Plastova prechodka pribalena k boileru - na co ma sluzit ?

Dobry den, kupil som novy boiler zn. Eliz a okrem poistneho ventilu boli v krabici dve plastove "prechodky" male/female 1/2. Netusite niekto na co to ma sluzit ? V navode sa to nespomina... Dakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od hvhv:

Dobry den, kupil som novy boiler zn. Eliz a okrem…
@hvhv nie je to redukcia? ak je z oboch strán rovanký rozmer, možno iba predlžka..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@hvhv nie je to redukcia? ak je z oboch strán rov…
@zicher je tam 1/2" zavit z oboch stran - z jednej vnutorny, z druhej vonkasi... takze redukcia to nebude.. plus teda je to cele z plastu s kovovou obrucou.
Odpovedať

@hvhv Potrebuješ to k montáži bojlera? Nepotrebuješ? Tak to zahoď a zabudni.🙈
Odpovedať

@hvhv Je to medzikus na galvanické (elektrické) oddelenie boilera od ostatných rozvodov v dome. Použí to vtedy, ak máš kovové pozinkované rúrky,... ak máš PPR, resp. plastový rozvod, tak nemusíš dávať. Inak tá kovová obrúčka na tom predlžení je iba z konštrukčného hľadiska - aby tvárovku neroztrhol tlak pri šroubovaní
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@hvhv Je to medzikus na galvanické (elektrické) o…
@petersd Dakujem, rozumiem. Dava to logiku, ale nenapadlo by ma to. Mohli to v navode k boileru spomenut jednou vetou...
Odpovedať

@petersd Dakujem, rozumiem. Dava to logiku, ale n…
@hvhv Hej, to určite mohli. Dnes v príbalových letákoch skôr nájdeš upozornenie typu, že: "nesúšte mačku v mikrovlnej rúre",... alebo že "pozor na kuchynské nože, lebo sa môžete porezať".... než praktickú radu ku inštalácii zariadenia. Ale to už nikoho neserie - hlavne že predali výrobok. Debilizácia spoločnosti prebieha v plnom prúde.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@hvhv Je to medzikus na galvanické (elektrické) o…
@petersd A naco sa musi bojler galvanicky oddelit od zbytku rozvodov (kovovych), ked vo vnutri potrubia prudi voda, ktora je vodiva a vodivo to prepaja tak ci tak? Bude to skor nato, aby neboli spojene 2 rozne kovy (bojler a potrubie) a nevznikal tam galvanicky clanok -> galvanicka korozia.
Odpovedať
tak len pre uzavretie temy - namontoval som to tam. prikladam foto
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?