Zodpovedaná

Raz keď budem veľký, budem opravár kotlov..

Zobraz úvodný príspevok
.. viem, že remeslo má zlaté dno, no bez dna sú tí, čo ho vykonávajú. Samozrejme nehádžem všetkých do jedného koša, no prísť spraviť diagnostiku za 287€ a o týždeň opäť prísť vymeniť ten zdiagnostikovaný snímač teploty vody v hodnote 66€ za cenu 440,-€... klobúk dolu. Mal som sa lepšie učiť.. alebo horšie..
Odporúčame odpoveď z diskusie
?
Profilova fotka
Ahojte, tému uzatváram, pretože sa diskusia začala výrazne odkláňať od toho na čo je Modrá strecha určená. Toto miesto je hlavne o stavbe prerábkach vzájomnej pomoci pri rekonštrukciách a o radách v oblasti bývania a stavebníctva. Chápem že každý má svoj názor a diskusie sú prirodzené, no politické témy sem nepatria. Zvyknú zvyšovať napätie a často vedú k hádkam čo nie je cieľom tejto komunity. … Prejsť na odpoveď v diskusii
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od andynr:

@zita19 Dzurinda nepredal američanom nič,štát bo…
@andynr zase pišeš iba to čo ti vyhovuje V roku 1997 už Rezešovi patrila takmer polovica prosperujúcej fabriky.

Odpoveď na príspevok od yuri66:

@andynr zase pišeš iba to čo ti vyhovuje V roku …
@yuri66 on to robi zamerne, netusim ako sa mohol dostat k ekono vzdelaniu, ked robi zasadne chyby to by ho nepustili ani cez skusky. Vraj nam tu XY rokov chyba prijem z SPP- poukazal som ze uz 11 je vylucne statny. Bol ticho. Ked som sa pytal na rozdiely medzi realnou a privatizacnou hodnotou privatizovanych podnikov za Meciara a Dzurindu, znova nic. Kde mu realne cisla fakty nehraju v jeho prospech zamerne to obchadza 😁

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@yuri66 on to robi zamerne, netusim ako sa mohol …
@sousedekovci89 Už som ti napísal,že veci nerozumieš. Privat.spp bola zlodejina,navyše amater Mikloš hedžovo obchod nepoistil,keď sme kurz.stratou prišli o desiatky mil.skk. Zisky z dividend až do predaja spätneho predaja činili vyše 100mld skk. Invest.sa privatizerom gas de france ruhr gas vrátila za pár rokov. Takže spp vydojili a potom s brut.ziskom predali. Reálnu a privat.hodnota? K čomu ti to bude? Ten kto to privatizoval si urobil sakra dobré analýzy ,aby na tom vyryžoval max.,teda,aby lacno kúpil a zarobil. To je úplne trivialne,tak čo to splietaš? Už sa fakt nemáš čoho chytiť? K plynu: Pokial by sa cez ČSSR nepritiahla vetva tranzitu v 70tych r. a nezahájila sa táto mamutia investícia,z kt.štát ( a dovolím si tvrdiť aj krajiny západu)výrazne profituje 50r., tak čo by sa plynofikovalo? A o moje vzdel.ty gúglový " odborník" obavu nemaj,

@sousedekovci89 Už som ti napísal,že veci nerozu…
@andynr a co mali vydojit? Spp boli tikajuca bomba dlhov (duckeho zmenky napriklad) podnik z ktoreho odchadzali ludia pre zalostne pracovne prostredie- zastarana technika, ekonomicky nevyhodne priestory atd... Za ten cas SPP vdaka investicii zo zahranicia vyriesili aj naslapne miny aj modernizaciu, aj optimalizaciu priestorovu a stal sa z SPP zdravo fungujuci podnik ktory stat nasledne odkupil naspat. Aspon netrep. Viem ako vyzerala technika spp a v akych luxusoch "sedeli" kym do nich zahranicne spolocnosti naliali kapital. A tie zisky prave vdaka tomuto vsetkemu dosiahli stat na to vtedy proste nemal. Dnes SPP napriklad vyraznu cas svojich povodnych riestorov prenajima, myslis ze za ktorej ery sa s tym zacalo?
@andynr a k uctovaniu...na co? Na to ze aj ty ked predavas dom, chces ho idealne predat tak aby si na tom zarobil. Jasne ze zarobit chce aj kupujuci. Tuto vtetvu biznisu nema zmysel rozvijat lebo ak kupujes nieco nefungujuce vzdy sa mozes aj popalit. Alebo si tak veris ze tebe to pojde ze do yoho proste ides. Nikto nie je charita podnikatel uz vobec nie a stat by tiez nemal byt v urcitych situaciach. A teraz si zober predavas dom o ktory sa nebladzes starat a mas predstavu o tom aku ma hodnotu, povedzme 100t eur. Pride kamos a ukeca ta aby si mu to strelil za 30t. On estenamiesto toho aby ho zveladil ho cely vybrakuje a z usetreneho si uziva luxus. Ale ved kamos a hlavne slovak ze. No mas zaroven aj cudzinca ktory pride a povie ze ti zan da 120t a on si ho potom este prerobi na penzion a ryzuje z neho krasne prachy. Tak on je ten zly? Aby sme si dali visla. Za meciara sa majetok v hodnote cca 100 mld SKK predal "kamaratom" za cca 31 mld SKK. Za Dzurindu majetok v hodnote 245 mld. SKZk za 345 mld. SKK.

Odpoveď na príspevok od y2k:

@andynr vies preco sa zastavil tebou spominany p…
@y2k Za 40 rokov sme sa po II, sv. vojne zo zaostalej agrárnej krajiny stali rozvinutým priemyselným štatom a k tomu s nulovým dlhom. To je čo, ak nie progres? Teraz, po takmer 40 rokoch neustáleho "rozvíjania", sa z rozvinutého štátu regresom stávame naspäť (už ani nie) agrárnou krajinou.... s obrovským dlhom a závislosťou na blahosklonnosti zahraničia... Bájky typu "lebo Fico, lebo Smer, lebo komunisti..." si strč vieš kam. Nazri už trocha na svet triezvejšie, nie skrz demagógicku propagandu...

Odpoveď na príspevok od petersd:

@y2k Za 40 rokov sme sa po II, sv. vojne zo zaost…
@petersd priemyselnym statom? Ano. Rozvinutym? Uz som ti tu pisal realitu nasho priemyslu.

@andynr a k uctovaniu...na co? Na to ze aj ty ked…
@sousedekovci89 .... Všetci však predávali (alebo rozhebali, ak chceš) len to, čo "zlí komunisti" nagazdovali za tých 40 rokov.... Toto musíš priznať. Uveď mi aspoň jeden príklad, že čo také excelentné vzniklo za našej 40-ročnej demonkracie, čo sme výhodne niekomu predali a spoločnosť mala z toho úžitok. ???
Profilova fotka

@y2k Za 40 rokov sme sa po II, sv. vojne zo zaost…
@petersd no kam? aj tebe som stupil na otlak? Propagandu tu siria prave ti koho spominas 😉 a ako som uz pisal, presne im mozme za to "dakovat"...v case globalnej ekonomiky....z toho sa dalej da pokracovat ale naco ze ano.... Ostatne fakty tu uz boli spomenute ale niekto ako ty bude radsej dalej podporovat propagandu (informacii daleko od faktov) ako sa realne pozriet na cisla a udaje

@andynr a co mali vydojit? Spp boli tikajuca bomb…
@sousedekovci89 Ano,je tak ako píšeš. Konzorciá to kúpili ako čistí filantropi z čistej lásky ku Slovákom s cieľom podporit demokraciu,pravdu a lásku...pánboh chráň ešte vyryžovať 100mld skk, čistá náhoda. No a keď už svoje filantrop.ciele do bodky splnili,nech si to spp nechajú,za "babku" im to predáme naspäť. Takto nejak to určite bolo,lebo museli tým hlúpym Slovákom nejako pomôcť,keď už to samy nevedeli.... Takže zlatinko,choď radšej diskutovať niekde na základnú školu...

Odpoveď na príspevok od y2k:

@petersd no kam? aj tebe som stupil na otlak? P…
@y2k https://cz24.news/brutalni-pravda-o-1...

@y2k https://cz24.news/brutalni-pravda-o-17-listo…
@petersd Tým pravdoláskovým to nevysvetlíš... Snáď pochopia,keď nastúpi Matovič 2gen.v tej najrýdzejšej podobe...

@sousedekovci89 Ano,je tak ako píšeš. Konzorciá …
@andynr ty vole ja nechcem spochybnovat tvoje podnikanie tak bud si len nechapavy alebo bolsevicky troll. Kazdy normalny podnikatel sa stara o rozvoj svojho podniku. A jasne ze kazdy chce zarobit tak ako aj ty v tvojom podnikani. Cely cas hovorim len tolko ze popri ich zarobeni postavili spp na nohy. Zo zanedbaneho podniku v negativnej spirale spravili modrnizovany zdravo fingujuci podnik, ktory ano priniesol im zisky. To je akokeby vsetci francuzi teraz zavali zavidiet zisky v tvojom podnikani. uz prestan byt sovinista ako slovaci sme taki isti obycajni smrtelnici ako ktokolvek zo zapadu.

@sousedekovci89 .... Všetci však predávali (alebo…
@petersd nechapavy komunista. Za cije to postavili? A teda aby som bol presny kolkoze dnes clovek s cistym platom 1000 eur pottebuje robit na fabiu?
Profilova fotka

@y2k https://cz24.news/brutalni-pravda-o-17-listo…
@petersd to si postol zo srandy, ze?! lebo inak naozaj neviem veru....

@petersd nechapavy komunista. Za cije to postavil…
@sousedekovci89 A koľko že dnes človek s čistým platom 1000€ potrebuje robiť na byt? Zlatinko,bez fabie sa zaobídeš,však? Aj bez strechy nad hlavičkou? A kôlko že dostávajú ml.manželia od štátu,aby sa im v zač.lepšie dýchalo? Koľko že dostane občan zadarmo od štátu ak sa rozhodol stavať dom?( podmienka bola nepredať do 5r.) V 86 bežne 30t.kčs, v 88 bola podpora 150tis.!!! Poznám osobne ľudí,kt.rušili stav.povolenia ,aby mohli dostať novú vyššiu podporu( za 150 tis.sa postavila komplet hrubá sravba).. Koľko že dostane študent,keď nie je tupý ,prospech.štipko? Za mojej éry 350kčs,mimoriadne prospech.pri priemere do 1,1 ďalších 350kčs, to je 700mesačne.. V tej dobe 1/3 nástup.platu...a hlavne neštudovali tupelá zo 4kami a na 3 r. Tak tu nesplietaj debiliny o nejakej fábii..
Článok sa načítava...

@sousedekovci89 A koľko že dnes človek s čistým …
@andynr zase cherrypicking s bytmi? Ekonomami je vypocitane ze realne si zo sucasnych platov priemerne mozeme dovolit viac tak nevytahuj len jednu problemovu vec. A je rozdiel robit na byt niekde v Snine a mat 1000 cisteho a v BA. Narozdiel toho fabia stoji cennikovo rovnako u kazdeho predajcu. A co sa tyka mladom. Poziciek, mozno by sme ich mohli mat ale tito komunisticki pohrobkovia si za tie prachy radsej nakupili dochodcov. Na druhu stranu stale tu mas SFRB ltory ponuka zvyhodnene pozicky oproti hypo prave nizsieprijmovym (tusim zaroven aj mladym). A to mi pride spravnejsie ako plosne rozlievat peniaze. A to ze bol stat sprosti a neosetril si aby ludia napr tebou popisovanu vec nerobili ukazuje jeho uroven. A co sa tyka stipiek, cely system fixovany na znanmky v slovenskom vyucbovom prostredi (memorovanie teorie) povazujem za nezmysel a plytvanie zdrojmi.
takto nam tu sudruhovia hospodaria https://www.aktuality.sk/clanok/5tcAN... Namiesto znižovania účtov najmä domácností podporou zatepľovania domov, zelených zdrojov energie pre domácnosti a cielenými dotáciami vláda míňa verejné peniaze na plošné dotácie cien energií pre všetkých. Aj pre tých, ktorí pomoc vôbec nepotrebujú. Za posledné dva roky takto minula takmer 1,4 miliardy eur. Ide o najdrahší spôsob, ako sa tváriť, že štát chráni ľudí. Namiesto investovania najmä do dlhodobého zníženia účtov za energie, tieto peniaze jednoducho spálime v peci, respektíve pošleme dodávateľom plynu. Takáto „pomoc“ len udržiava vysoké výdavky rozpočtu, brzdí modernizáciu budov a z dlhodobého hľadiska nerieši nič. Plošné dotácie navyše odmeňujú viac bohatých a plytvajúcich, a znevýhodňujú chudobných a efektívnych. Namiesto odmeňovania zodpovednosti vláda posiela miliardy do čiernej diery, ktorá pomáha viac bohatým než tým, ktorí pomoc naozaj potrebujú. Napríklad mohla (a mala) poskytnúť nenávratný finančný príspevok 10-tisíc eur na čiastočné zateplenie a obnovu rodinného domu 170-tisíc domácnostiam. K tomu mohla 30-tisíc domácnostiam poskytnúť príspevok 4 380 eur na tepelné čerpadlo. ... Slovensko má šancu investovať miliardy tak, aby pomohli ľuďom, zvýšili energetickú bezpečnosť krajiny a posilnili ekonomiku. Namiesto toho vláda pokračuje v politike krátkodobých záplat a rýchlych sľubov, pričom peniaze posiela hore komínom. Ľudia pritom nechcú milodary. Chcú riešenia, ktoré im pomôžu dlhodobo. Peniaze sú na vládnych účtoch. Treba ich len konečne pustiť k ľuďom.

Odpoveď na príspevok od zita19:

takto nam tu sudruhovia hospodaria https://www.ak…
@zita19 Dá sa súhlasiť, ale divila by si sa, že koľko ľudí ( myslím, že väčšina) chce práve tie rýchle milodary. Chcem tu a teraz! Ľudia kašlú na nejakú budúcnosť, najmä aj preto, lebo súčasná situácia a smerovanie politík, im ani žiadnu optimistickú budúcnosť nepripravuje.

@zita19 Dá sa súhlasiť, ale divila by si sa, že k…
@petersd a "mudra" vlada im tie milodary velmi rada da, pretoze si zaisti ich hlasy vo volbach (a "neplatenu" obhajobu v podobnych temach ako tato)
Tiez som dost neskoro zacal riesit z coho budeme zit na dochodku no nestazujem sa.
Dačo k zlatému socializmu - podobne vyzeralo mnoho miest: https://www.youtube.com/watch?v=kfmNl... https://www.youtube.com/watch?v=kQi6-...

@andynr zase cherrypicking s bytmi? Ekonomami je …
@sousedekovci89 Nechaj si tie moderné " výraz.prostr.",čo si sa zase naučil na gúgli, len sa zosmiešňuješ ty cherrypicking...ty si tu cielene vyhodil fabiu- a to je podľa teba čo???? Po slovensky argumentačná manipulácia...ano,pre takých ako ty,štandardný spôsob. A čo ty považuješ / nepovažuješ za správne,mňa vôbec nezaujíma. Len vidím,že si furt musíš niečo dokazovať a všetko spochybniť,o teba sa náznak objekt.nikdy ani neoptrel. Preto usudzujem,že musíš byť dosť nešťastný,keď si svoje sebavedomie dopuješ neustálym spochybňovaním aj tých najlementárnejších faktov. A k tomu na ms... Dúfam,že prispievaš aj na modrom koňovi🙈🙈🙈,to by sa na teba hodilo. 89- ak je to tvoj r.nar.,všetko by to vysvetľovalo. Takže adresuj láskavo svoje demagog.perly deťom na ZŠ, prípadne svojej bubline/ -ke.
Nie je ti hlupe sa do niekoho navazat???
Je zaujimave sledovat ako sa po piatkovej One Mann Show v Poprade zmobilizovali velebici socializmu a obhajcovia Ficokracie. Od leta ich nebolo ani vidiet, ani pocut a kukajho, aki su zrazu snazivi

Je zaujimave sledovat ako sa po piatkovej One Man…
@zita19 Detto aj opačne,však? Alebo klábosia sami so sebou???

@sousedekovci89 Nechaj si tie moderné " výraz.pr…
@andynr a na urovni akeho ineho dnesneho ayta bola š120 podla teba? Gčkoveho mercedesu? Ja si nemusim nic dokazovat ty tu trepes same dojmy bez faktov alebo ked ti prihori zamerne vyberas jednu vec z miliona ktora je dnes problemova (byty). A to ako rozpravam je vylucne moja vec. Aa nie nie je to moj rok narodenia 🤣. ja nespochybnujem ziadne fakty, tvoj problem je ze ty z mnozin faktov zamerne zakazdym vyberas jednu jedinu vec ktora sa ti prave vtedy hodi. Lenze ked mas ekonomicke vzdelanie mal by si vediet ze v ekonomike veci nefunguju izolovane.

@andynr a na urovni akeho ineho dnesneho ayta bol…
@sousedekovci89 Tá posl.veta ma zaujala...no vtip,však? Preto si ako izolovaný príklad uviedol dopr.prostriedok... Prečo nie aj ostat.cen.reprezentantov zo spotrebného koša komplexu životnej úrovne???

@zita19 Detto aj opačne,však? Alebo klábosia sam…
@andynr a vykupili kriedy, vsak? Ako v tej basnicke A potom Muška, Hruška, Šuška, čo skryli kriedu do vrecúška, našli si plôtik dáky, čmárali haky-baky. A žiaci v triede veľkú nulu písali prstom na tabuľu.

@andynr a vykupili kriedy, vsak? Ako v tej basnic…
@zita19 Za to máš u mňa 1☆.

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.

Nenašli ste čo ste hľadali?