Zodpovedaná

Raz keď budem veľký, budem opravár kotlov..

Zobraz úvodný príspevok
.. viem, že remeslo má zlaté dno, no bez dna sú tí, čo ho vykonávajú. Samozrejme nehádžem všetkých do jedného koša, no prísť spraviť diagnostiku za 287€ a o týždeň opäť prísť vymeniť ten zdiagnostikovaný snímač teploty vody v hodnote 66€ za cenu 440,-€... klobúk dolu. Mal som sa lepšie učiť.. alebo horšie..
Odporúčame odpoveď z diskusie
?
Profilova fotka
Ahojte, tému uzatváram, pretože sa diskusia začala výrazne odkláňať od toho na čo je Modrá strecha určená. Toto miesto je hlavne o stavbe prerábkach vzájomnej pomoci pri rekonštrukciách a o radách v oblasti bývania a stavebníctva. Chápem že každý má svoj názor a diskusie sú prirodzené, no politické témy sem nepatria. Zvyknú zvyšovať napätie a často vedú k hádkam čo nie je cieľom tejto komunity. … Prejsť na odpoveď v diskusii

Odpoveď na príspevok od andynr:

@sousedekovci89 Pokiaľ by si nebol úplný diletan…
@andynr pozrel som si tie data, ale jak pocitam tak pocitam tie cisla im tam lietaju od Savla do Pavla. Najprv je to per year, potom per month, potom podla vekovej skruktury ani jedna vekova uroven neprekracuje 3000 USD, no neviem matematicky to nesedi, moc doveryhodne to nevyzera.

@starysomar Známe veci,nič prevratné ani žiadne …
@andynr porovnaj kde je Cesko oproti nam. Zacinali sme z jednej startovacej ciary. V priemysle, skolstve, zdravotnicstve, infrastrukure (zeleznice, dialnice), v kulture, polnohospodarstve, vo fungovani statu ako takeho a jeho sluzbach pre obcana. Porovnaj kde je teraz Rumunsko, to startovalo z uplne inej pozicie a uz nas nielen dobehlo ale predbieha. Porovnaj Polsko, Estonsko, Litvu (byvale sovietake republiky, ktore startovali z uplne inej pozicie ako my). A nezabudni sa pozriet, kto vladol v tych krajinach. Dlhsie ako sudruh Fico vladne len Orban, ale tam to ani z hospodarstvom ani s nicim inym nijak slavne nevyzera, a to Fico ma mokre sny o kontinuite vladnutia jedne garnitury, ktora ma nieco zarucit. Len akosi neviem co by nam mala zarucit v jeho pripade... Jo a tranzitny plynovod Oremburg - zapadna Europa stavali na pozadavku RVHP, pretoze ZSSR potrebovalo prepravit plyn do Nemecka. Nam sa z toho plynu usiel len nutny podiel, ktorym Rusi platili za transport. A este pripomeniem, ze tie rury sa nakupovali v Rakusku z Festalpine, pretoze v celej RVHP sa take priemery a take kvality oceli nevyrabali (kazda jedna mala nastriekane logo, ja si ich pamatam, poukladane v poli za Turnou n. Bodvou). A ked sme uz pri plyne, po prvej plynovej krize v 2009 ked nas pred zimou zachranila ta hnusna zapadna Europa reverzibilnymi dodavkami plynu vladol Fico, vtedy sa dusoval, ze spravi vsetko pre to aby boli dodavky plynu na Slovensko diverzifikovane a zabezpeci aby sa dostaval plynovod z Baltu. Postavili ho jeho vlady? Poliaci natiahli rury az k nasim hraniciam a oni ani nezacali planovat. O plynofikacii celeho Slovenska radsej nebudem ani hovori, pretoze este dnes nie su vsetky dediny pripojene. Ale dobre, plyn nie je nutnst, da sa kurit aj inac. Ale preco je tolko obci este dnes bez vodovodu a kanalizacie? Takze ako to bolo vlastne s tou infrastrukturou, ktora bola hotova uz pred 1989?
Su obce,kde este ani dnes nieje kanalizacia.A kanalizacie sa robili v Bohom zabudnutych obciach az posledne roky za pomoci penazi z eurofondov.Inac preco komunisti nezacali tunel Branisko,ked tak vsetko budovali?Ved sa o tom hovorilo uz v sedemdesiatych rokoch.

@stefanby Ano,zabetonoval. Stačí si pozrieť priv…
@andynr kde presne som pisal o ekonomickom ovladani zssr? Nemusi hladat - nikde... tak neviem comas za halucinacie.. ostatne pises tiez od veci
Co vam tu uz nacisto kape na karbid? Viem ze kazdy si chce dokazat svoju pravdu, ale to sa nikdy nestane! Vyserte sa na tie krcmove reci, len tu zbytocne robite prispevky a admin si v pozadi mydli ruky :-)

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@andynr pozrel som si tie data, ale jak pocitam t…
@sousedekovci89 Tak si vyhladaj vl zdroj!!! Tebe keď niekto dá arg.a jasný fakt,tak to aj tak spochybníš. Máš problém rozoznať fikciu,pocity a over fakty. A keď ti ich niekto naforsíruje,tak nemáš arg.a dokážeš len spochybňovať a zosmiešňovať. Už ti to tu pár ludí napísalo...

Odpoveď na príspevok od stefanby:

@andynr kde presne som pisal o ekonomickom ovlada…
@stefanby No tu,tvoj citát,asi máš problém s chápaním textu vrátane tých halucinácií... Alebo ani netušíš,čo sám zosmolíš..?.A teraz daj ty môj citát,kde som ja vychvaľoval ZSSR!!! Čakám... ."...vychvaľuješ ZSSR za to, ale oni to nerobili len tak, robili to zištne..."

@sousedekovci89 Tak si vyhladaj vl zdroj!!! Tebe…
@andynr vies ked pouzivas nejaky zdroj, ten by mal mat aspon nejaku vnutornu konzistentnost. V opacnom pripade vznikaju pochybnosti o jeho relevancii (ktore si mi nedokazal vyvratit ani ty namiesto toho si len zautocil nech di najdem vlastny zdroj). Na druhu stranu ak by to aj mala byt pravda, radsej budem zit v ekonomike kde je priemerna mzda sice len 1500 (SK) nez za podmienok v Cine (s vedomim strany porusovanie prav zamestnancov, rezim "996", plus dostupnost aj mimo pracovneho casu)... Kde zistime ze priemerna hodinova mzda nakoniec mozno nie je lepsia ako u nas... Len to sa ti do tvojho komunistickeho ekonomickeho zazraku nehodi...

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@andynr vies ked pouzivas nejaky zdroj, ten by ma…
@sousedekovci89 Bože môj,vieš ty vôbec,čo píšeš? Takže ja ti dám zdroj,ofic., a nie je len jeden,kt.vychádza z ofic.zdrojov Číny lebo autor si tie cifry asi nevycucal z prstíka a ty zadreš takú tupinu,že ja si mám overiť konzistentnosť.... Ty si proste osoba,kt.poviem,že nebo je modré,ty to aj tak spochybníš... To ako keby som stiahol údaje zo ŠÚSR a ty zadreš,že si mám overiť konzist. Ja sa nebudem v tvojom prípade uchyľovať k nadávkam,ani náhodou. Poviem ti len toľko,že vôbec veci nerozumieš,si diletant bez vzdelania a ani minimu element.poznatkov,kt.svoju argum.neschopnosť skrýva za všeobecné kecy á la Nový čas. Fakt sa radšej venuj "rekuperácii" ako rýdzo ekon.témam...takto sa len zosmiešňuješ. Ale to ti už napíssli aj iní...
Tých 10000 juanov nie je hitparáda a nevieme životné náklady 1200 eur tu zarobí kdekto, priemerný plat je tu cca 1600 eur

@sousedekovci89 Bože môj,vieš ty vôbec,čo píšeš?…
@andynr vidim ze mas priblem s citanim s porozumenim. Ja som len upozornil na to ze tie vyjadrenia v zdroji si rozporuju. A to je problem. Ja mam naprezentovane (nepodstatne v akej oblasti) desiatky ak nie stovky hodin a keby som s tak nekonzistentnou prezentaciou vystupil tak ma posluchacska zostava rozoberie lebo to neboli ziadni studentici. Ak sa teda k tomu vratime, ako mam potom vediet ci cislo je spravne ked to matematicky nesedi a to takym sposobom ze si to vsimnem pri prvom precitani. Je to na rovnakej urovni ako ty spochybnis aktuality dennikn atd. Sice len preto ze sa ti nehodia do tvojho videnia sveta. Hodis tu random zdroj nejakej sukromnej firmy co poskytuje sluzby rozbehnutia biznisu v Cine a to ma byt okej. Ze som vraj google odbornik a ty pouzijes hned prvy link ktory ti vyhodil google po ved ty velmi dobre vies akych anglickych klucovych slovach. A myslis si ze si to nikto nevsimne.
Komunisti nevedia riadiť štát a prežrali nám budúcnosť?... Rád by som teda poznal od niektorého západofila vysvetlenie, prečo takmer každý jeden kapitalistický štát, na čele s US. (štáty, kde nikdy neboli pri moci komuši) bojuje s nezvladnuteľným finančným dlhom a je na pokraji ekonomického krachu. Zachráňujú to len neustále nafukujúcou monetárnou bublinou. Všade, kde zvíťazí "sloboda a demonkracia", ako prvú vec čo kapitalistickí demonkrati urobia, a to urobili aj u nás po 89-tom , že z bankoviek odstránia onú čarovnú vetu: "Bankovky sú kryté zlatom a inými cennosťami Štátnej banky Českoslovenkej. Každý rozumný človek vie, prečo sa likviduje Zlatý štandard.

Odpoveď na príspevok od petersd:

Komunisti nevedia riadiť štát a prežrali nám budú…
@petersd Ja ťa ešte doplním. V 86 som mal to šťastie s vyc.doložkou,takže cesta AT,SWISS,DE.. Bolo to v období,keď západ zažíval najv.krízu( hlavne odbytovú) od čias veľkej hospod. Kurz usd/ dem bol 1/ 3,5...jazdené UNO za pár sto dem... A potom...prišli prevraty v OST bloku a západ naštartoval nebývalú konjunkt. Kurz usd/ dem takmer parita...západ získal odbytištia pre cca 100mil.občanov chtivým za úplne všetkým,čo odtiaľ prišlo. Zaplavil nás všetkym hnojom,kt.u nich stál a nevedeli ho predať. Kto to zažil,nech spomína..kozmetika,technika,tv,pc, staré autá,proste úplne všetko.. A poskupoval za pár šupov všetko,čo malo hodnotu( zoznam si každý kto chce vygúgli),aj tie toľko kritizované potrav.podniky( mliekárne,pivovary,čokolad,cukrovary,mäsokombin. ...).západné pohraničia,kde zdochol pes a ktoré vymierali v AT,DE dnes vďaka tomu nebývale prosperujú... Takže priatelia,žiadna sloboda a demokracia- to bol len pláštik do kt.sa to zabalilo,aby to verejnosť zhltla. To si môže myslieť len veľmi naivný človek alebo ten kto to vidieť nechce..,že to bol zjavne riadený proces,žiadne spontánne revolúcie za slobodu a demokraciu. Ako vždy šlo len o biznis( tak ako aj teraz),západ si nás rozparceloval ako pečené prasa.. A mrzí ma,že vďaka politikom sme všetko stratili,nevlastníme nič. Inak sme mohli byť bohatšia krajina,kde zisky mali zostať tam,kde sa vytvoria a platy aspoň také ako teraz v Číne.. Ja preto vnímam 17.nov.ako zbojstvo 20.storočia.. A keď vidím po 36r.kam sme sa posunuli...
Profilova fotka

@petersd Ja ťa ešte doplním. V 86 som mal to šťa…
@andynr Tebe už uplne preplo, tvojho otca vysetrovala STB a ty si dostal doložku ? to ťažko, určite ho nevyšetrovali ale s nimi spolupracoval. My sme mohli ist maximalne k balatonu, ty boľševiku

@stefanby No tu,tvoj citát,asi máš problém s chá…
@andynr @andynr kde presne píšem o ovládaní? myslel som že to robili čisto z ekonomického prospechu - ideme ťažiť a chceme to predávať, tak musíme vybudovať rúru ktorou to k spotrebiteľovi dostaneme... Ale asi sa to dá chápať tak, ako to chápeš ty - spravili rúru na plyn, aby nás ekonomicky ovládli. Môže byť. Treba teda dávať pozor aj na McDonalds - vybudoval tu nenápadne sieť, ktorou nam distribuuje tie ich sračky aby nás ekonomicky ovládli.... absurdné, ale môže byť. citujem radšej v širšom: "A teraz tvrdé fakty,žiadne storky ani zážitky,pozit./ negat.( u teba,a nielen,cielene obzvlášť len tie negat.) -V 88/89 sme nemali šť.dlh,skôr dlhovali nám - infraštr.bola vybudovaná,splynofikované celé Sk,vybudovaná 2/3 vetva tranzitu plynu pre západ.európu( 1/ 3 v Česku).. - nemocnice,cesty,školy,továrne atď. Sk sa z agr.krajiny drotárov a roľníkov v 48 za 40r.stala rozvin.krajina." A až sa nemúsíš vyhovárať že je to blbosť, tak vysvetlím: tie tvrdé fakty sú nejaké ochablé, ale neva... - 88/89 - áno, nemali sme. kto by nám aj požičia však. Robíte z dlhu strašiaka. Afganistan tiež takmer nemá dlh, ale akosi že by to bol raj na Zemi... - ale o túto časť nejde. - ďalšia odrážka - infraštruktúra bola vybudovaná, jasné po 2SV, keď bola celá Európa rozbitá bolo treba budovať infraštruktúru - a za 40 rokov sa to ako tak podarilo (diaľnica nie) ale v porovnaní so západnou Európou, sme zostali riadne pozadu. Splynofikované Slovensko bolo až po 2000 (ešte stále nie je) - dotiahli len rúru - píšem vyššie. Píšeš blbosť, pre západnú Európu – len Rakúsko a až neskôr Nemecko. Ale západná Európa nie. - nemocnice, cesty, školy, továrne – jasné niečo tu bolo a ako sa to vyvýjalo tak sa stavalo ďalej, po vojne bola Európa rozbitá (aj vďaka ZSSR) a budovalo sa všade. Aj na západ od nás vyrástli nemocnice, cesty, školy, továrne. A vysvetlenie – vyzdvihuješ tu čo všetko sa porobilo, ako to bolo úžasné, riadila to tu bábková vláda ktorú ovládal velín v ZSSR, nemohli sme nič bez rozhodnutia zhora, aj ten úžasný priemysel bol len pre to že niekto hore povedal, tam sa bude vyrábať toto. Lenže toto všetko bolo vybudované aj na západ od našich hraníc dokonca a ty to tu podsúvaš ako keby to bol nejaký zázrak že tu niečo niekto postavil, spravil. Ale nie, nieje to tak. Budovalo sa aj napriek komunistom, nie vďaka nim. Po zmene režimu sme boli ako namyslené retardované decko ktoré vypustíš na ihrisko, kde sa hrajú iné deti. Snáď som to vysvetlil, aj keď pochybujem.

Odpoveď na príspevok od yuri66:

@andynr Tebe už uplne preplo, tvojho otca vysetro…
@yuri66 To pripečený pablb,kde som písal,že mojho otca vyšetrovala štb? A hlavne,kde niekomu nadávam,ty slušnoko.ot? Vycest.doložku dostávslo x ľudí...napr.ak si cestoval cez Čedok,ale taký magor ako ty to nemá odkiaľ vedieť.
Článok sa načítava...
http://finstat.sk/Content/Images/graf... Ale ano zapad nas zmyka a vykoristuje. Je to zoznam zamestnavatelov ktori na 1 zamestnaca rozpustia najviac penazi. Jak pozeram tak pozeram akosi tam dominuje ten hnusny prehnity zapad 🤔 su tam zaroven len ti, ktori su 20 najvacsimi zamestnavatelmi SK zoradeni medzi sebou.

Odpoveď na príspevok od stefanby:

@andynr @andynr kde presne píšem o ovládaní? mysl…
@stefanby Ok. Len 1 otázka. Prečo sa teda ten progres po 89,keď tu začal vládnuť kapitalizmus úplne zastavil? Akebo: Vymenuj mi významné investície za posledných 36r. Ale nie súkromné montovne...Také,kt.slúžia všetkým a z kt.majú prospech všetci občania. Alebo: Prečo má SK tak brutál.inv.dlh( všetko sa tu rozpadá),keď tu je demokracia a panuje trh.hospod.a už dávno sme sa po 89 mali tej západnej úrovni vyrovnať? Aspoň tak nám to vtedy polit.špičky sľubovali- utiahnuť opasky a do 10r.dobehneme Rakúsko,však? Bohužiaľ,ty zjavne ekonom.realitu nevnímaš,ak tak len ideologicky. Alebo zase budem počuť otrepanú mantru " lebo Fico"...
Na investicie sa pytaj tych, co patnasty rok "vladnu"...

@stefanby Ok. Len 1 otázka. Prečo sa teda ten pr…
@andynr a zo sukromnych montovni nemaju prospech vsetci obcania? Myslis ze kto taha hore priemernu mzdu? Stat ako zamestnavatel ktory ma tabulkove platy 2 z 9 pod urovnou minimalnej mzdy a nevie si to roky upratat lebo to neni politicky zaujimava tema? Ale sukromnikom kazdorocne prikazuje dvihat mzdy. Tie tvoje sukromne montovne su jedni z najlepsie platiacich zamestnavatelov SK, cim vytvaraju prirodzeny tlak na rast miezd z coho profituju vsetci.
Tyjo, chlapi, klídek. Táto debata už nemá úroveň ani zmysel. Začína sa zvrhávať a ako vo všetkých takýchto debatách kde sú diskutujúci polarizovaní - už všetci máme dávno názor na problematiku a niet tej sily či dôkazov ktoré by druhú stranu presvedčili takže sa z presviedčania stáva útočenie s emočným podmazom. Je to už úplne zbytočné. Navyše to smrdí prenášaním animozit medzi disktujúcimi do ďalších tém na fóre.
Profilova fotka

@yuri66 To pripečený pablb,kde som písal,že mojh…
@andynr To akože s čedokom si mohol bez devizoveho prislubu a doložky cestovat, zabudni. Mohol maximalne jeden z rodiny alebo si deti musel nechat za ostnatym drotom aby si tam nahodou nezostal ty boľševiku vychcany, prečo potom nepuštali ľudi voľne cestovať keď tak bolo zle na zapade sa zobuď hňupe červeny

@andynr kedze sta tu niekto ohradil voci tomu, ze uvadzam len rozprakyy, tak tie rozpravky uvadzat nebudem, ale prezila som a dopracovala v kosickych zeleziarnach viac ako 40 rokov, zazila som navstevy Strogala, Husaka, Calfu, Dzurindu aj Fica. Robila som aj na predaji a viem v akom stave bola fabrika pred tym ako ju Dzurinda predal Americanom. Nebyt toho, ze sa na nu zlakomili skonci aj VSZ tak ako skoncilo Kladno, Vitkovice a mnoho europskych huti, nielen na vychode ale aj na zapade (ked sa ti chce, na internete si vies dohladat pocty vysokych peci v priebehu rokov 1945 az 2025). Pozri sa kolko huti sa zavrelo. Vies preco sa utlmila hutnicka vyroba v Ziari? Pretoze nedokazala zaplatit za elektrinu, ktoru jej stat predava. Tu elektrinu, do ktorej pre podnikatelske subjekty dorovnava "socialne motivovane", regulovane ceny pre obyvatelstvo. Sme jediny stat na svete, kde vyrobca elekttriny pre svoje potreby (medzi nich patri aj US Steel) plati poplatky statu za to, ze si ju vyrobil a spotreboval. Za kazdu jednu MWh, ktoru vyrobi tym, ze zhodnocuje odpadove teplo z konvertorov a narazacich peci a ktoru spotrebuje vo vlastnej vyrobe plati statu. Plati aj za elektrinu, ktoru vyrobi na turbogeneratoroch z paliva, ktore kupuje rovnako ako Slovenske elektrarne. Takto tento stat podporuje ekonomiku. Stat a vlada. Vlada, ktora zaviedla transakcnu dan... Nie spinavi kapitalisti zo zapadu ju zaviedli, stvrta Ficova vlada, ktora nam slubovala (mimo kadecoho ineho co nesplnila a nikdy plnit neplanovala aj) lacne potraviny.

@yuri66 To pripečený pablb,kde som písal,že mojh…
@andynr Načo to vysvetľuješ naučeným opičkam, čo opakujú iba naučené frázy od naučených ľudí ? Takí ako on ani nevedia, čo to bol nejaký Čedok... (síce môžu vedieť, dnes im to už povie AI) Áno, presne takto je!. Vyciciali hlupákov z Ostbloku a zplavili ich tovarom, zničili konkurenciu. Či jedny, alebo druhé tovary boli kvalitnejšie, je absolútne nepodstatné. Teraz sa trh na Osten už nasýtil, preto Západ zas upadá (a my ako jeho súčasť spolu sním) do ďalšej krízy. Parazit stále potrebuje hostiteľa... Nejaké bláboly o šíreniu demokracie, či ochrane ľudských práv, sú iba pre (primitívnych) poddaných.... ...viď aj príspevok nado mnou. Fanatici nedokážu aspoň na chvíľu pozrieť na svet z opačnej strany a zamyslieť sa, či náhodou ich odporcovia nemajú pravdu... Oni jednoducho nedokážu prekročiť svoju myšlienkovú bublinu...

Odpoveď na príspevok od zita19:

@andynr kedze sta tu niekto ohradil voci tomu, ze…
@zita19 Dzurinda nepredal američanom nič,štát bol len prostredníkom 1.najv.balík privatiz.VSŽ sa udial po 1.vlne kup.priv.,a to bol job Klausa. 2.asi 8% akcií bol neskôr odpredaný Rezešovi,ale to už vsž bola v súkr.rukách Ano,nezvládali to( viď tzv.kindermanažment,kúpa Sparty,tryskáče a pod.) 3.až keď hrozil tzv.crossdefault,došlo k nútenej správe ,správca Gabriel Eichler. Iná možnosť asi nebola,to ja neviem. Ak by vsž skrachovdla,tak 10tis.ľudí je nz dlažbe. Prim.chybu však vidím v počiat.privatizácii v tzv.1.vlne... Toľko ku vsž. Inak sorry,ale žasnem ,čo ty všetko vieš,čo si skúsila,kde všade si bola,čo ovládaš- povedal by som,že úplne všetko- od buriny,kanalizácie,elektriky,privatizácie,politiky- no ak som niečo vynechal,sorry. Neuveriteľné...
Profilova fotka

@andynr vies preco sa zastavil tebou spominany progres? Pretoze ziadny progres nebol...iba komunisticka propaganda...treba si pozriet cisla A potom po 89 by aj progres mohol byt ale "slovak" (ako ty) si bohuzial vzdy zvoli komunistickeho populistu, klamara a zlodeja....a stale je nepoucitelny co vidno aj tu ze ano

Odpoveď na príspevok od petersd:

@andynr Načo to vysvetľuješ naučeným opičkam, čo…
@petersd z akeho ineho boku pozriet? Tak dobre. V case socializmu sa tu vyrabali auta napriklad ako 120tka. Boli to auta, kde motor po 100 tisic km bol zrely na generalku. Nejaki zapadni nemci vyrabali mercedesy, ktore sme tu navozili v 90.tkach bezne s 200 tisic a viac km nalietanymi a nalietali tu dalsie stotisice km bez generalky. Dnes sa bezne vyrabaju v tych prehnitych zapadnych montovniach aj tu u nas aj po Turecku Mexiku a kdekade bezne auta ktore ti 250t km nalietaju bez zasadnej investicie. Pisal si tu predcasom nieco o cenach aut. Jasne som ti vypocital ze dnes na take auto potrebujes robit +- autobus o polovicu menej ako za sociku. O kvalitativnej urovni auta som sa vyjadril vyssie. Nemam ziadne iluzie o demokracii karpatskeho typu ale tvrdis ze za sociku sme sa mali lepsie je ciste klamstvo. Tvrde data su neuprosne. Tvrde data su objektivna realita nie nostalgicke dojmy. A na zaver uz som to tu raz pisal v inych diskusiach. Tesne pred padom rezimu koncil moj ujo VS technickeho smeru. V ramci svojej prace navrhol zasadne prepracovanie linky na vyrobu svetla na favorit ktora by znamenala vyssiu rychlost vyroby a kvalitnejsi vyrobok pri mensej kazovosti. No zaroven by to znamenalo redukciu poctu pracovnikov na linke. Tak mu to neschvalili lebo co potom s tymi ludmi. Nie aby riesili ze ich zrekvalifikujeme na nieco ine, ale proste nepripustime pokrok lebo by nam pokrok vytvaral starostim tak radsej veci zabetonujeme tak jak su.

Odpoveď na príspevok od y2k:

@andynr vies preco sa zastavil tebou spominany p…
@y2k Ako vieš koho som ja volil? Nevieš aj moje č.topánok??? A kto volil Dzurindu,Radičovú,Matoviča( to sú 4 voleb.obdobia)? Tam zodpov.nevidíš? Alebo si chýbal na ZŠ keď ťa učili rátať do 10? A kam to dotiahli...zase si vyberáš len demagog.táraniny.. Ja som už raz napísal,všetci politici BEZ ROZDIELU sú príčinou stavu SR. Červení,modrí,zelení,ružovi...vyber si ...
Profilova fotka

@y2k Ako vieš koho som ja volil? Nevieš aj moje …
@andynr ale kluud....ci stupil som ti na otlak? 😀 ved ja som nenapisal ze ty si volil... citaj s porozumenim alebo co ... A ano, boli tu naznaky "svetielka na konci tunela" ale mafiu a najma chobotnicu tazko porazit, to by museli vladnut ovela dlhsie, niekolko volebnych obdobi aby cosi aj bolo vidno - aj ked nejake uspechy sa podarili nastastie, no potom vzdy prisiel "rudy bolsevicky nok",vytiahol nejaku pripecenu temu "triedneho nepriatela", velke mnozstvo "hejslovakov" mu na to skocilo a sme zasa v tej istej riti ako sme aj teraz....darmo, slovaci su narod nepoucitelny, zrejme ci sa ti to paci ci nie, cisla hovoria jasne to ze sa tu budes zavzdusnovat na tom nic nezmeni

@zita19 Dzurinda nepredal američanom nič,štát bo…
@andynr tak zacnem z ineho konca. Nerastne suroviny v Europe su vycerpane, na Slovensku sme ich ani nemali. Jedine co sa este tazi je magnezit v Lubeniku. VSZ boli z rozhodnutia RVHR postavene na zelenej luke, bez akehokolvek zdroja surovin, vsetko okrem vapenca do vysokych peci sa dovazalo a aj dovaza z daleka, najblizsie sme mali koksovatelne uhlie v Ostrave (teraz sa vozi z Polska ale aj z druhej strany zemegule), zelezna ruda sa vozila z Ukrajiny. (teraz sa vozi z Brazilie). Tazky priemysel je zavisly na zdrojch surovin, ak nie su stava sa pre prepravu surovin nerentabilny. V Europe ak este funguje tazky priemysel, tak je zavisly na dovoze surovin z inych kontinentov, alebo na dovoze polotovarov z inych kontinentov. Zatvaranie hutnickej prvovyroby je nevyhnutne, ekonomika jednoducho nepusti. Sfukanie vysokych peci v Kosiciach je len otazka casu. Taka je realita. Ak pobezi finishing, tak na dovezenych bramach a v tom lepsom pripade este moze pri zmene technologie fungovat aj vyroba ocele na baze srotu a dovozu vsadzky. A ano, na VSZ na kolena polozil Rezes a dorazil ho kindermangement. Viem kde koncili peniaze za predany tovar (Sparta to bola len ceresnicka na torte ich velkokapitalistickych huncutstiev), viem, ze tesne pred vstupom Amikov nebolo ani na nakup surovin a ani na vyplaty, S Gabim Eichlerom som absolvovala nie jeden meeting. Ozaj, co ma spolocne to, ze ovladam ako sa ma vyplievat mrkva s touto debatou? Ale hadam sa ti ulavilo.

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.

Nenašli ste čo ste hľadali?