Podmienky na prenajom (aj tretej osobe)

Snazim sa najst informacie o prenajme roznych priestorov, ale nedari sa mi, takze prosim o pomoc, zjednodusene je tu niekolko situacii, viem ze to moze byt individualne, ale mozno ak mate konkretne skusenosti, zaujima ma, ci je mozny: A) Samotny prenajom tretej osobe (ak nie som priamy vlastnik priestoru alebo pozemku) B) Prenajom ako fyzicka osoba (bez zivnosti) 1. Prenajom bytu, ak nie som vlastnikom (predpokladam ze odpovede su ANO/ANO) 2. Prenajom domu/chaty, ak nie som vlastnikom pozemku 3. Prenajom nebytoveho priestoru, ak nie som vlastnik 4. Prenajom nebytoveho priestoru, ak som vlastnik (A je ANO, nebolo by to tretej osobe) 5. Prenajom garaze, ak nie som vlastnikom pozemku 6. Prenajom garaze, ak som vlastnikom pozemku 7. Prenajom pozemku, ak som vlastnikom Privitam aj akekolvek skusenosti s prenajmom akehokolvek priestoru, alebo rady kde hladat informacie, aj cez sukromnu spravu. Dakujem.
Odpovedať
@deadman o prenájme tretej osobe pojednáva nájomná zmluva, buď je povolený alebo zakázaný. Ano, prenajímať môže aj nepodnikateľ.
Odpovedať
@slavoslav dakujem. Co ak to v zmluve nie je uvedene? Prenajimat ako nepodnikatel mozem akykolvek priestor, aj nebytovy, ktory bude sluzit na podnikanie danej osobe?
Odpovedať
@deadman s tym som sa este nestretol. Vždy tam bola klauzula, ze bez suhlasu majitela nesmies robit zmeny a prenajat tretim osobam. Ja by som (mozno zo slusnosti) bral ze nie, ale to uz je otazka na pravnika. Ako obcan mozes prenajat akykolvek svoj majetok, aj podnikatelovi, zisky z toho uvadzas v danovom priznani. Niekedy sa vyplati mat na to zivnost hlavne kvoli uplatneni si nakladov. Ale aj toto by som konzultoval s ekonomom, uctovnikom.
Odpovedať
@slavoslav dakujem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?