Zodpovedaná

Raz keď budem veľký, budem opravár kotlov..

Zobraz úvodný príspevok
.. viem, že remeslo má zlaté dno, no bez dna sú tí, čo ho vykonávajú. Samozrejme nehádžem všetkých do jedného koša, no prísť spraviť diagnostiku za 287€ a o týždeň opäť prísť vymeniť ten zdiagnostikovaný snímač teploty vody v hodnote 66€ za cenu 440,-€... klobúk dolu. Mal som sa lepšie učiť.. alebo horšie..
Odporúčame odpoveď z diskusie
?
Profilova fotka
Ahojte, tému uzatváram, pretože sa diskusia začala výrazne odkláňať od toho na čo je Modrá strecha určená. Toto miesto je hlavne o stavbe prerábkach vzájomnej pomoci pri rekonštrukciách a o radách v oblasti bývania a stavebníctva. Chápem že každý má svoj názor a diskusie sú prirodzené, no politické témy sem nepatria. Zvyknú zvyšovať napätie a často vedú k hádkam čo nie je cieľom tejto komunity. … Prejsť na odpoveď v diskusii

Odpoveď na príspevok od andynr:

@sousedekovci89 Prosím neuchyluj sa k takým výra…
@andynr si si isty tou mzdou v cine? AI (,hoc ju nerad pouzivam) a viacero webov tvrdia nieco uplne ine. Ty si zacal s tym, ze komunistom ten system funguje. Lenze cina je uplne iny svet od nas kvantum veci ti tu popisali ostatni nebudem to opakovat... Este raz komunisti tu dostali 40 rokov sancu a tak sme dogazdovali. Ja mam v rodine priame skusenosti skusenosti s nimi, cez kradez majetku, kadrovanim cez niekolke generacie potomstva, ci neochotu technologickeho rozvoja ked bol navrhnuty. Take uzasne hlavy to totizto pri moci 40 rokov boli.

@stefanby Ale nehovor... Tak si pozri nsjv.št.po…
@andynr písal si splynofikované celé Slovensko - a to nebolo.. a neni ešte ani teraz... štátne podniky v iných krajinách ziskové byť môžu, žiaľ u nás neboli, lebo sa tam manažment nedostal na základe výberového konania kde by vybrali najlepších ale na základe kto koho kam dosadí... toto funguje dodnes - dokonca aj na blbom úrade práce - pozostatky ospevovaného komunizmu... Západné štáty nie sú plynofikované? plynofikované sú len postkomunistické štáty? to som nevedel.. Ja to nevnímam čiernobielo, to rozhodne nie. Ale nekreslím si ani ružové obrázky do minulosti. Že má aj demokracia svoje veľké mínus? jasné má. viem o ňom, vidíme ho denne. no tak môžeme začať prečo lebo Fico : - 92-98 Mečiar - čo nebolo dodrbané od komunistov dodrbali jeho ľudia, privatizácie ala tuti - ale je to pomerne dávno aby sme sa na to stále vyhovárali 98-2006 Dzurinda - nasmeroval nás na západ, veľa reforiem, privatizácia, v menšej miere, ale predsa 2006-2010 - fico - upravil reformy aby bol štát "sociálnejší", klientelizmus... ale vtedy som mu akosi fandil ešte radičová 2010 - 2012 - nejaké reformy + snažila sa bojovať s korupciou, dopadla na to. fico 2012-2020 - káuz toľko že sa to nedá spočítať, tu ma už nič dobre ani nenapadá 2020 - 2023 -3 vlády, žiaľ aj kríza striedala krízu + egomaniak, tu škoda niečo písať, ale aspoň za začali zatvárať aj korupčníci 23 - doteraz -fico .... Takže prečo len fico - lebo za posledných 20 rokov vládol koľko 14? možno dokpy 15 rokov? Tak preto Fico. On ma síce na všetko vždy výhovorku že lebo Dzurinda, a Radičova a Matovič... ale väčšinou držal kormidlo on.

Odpoveď na príspevok od stefanby:

@andynr písal si splynofikované celé Slovensko - …
@stefanby Plynofik.som vysvetli zrozumiteľne. Čo sa týka š.p.,ide o to,že ich privat.ako mantra,bola jasným polit.rozhodnutím,že totiž štát nedokáže riadiť...- presadzoval ekon.guru Mikloš& SDKÚ... Dokáže,príklady som ti uviedol.

@stefanby Plynofik.som vysvetli zrozumiteľne. Čo…
@andynr ty tvrdis ze si ekonomicky vzdelany, ale ako pozeram, vzdelanie asi celkom tazko uplatnujes v praktickom zivote? V akom stave bolo SPP ked sa privatizovalo? V akom stave ho stat v roku 2014 odkupoval naspat? Ako bola privatizacna a uctovna hodnota privatizovaneho majetku za Dzurindu a za Meciara ? Statisticky ktoru privatizaciu prezilo viac podnikov? Meciarovu alebo Dzurindovu? Ked sa ideme na to pozerat recou cisel a ekonomie.

@andynr písal si splynofikované celé Slovensko - …
@stefanby Dzurinda- privatizácia v menšej miere???? To je vtip? Sprivatizovali " zlaté vajcia" ekonomiky,sprivatizovali zdravotníctvo,umožnili vznik súkr.ZP vrátane zisku,zaviedli tzv 2.pilier,kt.všetky susedné štáty naokolo zrušili ( zostal len experiment v Chile) a kvoli tomu sa ročne soc.poisť.dotuje 3/4 mld,zaviedli tzv.rovnú daň,ale tým sa nízke dane napr.na potr.a rozne služby dorovnali na 19%, daňové výnosy kvoli tomu prudko poklesli,št.rozpočet za dorovnával z výnosov z predaja SPP a mohol by som pokračovať... A ty napíšeš takú tupinu,menej čítaj Akt,čas,sme,n a pozri si seriózne ekon.analýzy,napr.nbs... Najviac ekon.škody práve napáchala jeho vláda. A cítime to doteraz- hlavne na zdravotníctve a chýbajúcicj príjmov z SPP,ZSE a pod. Na insítne hlúposti už neragovať nemienim. Pekný sviatok.
co ma II. pilier spolocny s dotovanim SP?

Odpoveď na príspevok od hockto:

co ma II. pilier spolocny s dotovanim SP?
@hockto Keď takej element.veci nerozumieš,tak si to naštuduj.

@hockto Keď takej element.veci nerozumieš,tak si…
@andynr cize toto je zase ta debata, kde ludia co zedli knihu mudrosti hadzu random odhalenia a ked sa ich na to opytas, tak odpoved je "nastuduj si" :) ok

@stefanby Dzurinda- privatizácia v menšej miere?…
@andynr 1. SPP je uz 11 rokov podnik so 100% majetkovou ucastou statu. Tak aspon netrep. Za 13 rokov polovicneho sukromneho vlastnictva ho ten sukromnik vytiahol a vycistil z totalne ekonomickeho a technickeho marazmu kde ho priviedli Meciarovi nominanti. 2. 2 pilier je skvely produkt ale za predpokladu ze by bol povinny. Praveze ti kazdy ekonom vypocita ze "sukromnym sporenim" na dochodok zasadnym sposobom odlahcujes statny rozpocet od buducich nakladov na tvoj dochodok. Problem je jedine prechodne obdobie kedy ano statu tie peniaze realne chybaju. Lenze ak poznas demograficky vyvoj vies pred akym pruserom dnes stojime v horizonte cca 20 rokov (tzv husakove deti). Prave toto mala byt prva generacia ktora v tomto systeme mala nabehnut na pilierove financovanie dochodkov co by v danom case a priestore zasadnym sposobom ulahcila statnemu rozpoctu. Len ty mas stale svoje domienky a dohady.
... a dlh neustále narastá... Každý z nás - včítane novorodeniatka, ktoré sa práve teraz narodilo, dlhuje takmer 15 000 € ....

Odpoveď na príspevok od petersd:

... a dlh neustále narastá... Každý z nás - včít…
@petersd prezrali sme si dobre casy, co by si ine cakal? A neboli v dobrych casoch pri moci tak nahodou byvali aparatcikovia a ich apendixy?

@stefanby Plynofik.som vysvetli zrozumiteľne. Čo…
@andynr dokáže a príklady si uviedol - a máš aj nejaké príklady od nás, alebo len v štátoch ktoré neovládali komunisti a ich pohrobkovia nezostali dané štáty rozkrádať? pri rovnej dani sa štátny rozpočet dorovnal zvýšením nepriamich daní... a že ja píšem len čo vyhovuje mne... výnos z predaja bol navýšenie rozpočtu, nie dorovnanie. Ale hľadám tu ekonomickú analýzu, len sa mi nedarí, pošleš odkaz? rád sa dovzdelám. Dzurinda skončil v 2006 - teda 19 rokov dozadu. To to naozaj tak zabetónoval tie zmeny, že ich nasledujúce vlády nemohli zmeniť a zvrátiť tú ničotu? Myslím že veci neberieš v kontexte času v ktorom sa diali. Aj tá plynofikácia, vychvaľuješ ZSSR za to, ale oni to nerobili len tak, robili to zištne, lebo chceli niečo predávať. To ako keby som chválil demokraciu / kapitalizmus za to že slovnaft vybudoval hustú sieť čerpacích staníc... Plynofikáica prebehla aj v západnej európe tam kúsok skôr a bola spôsobená potrebou plynu po vojne, nie tým že tý dobrí komunisti to vybudovali pre nás žebrákov. Pekný sviatok aj Tebe želám.
K zadlžovaniu - je vhodné si nájsť reálne čísla - napríklad koľko a za aké percento si požičali matovičovci počas korony - a porovnať s terajšími, ktorí VŽDY prebrali krajinu v lepšom stave, než ju potom odovzdali. Možno troška svitne.
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od starysomar:

K zadlžovaniu - je vhodné si nájsť reálne čísla -…
@starysomar bohužiaľ nesvitne

@sousedekovci89 Zase len čiastočná pravda... Tec…
@andynr Obdivujes a obhajujes socializmus,ale uzivas vyhody kapitalizmu.Pacila by sa ti doba,(keby sa to vratilo spat) a odovzdal by si statu vsetko co si si doteraz svojou usilovnostou vybudoval?Samozrejme pod heslom Proletari vsetkych krajin spojte sa!Nemas rad pribehy,ale dam ti jeden.Mojmu dedovi zobrali komunisti pozemky,potom ho zavreli na niekolko rokov ako politickeho vazna.Vratil sa fyzicky a j psychicky zniceny muz.Deti leteli zo strednych skol a taha sa to zo vsetkymi cely zivot.Pises nieco o druhom pilieri?Ved tu by mal byt povinny treti pilier a povinne investovanie do indexovych fondov,to jednine dokaze v dlhodobom horizonte naakumulovat prostriedky na buduce dochodky.
Profilova fotka
@kuracinarez co to pisal ten odbornik o druhom pilieri?
Článok sa načítava...

K zadlžovaniu - je vhodné si nájsť reálne čísla -…
@starysomar Mal som pocit,že veci viac rozumieš. Požičali si za nízky úrok,lebo vtedy,keď si požičali na medzibank.trhu také úroky boli štand. O 2r.,keď vystrelila infl.v celej EÚ,tak rizikové prirážky šli všeob.nahor a súvisí to výlučne so zvýšením kľuč.urok.sadzby ECB. Vtedy sa dlhová služba začala zdražovať. Teraz,keď ECB kľúč.sadzby znižuje ,tak aj rizik.priráźky idú dole- to je očakavaný proces a ovplyvnia to max.sj ratingové agentúry ,a tam máme A. Len čo s tým má pre boha Matovič? Aj ty si naletel na tie debiliny,kt.kŕmi neznalých občanov?

Odpoveď na príspevok od y2k:

@kuracinarez co to pisal ten odbornik o druhom p…
@y2k Ze je to hlupost ktora ubera peniaze,ktore teraz v soc.poistovni chybaju...
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od kuracinarez:

@y2k Ze je to hlupost ktora ubera peniaze,ktore t…
@kuracinarez aha, dik...no to hovori za vsetko aku financnu gramotnost ma....

@andynr Obdivujes a obhajujes socializmus,ale uzi…
@kuracinarez Kde obdivujem? Odcituj ma! Uvádzam fakty. Pokiaľ by som sa mal rozhodnúť,ani ja by som sa nevrátil pred 89. Ale rozhodne nesúhlasím so živelným kapitalizmom 19.storočia aj s tým ako nás západ ozbíjal a rozkradol za pomoci politikov všetkých vlád BEZ ROZDIELU!! A to je práve to,čo sa mi na Číne pozdáva- z pozit.si vyberú pozitíva. Preto prosperujú lebo nedovolili svoju krajinu rozkradnúť za pár šupov ako na SK a ako sa to deje aj inde,vrátane susedov.

@kuracinarez Kde obdivujem? Odcituj ma! Uvádzam …
@andynr A co je to co tu doteraz pises ine ako obdiv?Co to na mna skusas?Si precitaj po sebe co tu pises a pokial mas sebareflexiu,tak uznas,ze obdivujes komunisticky rezim.

@andynr dokáže a príklady si uviedol - a máš aj n…
@stefanby Ano,zabetonoval. Stačí si pozrieť privat.v zdravotníctve. A nie nepriamych daní,ale mali sme rozdielne sadzby dph. Rovnou daňou sa tie nízke výrazne zvýšili( platilo pre gastro,potraviny a niekt.sluźby a dotklo sa hlavne SZČO a nalých podnikateľov)a naopak tie vyššie sa znížili( dotklo sa hlavne korporácii a bohatších firiem,kt.tým boli zvýhidnené). Žiadne nepriame dane som nespomínal. A k tomu ZSSR a ekonom.ovládaniu... Skoro som spadol zo stoličky... A čo iné prosím ťa teraz robia USA? Vydierajú celý svet clami,nútia kupovať ich výrobky,zbrane,suroviny,komodity,vsak MAGA...,či humánne a demokrat.USA môže/mohli a fuj,fuj ZSSR nie? A kedy v histórii 200r dozadu to bolo inak? Z väčšiny príspevkov smrdí 1str.demagógia,z tvojho na kilometre.

@andynr A co je to co tu doteraz pises ine ako ob…
@kuracinarez Ja to,čo som zhruba chcel povedat,som uviedol,na jalové debaty v štýle " rekuperácia" nemám chuť ani čas ...

@kuracinarez Ja to,čo som zhruba chcel povedat,s…
@andynr Jasne jasne na jalove reci nemas cas.Hlavne tie tvoje boli jalove... Praci cest!

@kuracinarez Ja to,čo som zhruba chcel povedat,s…
@andynr odpovies konecne skade si nabral ze priemerna mzda v Cine je 3000 USD? A prizerat na detsku pracu by sa ti pacilo? trt vies o cine ale zasa velebis ju a ked ti to poviem tak sa osoptis.
V ekonomicky najvyspelejsich regionoch je taka. No zdaleka nie v celej Cine.
https://www.trend.sk/spravy/cinania-l... Vcasnym prichodem do prace zasadime zdrcujici uder Americkym agresorum.

V ekonomicky najvyspelejsich regionoch je taka. N…
@starysomar ved tiez ked si vezmeme BA I dostaneme priemerku takmer 2200 😁

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@andynr odpovies konecne skade si nabral ze priem…
@sousedekovci89 Pokiaľ by si nebol úplný diletant,tak si to dohladáš aj sám..a daj mi ty link na tú detskú prácu v Čine aspoň na úrovni ako ja tebe s platmi. Ja totiiž zisťujem že si len taký gúglový insitný odborník,bez vzdelania ,skuseností a min.prehľadu,nedovolím si napisať,že si hlúpy... Tak mi už nič nepíš. Píš svojej bubline Priemerný plat v Číne za rok 2025 [Sprievodca odborníkmi] https://share.google/6IGqxpaxim6xkRYCc

V ekonomicky najvyspelejsich regionoch je taka. N…
@starysomar Isteže,bavíme sa o priemere,však? Tak ako na Sk je prieemer 1600... Tiež nie všade a nie u každého. Preto nech sa páči po profesiách... Priemerný plat v Číne za rok 2025 [Sprievodca odborníkmi] https://share.google/6IGqxpaxim6xkRYCc

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.

Nenašli ste čo ste hľadali?