Pleseň na stene

Dobrý deň. Pleseň v na chodbe na stene. Je tam skriňa na mieru zadná stena je voľná (tepelný most). Nejaké rady?
Odpovedať
Zaizolovat stenu aby tam nebol tepelny most
Odpovedať
Termoizolačná farba jedine. Zvonku to nejde je to byt.
Odpovedať
@ja2023 do termoizolacnych farieb netreba vkladat velke nadeje. Trosku nadeje sa da vlozit do termoizolacnej omietky s perlitom, ak je v dostatocnej hrubke, ale aj ta bude fungovat len ak sa bude moct dostatocne odvetravat aby sa na nej nezrazala vlhkost
Odpovedať
Profilova fotka
Ked je to byt tak je to potom trosku problem. Pozri napriklad Primalex Bacteria Resist, su rozne malovky protiplesnove, len problem je si myslim, ze aj tak pod nou sa drzat budu, ked to nebude vetrane, aj ked na pohlad na vrchu tu plesen vidiet nebudes.
Odpovedať
Profilova fotka
@ja2023 termoizolacna farba má s termoizolaciou spoločný len názov....nie vlastnosti. Jedna možnosť (bez záruky) je demontovať skriňu a zabezpečiť cirkuláciu vzduchu....(existovalo by asi riešenie vnútorného zateplenia s parozabranou a predsadenou konštrukciou SDK...) Ideálne by bolo najprv merať rel. vlhkosť a povrchovú teplotu steny a podľa toho sa zariadiť.
Odpovedať
@ja2023 to vlhne teraz v lete? To nebude tepelným mostom. Niekde preteká voda z potrubia, pomaly, po kvapkách a stena nemôže vyschnúť.
Odpovedať
@zicher Nie v lete. Pleseň sa objavila 1x pred 4 rokmi. Nikdy ako tu bývame tam pleseň nebola. Jeseň, zima problémové. Ono sa to riešilo sprejmy, múdrou hubou na plesne. Každú jeseň zhoršenie, len sa to rozšírilo.
Odpovedať
@ja2023 ok, tak je to studená a neodvetraná stena. Tým je odpovedané na všetko. Buď ju budeš mať zvnútra holú a odvetranú, alebo zvonka zateplenú. Inak je to boj s veternými mlynmi.
Odpovedať
@zicher No zboku sú 2 vetráky, vonkajšia stena
Odpovedať
@ja2023 ako tak kukám na ten obrázok, ako môže prirodzene cirkukovať vdzuch v tej diere alebo okolí? platí, čo som napísal. Buď ju budeš mať zvnútra holú a odvetranú, alebo zvonka zateplenú, alebo v danej miestnosti musíš viac kúriť, alebo znížiť vzdušnú vlhkosť. Môžeš si vybrať, možností je veľa.
Odpovedať
@zicher toto s tebou súhlasím, iné by to bolo keby sa to dalo vyriešiť zvonkajšej strany, bolo by to oveľa jednoduchšie.
Odpovedať
@ja2023 toto je prirodzené, že jeseň a zima, že to je problém, to proste je studená stena a nemá to vetranie a je hneď problém na svete. My sme to tiež tak mali za kuchynskou linkou v byte a to bolo strašné čosi. Lebo pleseň to nie je len vizuálny problém, ale ju aj cítiť.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Vetracie otvory na dvere skrine napr.https://www.onpira.sk/tovar/hlinikove-vetracie-mriezky-15-100-cm ale aj hoe aj dolu.
Odpovedať
@jan45 Áno, toto sme aj my dávali, aj na kuchynskej linke ich máme, nie je to drahá záležitosť a hlave to splní účel.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?