Problem z dažďovou vodou

Poprosím Vás o radu. Ako ste riešili zvod dažďovej vody. My máme dilemu. Nevieme kde zviesť dažďovú vodu zo strechy. Do kanalizácie ju dať nemôžme, nakoľko máme prečerpávačku a pri výdatnom daždi a streche velkosti 11x16 m by čerpadlo asi nestíhalo. Druhý problém je zo spodnou vodou (cca 80 cm). ďakujem
Odpovedať
@lenera daj tu fotku zvodu ...aby som si vedel predstaviť okolie zvodu
Odpovedať
Pokial nie je moznost odviest vodu gravitacne mimo pozemok...aby sama odtekala (iny pozemok,potok atd). Je moznost od domu zakopat betonovu zumpu...a do nej zviest vodu. Dala by sa vyuzivat na polievanie pripadne splachovanie. Len ak su v dome uz urobene rozvody vody je to problem. Potom iba precerpavat mimo...
Odpovedať
S nie Z S kým, s čím To isté: So nie Zo
Odpovedať
@atak77 pardon, zjavne ste si pomýlili diskusné fórum o stavbách a bývaní s gramatickým okienkom. Dúfam, že som to napísala gramaticky správne. :-o
Odpovedať
@lenera áno, správne, predpokladám, že si si dala záležať už teraz. ja viem, že ide o obsah, nie formu, ale naozaj to vyzerá stupídne, keď niekto neovláda základy gramatiky, nehnevaj sa.
Odpovedať
Profilova fotka
@lenera to akoze v diskusnom fore nepiseme spisovne??? a potom ze mladi neovladaju gramatiku, ked cele dni su na nete a riesia veci v diskusiach.... ved najlepsie a najjednoduchsie je sa naucit gramatiku citanim -- lenze to by museli byt knihy, alebo minimalne texty, ktore presli jazykovou upravou, nie taketo diskusne prispevky od ludi, ktori este sa ohradia, ked ich niekto naozaj slusne upozorni a dokonca vysvetli, ze preco je tomu tak.
Odpovedať
@leilak1 ďakujem za záujem. Vedľa domu sú 3 m, pred domom 4m a za domom 19m. Chceli by sme to dať do jedného zvodu
Odpovedať
@atak77 To je už to najmenšie nad čím by si sa mal pozastavovať , s, alebo z - výslovná somarina.
Odpovedať
@lenera Tak podľa info a foto čo si dala ...ja by som to spravil jednoducho lacno takto ...aspoň ja. Vodu by som odviedol meter od domu tam z obrubníkov na chodník urobil štvorec meter krát meter ....a polmetra do neho dal štrk alebo viac a zarovno okolitým terénom ....ak by bolo klasické pršanie...tak voda vsiakne ..ak nejaká väčšia prietrž ...tak sa voda vyleje von po okolí na terén ...
Odpovedať
@atak77 Akysika si moc mudry.Ona chce radu a ty tu riesis pravopis.ach sak si trapny.
Odpovedať
@atak77 Aj ty si mapisal s chybou.Zaciatok vety sa vzdy pise s velkym pismenom.
Odpovedať
@petka456 LOOOOL a mapisal sa pise s n nie m :-D :-D :-D ty nemas chybu, no chod za autorkou, potlapkaj ju po pleci a dajte este daco zaujimave alebo namiesto toho co tak naucit sa gramatiku? ja som slusne nieco napisal, tieto stupidne reakcie si nechajte na doma, dakujem.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lenera A ako viete že je to spodná voda v 80cm? Čo ak tam mate nepriepustne podložie a voda ktorá sa nahromadila len stiekla do vykopov. Skúsili ste už kopať hlbšie tak 2m a viac?
Odpovedať
@blackomt Možno na nu narazili ked kopali základy na 80 cm... Inak záleží v akom období, v čase najvačších prietrží a búrok, teda v lete, zvyčajne klesne o dost hlbšie aj spodná voda. Osobne by som to riešila klasicky odpdovými rúrami od domu do trativodov. Pre jazykovedcov odkaz - píšem z mobilu, preto mi niekde chýbajú interpunkčné znamienka.
Odpovedať
@atak77 No vidis a tak som si dala zalezat na pismenkach a predsa somsa pomylila.Ale mylit sa je ludske.Ty musis byt velmi mudry presovcan.Ak mam chybu tak my ju oprav.Pekny vecer.
Odpovedať
Profilova fotka
súhlas s blackomt , tam vje spodná voda hlboko niekoľko metrov. Platí návod od leilak1
Odpovedať
vola sa to trativod,
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?