Odpoveď na príspevok od zita19:
@andynr ta tolko ospevovana sebestacnost bola len… @zita19 Na tieto insitné nekonečné debaty s demagogickým podtextom nemám chuť ani čas. To má význam s ľudmí,kt.majú aspoň ekonom. vzdelanie určitej úrovne a hlavne nie červené pred očami,keď vzhliadnu kosák,kladivo a červ.hviezdu...Odpoveď na príspevok od andynr:
@zita19 Na tieto insitné nekonečné debaty s dema… @andynr vies, ono ja do tej ekonomiky aj trosku vidim, iste, nie som ekonom, ale na skole ma ta ekonomika celkom slusne lizla, takze rozhodne to nie je o cervenom sukne, pretoze ideologiu kosaka a kladiva som z mojich uvah vynechala. O tej inokedyOdpoveď na príspevok od andynr:
@sousedekovci89 Ja sa s tebou do debaty púštať n… @andynr ale ved sa bavme o podnikani ja nikde netvrdim ze podnikali len taki kopu dnesnych uspesnych podnikatelov vyrastlo prave v 90tkach ale tazko medzi nimi najdes privatizerov (a teraz nevytahujme par vynimiek potvrdzujucich pravidlo). Ono cely moj profesionalny zivot je akosi spojeny s legislativnym prostredim, kvalitou statou atd. A vidim kde by stat dnes mohol byt vzhladom na ludi ktori pre neho pracuju... Mnohi z nich su aj sikovni no to prostredie je toxicke staci sa len pozriet kde su Cesi a my co sa tyka kvality statnej spravy. Nedostime ich ani za dalsich 30 rokov. bez ohladu vo si o ktorej politickej reprezentacii myslim prezierame peniaze poslednych skoro 20 rokov ktore sme nastartovali prave otvorenim ekonomiky zahranicnym investorom a potrebnymi ekonomickymi reformami. Bohuzial tieto uz 20 rokov nemame a ekonomiku len dusime skrtime. Viac a viac. Toto je cesta do pelka.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@andynr ale ved sa bavme o podnikani ja nikde net… @sousedekovci89 V mnohom súhlasím. Len si kladiem otázku,že či banda diletantov,aktivistov,plagiátorov,ekoteroristov má byť náhrada za bandu zlodejov???Odpoveď na príspevok od andynr:
@sousedekovci89 V mnohom súhlasím. Len si kladie… @andynr ideke robit cherrypicking tychto z oboch taborov? 😉 Vies co si myslim? Akokolvek mam na tej druhej strany vyhrady k XY postavickam a stranam, aspon by tento stat nejako ekonomicky slapal. Mozno nie ako namazany stroj ale radsej nieco ako nic a pozerat ako sa prepadavame aj za Rumunsko. Cim viac robime tym vacsie nieco smradlave mame. Hlavne ze mame zadarmo vlaky obedy a 13 dochodky, nedodigitalizovany stat (hlavne toto kedze sa ma to osobne aj profesne dotyka ma ide rozdrapit). Co na to ze si to ako stat nemozeme dovolit. Naco by sme podporovali buduci rast (rodiny) a potom by bolo aj na 13 dochodky.Odpoveď na príspevok od petersd:
@andynr Ale veď to je jasné. Nevidia to len ľudia… @petersd Pises zdrave a poctive potraviny.Praveze som cital,ze vtedy sa viac hnojilo a pouzivalo sa 3x viac pesticidov ako v sucasnosti.Potraviny boli nekvalitne a zdraviu nebezpecne,ale vtedy o tom nikto neinformoval a tak sme si mysleli ze konzumujeme zdrave potraviny.Okrem ineho bol slaby vyber a boli drahsie ako dnes.Vlastne vsetko co pises je typicky priklad spomienkoveho optimizmu.Boli sme mladi a zdravi a svet sme vnimali inak ako dnes.Tie negativa sme si niektori ani neuvedomovali alebo vytesnili.Z mojho pohladu sa dnes zije lepsie.Ale samozrejme ti to neberiem,je to tvoj nazor.Odpoveď na príspevok od kuracinarez:
@petersd Pises zdrave a poctive potraviny.Praveze… @kuracinarez dobre pises, vedecke vyskumy normalne preukazali ze taky zitny ostrov sa doslova premoroval npk lebo vynosy. Cim sa zem unavovala tak tam naprali este viac npk. Dnes je ta hlina ovela zdravsia a to na jej "sedia" kapitalisti od ktorych by sa prave nieco podobne cakalo no predpisy su daleko prisnejsie. Ovela vacsim ohrozenim je Istrochem ktory pomaly kontaminuje najvacsiu zasobarej pitnej vody a ten jeho odpad tiez nevyprodukovali kapitalisti 😁Odpoveď na príspevok od zita19:
@kuracinarez @sousedekovci89 presne toto som cita… @zita19 Konečne si nám to vedecky vysvetlil... Preto od 1995 -2025 výskyt rakoviny permanentne stúpa... Už totiž nepapáme tie fuj komunistické potraviny,ale len tie kapitalisticke,dovezené a super zdravé, bio,raw...Odpoveď na príspevok od andynr:
@zita19 Konečne si nám to vedecky vysvetlil... P… @andynr a preco by to malo byt prave potravinami. Existuje adi tak milion dovodov znamych aj neznamych ktore su spustacom najroznejsich druhov rakovin.Odpoveď na príspevok od andynr:
@zita19 Konečne si nám to vedecky vysvetlil... P… @andynr No netvrdim ze dnes su zdravsie,ale aspon mas moznost si vybrat kvalitnejsie a menej kvalitne.Ale vo vseobecnosti sa podsuva,ze vtedy boli kvalitnejsie sa zdravsie potraviny ako dnes.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@andynr a preco by to malo byt prave potravinami.… @sousedekovci89 Napríklad? Vymenuj aspoň 3! Nepochybne sa na tom náraste najviac podieľa to,čo konzumujeme a to ,čo dýchame. A záverom: vieš mi pomenovať aspoň aktuálny 1druh mlieka z maloobchodu,kt za 2dni skysne? Ani za 2 týždne!!! A nebude z toho kyslé mlieko ako bolo z toho fuj komunistického,ale neforemná sračka. Detto jogurty,syry,šunky a x ďalších. To sú tzv."trvanlivé " potraviny. Zvyšok sa vozí cez pol zemegule( však voľný obchod...) postriekané vraj neškodnou chémiou,aby vydržali... Poznám ľudí z tohoto biznisu a viem dobre,čo sú to za sračky,čo si tlačíme do hláv. Preto mi príde až tragikomické tu splietať niečo o komun.potravinách. A len tak na margo,pozri štatist.nárast rakov.hrubého čreva za posl.25r. To asi nebude zo vzduchu,ani z komun.potravín,či???Odpoveď na príspevok od kuracinarez:
@andynr No netvrdim ze dnes su zdravsie,ale aspon… @kuracinarez Nepodsúva,je to pravda.Odpoveď na príspevok od starysomar:
Neboli. Konzervy nemali vo vnutri ochranu spoja, … @starysomar Však také priklady sa vždy najdu,všakže? Len je alarmujúce,že najprudší nárast rakoviny je u ml.generácie okolo 30r,teda tej,kt.sa narodila, bola chovaná a získavala od mala imunitu v slobod.kapit.spoločnosti z tých "zdravých" nekomunist.potravín. Staršia a stará generácia,kt.kŕmili matky tými zlými kom.potravinami sa bežne dožíva 80+. To sú prosím štatistiky,nie môj pocit ani dojem ani nejaký vis major príklad... Akýto paradox...však?Odpoveď na príspevok od andynr:
@sousedekovci89 Napríklad? Vymenuj aspoň 3! Nepo… @andynr nastuduj si napriklad nieco o velkobunkovom B lymfome- dodnes sa vedecky neprislo na presny spustac tohto typu rakoviny. Potom u inych typov rakovin mas napriklad fajcenie, nezdravy zivotny styl, stresove pretazenie organizmu.... Nemaj ziadne idealy o tom co si jedol za komancov.Odpoveď na príspevok od andynr:
@sousedekovci89 Napríklad? Vymenuj aspoň 3! Nepo… @andynr ao, mlieko vim vymenovat Boomilk bio farmarske mlieko je len pasterizovane, takze skysne s prirodzenym obsahom mliecnych bakterii. V kazdom regione sa da kupit farmarske pasterizovane mlieko. To ospevpvane sackove sa az pricasto skyslo este skor ako si ho kupil, okrem toho, co sa z toho PVC uvolniko do tukov v mlieku hadam pisat netreba. A z toho mlieka sa potom vstrebavalo do tela a ukladalo v tuku. (ftalaty ti nieco hadam hovoria, synteticke zmakcovadla) O kvalite a sortimente jogurtov tiez mozem porozpravat, mal si na vyber biely a jahodovy, ktory obsahoval farbiva a aromy, ziadne jahody. Masove vyrobky obsahovali vysoke precenta masoveho separatu (vies ako sa vyraba: Kosti zo zvyskami masa sa pomelu a pretlacaju cez huste sita pri vysokom tlaku, na jednej strane ostava krmivo pre zvierata (masokostna mucka) na druhes strane je "maso" na vyrobu "masovych" vyrobkov) Ked si konzervu otvoril a neprelozil obsah do inej nadoby, tak sa ti skazil, pretoze pocin na konzevy nemal lakovanu vrstvu a oxidoval)Odpoveď na príspevok od andynr:
@zita19 Konečne si nám to vedecky vysvetlil... P… @andynr dovolim si ta oboznamit s tym, ze som zena, ako zena sa citim a mam to uvedene aj vo vsetkych dokladoch. Dokonca aj meno mam zenske.Odpoveď na príspevok od andynr:
@starysomar Však také priklady sa vždy najdu,vš… @andynr Su na svete oblasti,kde sa ludia dozivaju aj 100 rokov pri dobrom zdravi.Ich strava spociva v zelenine,ovoci,rybach,olivovom oleji,orechoch atd.Menej masa.A mnoho pohybu v zahradach,na poliach,vo viniciach. Problem nebude pri chorobach a ktorych pises v strave ako takej,ale zivotny styl.Extra malo pohybu dnesnych ludi a zle vybraty druh stravy,fastfood,napoje.Tu sa nejedna o nekvalitne suroviny,ale zle spracovanie.Udene,vela masa,vyprazane,vysmazane.Odpoveď na príspevok od kuracinarez:
@andynr Su na svete oblasti,kde sa ludia dozivaju… @kuracinarez Primárne je hádam to,čo konzumuješ...pri tých chorobách,kt.spomínam. Hádam to nedostabeš,keď sedíš na zadku a dýchaš len tatr.vzduch? A oblasti,kt.spomínaš,tak tam sa nekŕmia z hypermarketov... Ja nemienim nikoho presvedčovať,bohužiaľ,štatistiky sú v tomto smere neúprosné... Potr.kvalitné rozhodne nemáme,navyše sú 2jakej kvality. Mám rodinu rozlezenú po celom svete,viem o čom píšem.Odpoveď na príspevok od andynr:
@kuracinarez Primárne je hádam to,čo konzumuješ.… @andynr Aj ty ked nieco pises,si aj pozri,ze som aj napisal co konkretne tito ludia konzumuju.Odpoveď na príspevok od zita19:
@andynr ao, mlieko vim vymenovat Boomilk bio farm… @zita19 Takže niekto zo sídliska z Petržky si pôjde kúpiť mlieko niekde na lazy... Poprosím príklad kt.mlieko a v kt.obch.reťazci sa dá také kúpiť ako píšeš?Odpoveď na príspevok od starysomar:
Andynr - nárast rakoviny je životným štýlom - mál… @starysomar Úplný súhlas. Zabudol som asi len "omylom"- hlavne tým,čím sa kŕmime a príliš veľa chémie v potavinách! Alebo nie?Odpoveď na príspevok od andynr:
@zita19 Takže niekto zo sídliska z Petržky si pô… @andynr Uz si pocul o mliekomatoch?Odpoveď na príspevok od kuracinarez:
@andynr Uz si pocul o mliekomatoch? @kuracinarez Čo to tu skúšaš? To iný argument nemáš? A ty si počul,že mnohé sa zatvorili kvôli hygiene?Odpoveď na príspevok od andynr:
@kuracinarez Čo to tu skúšaš? To iný argument ne… @andynr Taky isty argument mam ako ty.Vlastne ty nemas ani ten argument.Ty mas len svoj subjektivny nazor,ze za tvojej ery boli kvalitne a zdrave potraviny. A v mojom bydlisku este su mliekomaty.Odpoveď na príspevok od kuracinarez:
@andynr Taky isty argument mam ako ty.Vlastne ty … @kuracinarez Tak na zdravie!! Samozrejme,že to nie je argument. Základ.úloha štátu je zabezpečiť pre obyvat.dostupné a zdravé potraviny. Mliekomatmi to asi nepôjde,či? A to,čo som písal,nie je môj subj.názor,ale vychádzam zo štat.ukazovat.zdravia obyvat.vo všeob.rovine,čo úzko koreluje práve so spôsobom stravovania všetkých vrstiev obyvat.a primárne ml.generácie. A tá pozit.korelácia je tam zjavne prítomná,či sa ti to páči alebo nie. Pekný večer.Odpoveď na príspevok od andynr:
@zita19 Takže niekto zo sídliska z Petržky si pô… @andynr nie, aj ten zo sidliska si moze ist kupit farmarske mlieko do farmarskeho obchodu, ktory iste aj v Petrzalke mate. U nas to boomilk predava siet supermarketov Fresch. Okrem toho maju aj ine farmarske vyrobky, ktore kupim ked potrebujem, nechodim nakupovat na lazy. A este dodam k tym karcinomom hrubeh creva. Su rozne lahodky, ktore sme roky pojedali ako nabriklad polychlorovane bifenyly) jednou z pricin zvyseneho vyskytu rakoviny u generacii, ktore ich prijimali v potrave. Su jednou z pricin malignych ochoreni. Cele generacie maju v kostiach ulozene olovo z olovnateho benzinu, v nervovych bunkach ulozene DDT...Odpoveď na príspevok od andynr:
@kuracinarez Tak na zdravie!! Samozrejme,že to n… @andynr dostupne a zdrave potraviny su, to ze sme blbci a zereme mekace a zapijame to monstermi nie je vina statu....Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.