. Ako kedysi povedal klasik V.Klaus( co neznal pojem " špinavý peníze"), Slováci si vybrali cestu "laboratórniho experimentu.".. Chytrý sa poučí z chýb druhých,blb ani zo svojich. A len tak na margo, PL, CZ zrušili veľmi rýchlo aj toľko ospevovaný 2.pilier... Žeby boli sprostejší ako Slováci???

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.

Nenašli ste čo ste hľadali?