Odpoveď na príspevok od brapene:
.. viem, že remeslo má zlaté dno, no bez dna sú t… @brapene Vitaj v "slobodnom" prostredí liberálneho trhu - v spoločnosti neobmedzených (nepostihnuteľných) možnostíOdpoveď na príspevok od toky1:
Daj komplet info, takto je to výkrik do tmy. @toky1 ... tému som založil v sekcí všetko možné v stati voľné diskusie. Môžem kričať do tmy. Podstatné som napísal..Odpoveď na príspevok od brapene:
@toky1 ... tému som založil v sekcí všetko možné … @brapene no ak s hľadaním závady zabil kúrenár tri dni napr. tak asi len úplne blbý maník by za to zapýtal 10eur za robotu. Neviem ako to bolo pretože si nič nenapísal, ostáva len domýšľať si. Preto som písal o výkriku do tmy. Možno by stálo za to dať o tej firme aj viac info ak sa jej treba vyhnúť.Odpoveď na príspevok od brapene:
.. viem, že remeslo má zlaté dno, no bez dna sú t… @brapene mna viac udivuju ludia, ktori sa dobrovolne nechavaju sokovat cenou az na zaver. Len skoda, ze potom tuto svoju adrenalinovu zalubu nezvladaju...Odpoveď na príspevok od minoo:
@brapene mna viac udivuju ludia, ktori sa dobrovo… @minoo .. páči sa mi tvoja úprimnosť, existujú také kruhové terapie, kde sa dá hovoriť o tom otvorene, trošku sa ti uľaví. Ja som o cene vedel vopred, opravu som potreboval, zaplatil a som spokojný. Poukázal som na to, že ceny jednoducho vyzerajú dnes takto a že ak pán opravár vie, že si neviete pomôcť, neváha si účtovať 3€ za km, 220€ za to že vyrazí. Ak by som to dostával za to, že pôjdem do práce, tak celkom rád odvediem z toho to čo dnes treba. Raz to bolo vo faktúre, keď vyrážal diagnostikovať, druhý krát, keď prišiel opraviť. Preto som napísal, že remeslo má zlaté dno a..Odpoveď na príspevok od brapene:
@minoo .. páči sa mi tvoja úprimnosť, existujú ta… @brapene 3€ za kilometer je celkom standardna sadzba. Nie je vina opravara, ze byvas tak daleko. Mal si si kupit kotol, ktory ma servis blizsieOdpoveď na príspevok od zita19:
@brapene 3€ za kilometer je celkom standardna sad… @zita19 áno, alebo taký, kde neodíde snímač.Odpoveď na príspevok od brapene:
@zita19 áno, alebo taký, kde neodíde snímač. @brapene alebo najst servisaka, ktory jazdi na opravy s kamionom plnym nahradnych dielov, aby nemusel chodit 2xOdpoveď na príspevok od brapene:
@zita19 áno, alebo taký, kde neodíde snímač. @brapene zaplatil si a si spokojny - ta spokojnost z teba priam srší... Inak ked si vedel kolko to bude stáť, prečo si nehľadal lacnejsieho servisáka?Odpoveď na príspevok od cukrik25:
@brapene zaplatil si a si spokojny - ta spokojnos… @cukrik25 .. opravu som potreboval, pôvodný servisák leží so zdravotným problémom v nemocnici, servis partneri podľa diaľky najbližšie si nelezú do kapusty a ten čo prišiel nakoniec meral cestu okolo 40km. Ale ochotný bol, samozrejme po platbe skôr.. na margo všetkých, aj pani Z, ja sa nesťažujem, iba poukazujem, že je dno.. a dno..Odpoveď na príspevok od zita19:
@brapene 3€ za kilometer je celkom standardna sad… @zita19 ..😀😀ďalší kotol, budem kupovať podľa tejto logiky😀😀, normálne zvážim, do akej vzdialenosti sa aká zľava oplatí vzhľadom na minutú naftu potrebnú na cestu skrz kúpu. ✌️Odpoveď na príspevok od brapene:
@minoo .. páči sa mi tvoja úprimnosť, existujú ta… @brapene neviem ako iny remeselnici, ale ja slobodu v podnikani mam najradsej koli tomu, ze si mozem cenu nastavit tak, ze na zarobenie kolko potrebujem, miniem co najmenej casu. Lebo som zistil, ze aj ked zacnem s tym co ma bavi, ked za to zacnem pytat peniaze, uz to nerobim preto ze ma to bavi... A teda tvoja skusenost nemusi nutne znamenat, ze ten servisak veceria zlatym priborom, mozno sa len nechce odrana do vecera hrabat ludom v kotloch... A to ze to takto moze fungovat, je suhra viac faktorov, vratane toho, ze sa ludia naucia jednu vec a to im staci. Potom si ani nevymenia cidlo...Odpoveď na príspevok od petersd:
@brapene Vitaj v "slobodnom" prostredí liberálneh… @petersd sloboda by bola prilozit tomuto remeselnikovi pistol k hlave a nakazat mu kolko maximalne moze za pracu zhrabnut? Nie dakujeme, tie casy su nastastie davno prec. Obaja uspesne a slobodne zrealizovali transakciu. Krasa volneho trhu spociva v jeho samoregulacii.Odpoveď na príspevok od megalord:
@petersd sloboda by bola prilozit tomuto remeseln… @megalord Ospravedlňovať (niekedy aj bezbrehé) ohebávanie ľudí nejakou "samoreguláciou trhu", či "slobodou transakcie" je podľa mňa zcestné. Ale rešpektujem Tvoj názor.Odpoveď na príspevok od petersd:
@megalord Ospravedlňovať (niekedy aj bezbrehé) o… @petersd prečo myslíš? pán mohol úplne v pohode odmietnuť a urobiť si to sám za cenu materiálu + mohol sa opýtať tu na MS ako na to :)Odpoveď na príspevok od megalord:
@petersd prečo myslíš? pán mohol úplne v pohode o… @megalord Dávaš neadekvátny príklad. Poviem moju poslednú skúsenosť: Človek si kúpi napr. kotol ÚK a keď je šikovný nainštaluje si ho do systému sám. Do prevádzky ho ale neuvedie, lebo aby mal záruku, potrebuje certifikovaného servisáka. To si mal vidieť, aké ceny rúbali v svojich ponukách servisáci... nič nezavážilo ani to, že kotol je napojený ako na systém, tak na plyn, ako aj na elektriku... vzduch natlakovaný... Len ho zapnúť nastaviť parametre a to bolo všetko. Ceny okolo cca 150 € a viac. (za polhodinku roboty)... Nakoniec prišiel jeden (normálny), vytiahol aj nejaký cenník a urobil to za 60 €. Príjemný človek, všetko aj vysvetlil, pobavil sa... Otázka znie: To veľmi sa odrbal ten majster, keď zobral "len" 60 € ???? Podľa logiky niektorých z Vás je on asi nič iné, len "neskúsený" debil. Iný príklad: Energetické certifikáty, než nebol Obnov dom tak stáli cca 150 €... V mojom regióne teraz už niektorí pýtajú aj 800 € za jeden EC. Iba kvôli Obnov dom..... Je toto normálne a povedzme aj, že ľudské ???? ... ale rozumiem.... zákony slobodného trhu, ak nechceš, neber....Odpoveď na príspevok od petersd:
@megalord Dávaš neadekvátny príklad. Poviem moju… @petersd no a ta sloboda je v tom, ze si si mohol najst toho za 60. Nemal si dane, ze musis podla tabuliek odrobit tolko a tolko aby si si mohol dovolit toto a toto.Odpoveď na príspevok od brapene:
@cukrik25 .. opravu som potreboval, pôvodný servi… @brapene dno je toto tvoje vyplakavanie. Robit servisaka plynovych zariadeni sice moze robit kazdy, ale vies co vsetkom za tym stoji? Napriklad len statne skusky, za ktore si servisak musi zaplatit (okrem toho, ze sa na ne musi pripravit a to je tiez cas, ktory tomu venuje). Kedze ani jemu nerastu korunky na peniazkovniku v zahrade, tak to rozpocita do ceny pre zakaznikov.Odpoveď na príspevok od minoo:
@petersd no a ta sloboda je v tom, ze si si mohol… @minoo ked ideme do dosledkov, tak sloboda u mna zacina kupou nedokripleneho vyrobku tzn. napr. kotol, ktory nepotrebuje aktivaciu cez licencny kluc servisaka, ked nebudu obstrukcie pri objednavani dielov /jaaaj pane to si moze objednat len instalacna firma/ - niektori cesi to pochopili, slovaci to este nepochopili. sloboda vzdy nieco stoji /musis si to spravit sam/ a podla toho sa riadim v najvacsej moznej miere.Odpoveď na príspevok od petersd:
@megalord Dávaš neadekvátny príklad. Poviem moju… @petersd Rozhodne takýto "samoregulačný" trh nieje ani zďaleka dokonalý. Každopádne ako by si si konkrétne predstavoval jeho zdokonalenie? Reguláciou cien "vyššou mocou"?Odpoveď na príspevok od rapidek:
@minoo ked ideme do dosledkov, tak sloboda u mna … @rapidek no ved ano... Ale vies aj zamietnutie reklamacie nieco stoji. Ak ti zakaznik nieco reklamuje aj ked to roztrepe kladivom, tak mu to musis na svoje naklady poslat spat, aj s tym stravit cas a nic z toho mu nemozes uctovat...Odpoveď na príspevok od brapene:
.. viem, že remeslo má zlaté dno, no bez dna sú t… @brapene Súhlasím s tebou, že niektorí už nevedia, čo pýtať. Na to je jednoduchá odpoveď. Niekedy nie len že bolo viac servisákov to je jedna strana mince, no boli to tzv. starí majsti, ktorí by sa až hanbili popýtať si toľko v podstate za nič. Chápem ak súčiatska stojí 100 eur, no za robotu brať 300 je troška moc. To som dal iba príklad. Ja si aj myslím, že postupne bude aj tých servisákov dosť, lebo začnú ísť mladí tam, kde ležia peniaze na zemi, lenže pointa toho celého je nenažratosť národa, rozumej majstrov. Niekedy išiel mladý do Nemecka zarobiť peniaze. Dnes o 5 rokov neskôr ten istý mladý príde a povie si, prečo by cestoval a žil jak bezďák na ubytovni niekde v Nemecku, ke´d môže robiť na SR a pýtať si tie isté peniaze. Minimálne toto im beží hlavou lebo behom 5 rokov sa odtrhol od reality a myslí si, ž každý zarába ako on 4 litre na mesiac, takže si myslí, že na to ľudia majú. A tak si začne pýtať také cifry, aby mu vyšlo podobne na svoj blahobyt ako mu vychádzalo, keď robil v Nemecku. Len zabudol, že sú tu iné platové pomery, ale tak ľudia platia lebo nemajú na výber. Druhá skupina sú mladí začínajúci, ktorí chcejú od prvého dňa zarábať ako králi. Myslím, že podstatu som vychytal. U nás bol ,,opraviť" myčku riadu servisák, opravoval na mieste. nevymenil nič, len zistil, že čerpadlo bolo zaseknuté, no nie pokazené. premazal ho našou jarou na riad a všetko frčí. Zobral 60 eur. Odpovedz si veľa malo? Ťažko povedať. za hodinu a pol roboty.Odpoveď na príspevok od brapene:
.. viem, že remeslo má zlaté dno, no bez dna sú t… @brapene asi to nieje novinka, ked už je na to stand up 8 rokov starý :D https://www.youtube.com/watch?v=lXHoj...Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.