Pokosová píla

Zdravím Vás :-) Mám jednu otázku v ktorej si sám neviem rady.Potrebujem nejakú pílu ktorá píli aj železo.Tak ma napadla pokosová.Len tu som si nie istý či sa to hodí aj na pílenie kovov.Myslým koli kotúčom,otáčkam a tak.Ak viete niekto poradiť budem veľmi rád..Pridávam ilistračné foto :-) Vopred ďakujem a pekný večer či deň ;-)
Odpovedať
1
2
Ahoj, ja mam takú a som maximálne spokojný.
Odpovedať
Profilova fotka
@registrovany samozrejme, v praci tymto rezeme hlinikove profily, nie je problem.zalezi na kotuci,-na drevo, kovy a plasty. Otacky su uplne dostacujuce-, 20x10 profil len tak zhuci, par sekund.
Odpovedať
takže kotuč do takej pili asi len ako do karbiny..zo zubami by to asi neslo..pilit budes skor kov ako hlinik...
Odpovedať
to je pila na rezanie dreva+maximalne hlinik, ak by si tam dal rozbrusovaci kotuč na kov tak ti tie plastove veci roztopi, ak tam daš kotuč na rezanie kovov(specialny karbidovy na ocel) včitane ocele tak ten stoji okolo 100e, s tym by to šlo ale malo vydrži.
Odpovedať
@martinmatko a co mi radíš na rezanie kovu,pripadne aj dreva?niečo na domace využitie =-)
Odpovedať
to zaleži ake to može byt velke a v akej cene @registrovany
Odpovedať
@martinmatko no v cene tak do 80€ a to preto lebo je to len na fakt domace vyuzitie...idem na nočnu zajtra pozriem odpovede..dik vopred :-)
Odpovedať
:-) prepač do 100e tak jedine rozbrusovačka z baubau + pokosova pila na drevo tiež baubau to by tak dokopy mohlo byt do 100e. a nezabudni sa zastavit odrazu kupit niečo na ukludnenie lebo pri takom naradi to budeš potrebovat :-) ....ale niečo s tym sa da opatrne spravit. a hlavne si dobre odlož bločik so zarukou-to je najdoležitejšie. @registrovany
Odpovedať
pokosova pila je na drevo, plasty a hlinik - podla kotuca. ak chces pilit zelezo potom napr. Makita LC1230.
Odpovedať
Profilova fotka
@registrovany pilu co ti kvalitne odpili zelezo aj drevo asi nezozenies. Je pravda, ze npr evolution sa tym chvali, ale ten kotuc mam a je to dost katastrofa. Odpilil som tym par profilov a tupy ako prdel. Ja osobne mam na rezanie dreva, hlinika toto http://www.akciovenaradie.sk/steps/es... . dokaze rezat 90mm hranoly. Na zelezo mam nieco taketo http://www.allmedia.sk/elektricke-nar... ale myslim, ze nizsiu triedu.
Odpovedať
@majkoj ty brdo, ty si si snad na to tvoje naradie zobral hypoteku :)
Odpovedať
@majkoj suhlasim.Evolution a ch Fury 1,2,3.....stoji za prd....po par rezoch ide do kytek http://www.stanleyworks.cz/powertools...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@gashtaan no povedzme to takto, ked ku mne dosli majstri nieco robit a uvideli moju dielnu, casto sa hanbili :) . Sam si hovorim, ze mi asi prdlo v bedni, ale zase, ked treba nieco spravit, casto mam ten spravny nastroj po ruke. To sa proste vyuzije. A vsetko som samozrejme kupoval len v akcii a po znamostiach :)
Odpovedať
@majkoj Páči sa mi to ako si urobil, nakoľko si myslím že neexistuje UNI kotúč na drevo ako aj na železo. Predsa na drevo sa používa kotúč s inými zubami ako na železo ako aj na plasty. Rozbrusovačka na železo či už stolová alebo ručná 230mm a pokosovačka na drevo. ;-)
Odpovedať
@majkoj To robím aj ja a neznášam robiť nejakú robotu keď nemám k tomu patričné vybavenie..Moja drahá je tiež niekedy bez dychu, keď vidí že som napr. kúpil novú vec z bazáru za 1/2 ceny v obchode aj so zárukou-no a nekúp to :-)
Odpovedať
@technik007 @majkoj zavidim vam, ani nie to naradie, ako skor tu dielnu :)
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 to co mam nie je rozbrusovacka, to je zubovy kotuc. Rozbrusovacka ti to v podstate roztavi a nie je to ani tak presne, tazsie sa to potom zvara. Ale zase ten kotuc stoji majland....
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan nemas co, ako dielnu pouzivam zatial jednu izbu v dome :). Tento rok ak to casovo a financne vyda chcem von postavit taku 6x4m dielnicku.
Odpovedať
@gashtaan Nemusíš mi závidieť, bývam v "činžáku" a náradie mám dole v pivnici uložené. Čiže keď potrebujem tak dole a zobrať na byt alebo na záhradku.. Tam mám stále niečo na "majstrovanie"..
Odpovedať
@majkoj Ja mám "karbošku" z Lídla 2000W a nedám naňu dopustiť. Rezal som s ňou drážky do betónu a v pohode...Na záhrade pílim s ňou na stojane a mám takú "mini" rozbrusovačku a používam tenký kotúč do 2mm na Jakl väčšinou a nemám problém s rezom. Je rovný a čistý.
Odpovedať
kotuč čo reže dobre železo aj drevo existuje, mam ho doma. možem ho dat do pokosovej pily aj na skracovanie zeleza nereze. drevo aj žezezo, kludne aj nerezove rury. ale cena je okolo 100e a zivotnost nizka, tak ho už ani nepouživam a je odloženy na sviatok
Odpovedať
@martinmatko A má často kotúč sviatok??? Nie je potom lepšie na železo kotúč na železo, na drevo kotúč na drevo a meniť ho??? Myslím, že je to finančne lacnejšie keď nepočítam čas na výmenu.. ;-)
Odpovedať
Wow,to su iné pálky..budem si to musieť nechať prejsť gebulkou.Ale aj tak diky za rady.Aspoň mám inšpiráciu. ;-)
Odpovedať
@majkoj @technik007 tak to som teda na tom lepsie, ja mam ako dielnu zatial cele poschodie :)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Inak toto je kotuč na železo...myslým že cena je lepšia ako u nas.. http://www.ebay.de/itm/BOSCH-Kreissag... alebo tuto pilu http://www.ebay.de/itm/Kaltkreissage-...
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 Musím sa pridať so svojim postrehom. Mám rozbrusovačku z Lídla na 230mm kotúč a cez tri roky reže, reže a reže. Mám v nej diamantový kotúč, DT-čka, kamennú dlažbu zámkovú dlažbu, tehlu všetko bez pardónu. Dvakrát som v nej už menil uhlíky, ale to bola položka tak do 5e a raz mi odišlo ložisko v prevodovke, ktoré som kúpil za asi tri € a stále funguje ako nová. :-)
Odpovedať
@technik007 ved to tak je, ten kotuč je na rezanie železa a nereze ale da sa rezat aj drevo, na bežne rezanie dreva ho nepouživam lebo sa hodi len na skracovanie a je zbytočne drahy
Odpovedať
@martinmatko ;-) ok.
Odpovedať
@gashtaan Chlope tak potom čo sa sťažuješ???? :-D :-D :-D :-D Či?????? :-) :-) :-) ;-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?