Práčka ostáva voda v odtokovej hadici

Pani neviete poradiť v odtokovej hadici ostáva voda zhruba deci vody ...to má tak či má byť všetka voda preč ?
Odpovedať
"Zápachový uzáver". Ak by tam nebolo nič, smraz z odpadu by prechádzal do bytu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od starysomar:

"Zápachový uzáver". Ak by tam nebolo nič, smraz z…
@starysomar mal som problém ostávala voda tam a zapachala celá práčka ...tak som hadicu vymenil ..v hadici boli usadeniny a to smrdelo v celej práčke
Odpovedať
Profilova fotka
Otázka na zamyslenie - ako by sa odtiaľ zvyšná voda dostala preč?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od peter481994:

Pani neviete poradiť v odtokovej hadici ostáva vo…
@peter481994 tak po každom praní odpoj hadicu a vylej ju do nižšej misky /sprostosť, že?/.. neexistuje iný spôsob, ako sa tej vody zbavíš. odstredivé čerpadlo vie tlačiť vodu len potiaľ, pokiaľ nenasaje vzduchu.. tá voda, čo je za čerpadlom ešte v hadici na ceste von, po nasatí čerpadla vzduchu z prázdnej práčky, sa vráti spať z hadice do práčky.. t.j časť ostane v hadici.
Odpovedať
joooj a to este neviete kolko vody ostava v sifone takom plastovom co je priamo v umyvacke riadu za bocnicou :D ... ak aj tu hadicu odpojis, das uplne k zemi, stale sa nevyleje vsetko, dost vody tam este ostava v tom sifone, cize jedine potom rozobrat mycku, odpojit hadicku z cerpadla do sifonu a vyliat tam ... hmm neviem, ci by sa mi to chcelo po kazdom umyvani riesit ...
Odpovedať
Profilova fotka

@starysomar mal som problém ostávala voda tam a …
@peter481994 Musite častejšie prať, nie raz do roka. A hlavne nepouzivat ekologicke programy kde sa perie s 3 litrami vody, kde uz cez hadicu odchadza husta emulzia a nie voda
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od yuri66:

@peter481994 Musite častejšie prať, nie raz do ro…
@yuri66 ale jaj málo vody je tam len pokiaľ perie pri ekol. praní i nižšia teplota dlhší čas, tak šetrí elektrinu a otáčky bubna sú len občas, ale po praní tam naberie plno studenej vody a odstreduje vysokýmy otáčkamy a občas treba prečistiť sitko v odtokovej hadici, dole na práčke do nejakej plytkej nádoby, už sa mi stalo že sa oprali i peniaze,prežila 20-ka, tak poriadne skontrolovať všetke vrecká
Odpovedať
Riešia sa tu následky, nie príčina. Za normálnych okolností ta hadica býva viacmenej čistá, aj keď v nej ostáva stáť voda. Veď je preplachovaná horúcou vodou s čistiacimi prostriedkami... Čerpadlo v pračke ma síce malý výtlak, ale zato slušný prietok. Odpoj hadicu, daj do vedra/vane a sleduj, ako z nej pôjde voda. To musí valiť, nie čúrať! Tú hadicu máš zapojenú kam? Do sifónu v stene? Vymeniť za plnoprietokové koleno, alebo zo sifónu vykuchať guličku, alebo čo tam máš. Načo sifón, keď pachový uzáver robí ta voda v hadici? Na nič. Tiež som vykuchal guličku. Ďalšia vec, nemáš ten sifón v stene aj pripchatý? Vypúšťa sa voda z práčky do "steny" rovnako rýchlo, ako do vedra?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

Riešia sa tu následky, nie príčina. Za normálnych…
@kejsix niekedy staršie sa dávala odtoková hadica na umývadlo do držiaka, prúd taký že naplňalo , teraz mám pripojenú na sifon z umývadla,predáva sa taký aby sa to tam dalo zastrčiť, nemusel sa robiť zvlášť
Odpovedať

Pani neviete poradiť v odtokovej hadici ostáva vo…
@peter481994 to je uplne normalne, deci vody v odtokovej hadici tam ma ostat. Sluzi to ako zapachova uzavera, aby ti nesiel smrad z odpadu spat. Pokial ti voda nestoji v umyvadle alebo v pracke, tak to neries, je to OK.
Odpovedať

@peter481994 Musite častejšie prať, nie raz do ro…
@yuri66 to aky sajrajt periete, ked vam po prani odchadza sliz? Bezne periem na eko programy a za tie roky sa mi nikdy pracka neupchala
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od zita19:

@yuri66 to aky sajrajt periete, ked vam po prani …
@zita19 neviem ci sa tu niekomu upchala pračka
Odpovedať
Profilova fotka

@yuri66 to aky sajrajt periete, ked vam po prani …
@zita19 možno ťa zaskočím - niektorí ľudia majú strašné hygienické návyky (viď. aróma letného autobusu ,) a potrebujú aspoň dve predpierania.
Odpovedať

@zita19 neviem ci sa tu niekomu upchala pračka
@yuri66 dobre, nie pracka, prackovy sifon @gadefox taki neperu vobec
Odpovedať
Profilova fotka

@yuri66 dobre, nie pracka, prackovy sifon @gadefo…
@zita19 možno ho susedia raz za rok dokopú, aby sa opral a kvôli slizu sa mu upchá sifón. Nám nič také z práčky nelezie a to používame EKO programy roky rokúce..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?