Pelety od firmy axoma

Zdravim Vas. Touto diskusiou by som vas chcela požiadať o skusenosti s peletami od dodávateľa axoma. Su vyrabane na slovensku. Po par dnoch kurenia s nimi nam zacal strajkovat kotol. Prisli sme na to, zev horáku vznikaju ich spalovanim take skameneliny specene a to zabranuje ďalšiemu horeniu, lebo kotol uz nevie nasavat vzduch. Prezreli sme peletya nasli sme hromadu a bielymi alebo modrými primesami. Vyzera to akoby v tom boli nejake plasty namiesane. Prosim ak mate nejaky problem aj vy, ozvite sa. Brali sme 10 ton, na polovicu so susedom. Tomu sa robi to iste co nam. Na poslednej foto je skamenelina ktora vznikne po 2 hodinach horenia, v miske je speceny obsah za 5 dni...
Odpovedať
Zdravím Vás kúpil som tonu týchto peliet ale miešam ich s dubovymi a nemám žiadny problém...čo sa týka tých bielych plastov na peletkach podľa mňa boli do nich zamiešane hobliny s epoxidu...
Odpovedať
@pitko31 teraz chvilku( mozno 2 tyzdne) sme mali aj my ok. Nasypali sme z druhej palety. Tak to vyzera ze kedy co tam bolo primiesane.
Odpovedať
Tak toto rozhodne nie je dobré. Radšej by som ich asi nepoužíval, aby sa niečo ešte v kotli nepokafralo. Takéto spečence by sa z kvalitných peliet rozhodne vytvrárať nemali, niekde bude chyba. Skúsil by som rovno kontaktovať Axomu a poslal fotky.
Odpovedať
@mionag chcem sa spýtať to spálite na zimu 5 ton...??? Koľko m2 vytapate ak môžem vedieť...
Odpovedať
@pitko31 dom cca 200 m. Zatepleny iba zo severnej strany. Tych 5 ton treba. Minulu sezonu sme kurili prvy krat a islo nam cca 4,5 tony. Nejake vrecka ostali. Vykurujeme na 22,6°c cez den. V noci je stiahnute. Ale aj cez den nejde nonstop.
Odpovedať
@mionag My máme 135 m2 zateplené tiež len zo severnej strany ale ešte sme nespálili nikdy viac ako 2,2 -2,5 t peletiek vykurujeme na 21.5 a sem tam večer pritapame do krbu....a to už bývame 11 rokov ...tohto roku plánujem akumulacku tak som zvedavý aká bude spotreba potom...😉
Odpovedať
@pitko31 no tak ta rozloha je o dost mensia ako nasa, plus ked mate nastavene o stupen menej...zalezi aj ako mate kurenie. My mame klasicke radiatory. Je to starsi dom. Ked mate podlahovku tak je to ine.
Odpovedať
Profilova fotka
@mionag neplanujete spravit zateplenie aj z ostatnych stran? myslim, ze aj to by isto pomohlo pri spotrebe tych peliet. lebo tych 5 ton mi pride ako fakt velke mnozstvo. mozno zalezi aj od toho, ake pelety pouzivate, zatial ste neskusali nejake ine?
Odpovedať
spekance sa tvoria ak sa v kotolni práši , alebo niečo robí -prisáva prach , inak toto je neštastie kalíškových horákov , najlepší je rotačný , alebo s posuvom peliet a vyhrabavaním ....inak 5 ton to je palba , ja 2,1 a to sa mi zdá že je vela , ked som kupoval tak stáli sko 700 evri tona ..
Odpovedať
@skrekyno chceli by ssme tento rok zateplit. Uvidime ci sa podari. Minuly rok sme mali a1 s ktorymi nebol ani jeden problem. Ziaden spekanec. Tento rok sme kupili tieto lebo dodavatel z minuleho roka nemal naskladne ( vojna v ua) a boli prezentovane ako a1. No bohuzial nebola to pravda. Predajca bynam ich aj zobralnaspat ako reklamaciu ale kupit nove by znamenalo dvojnasobnu cenu v tejto chvili. Kupovali sme este v lete za 390€/tonu.
Odpovedať
@daralbajda tak my sme mali lepsiu cenu ale aka kvalita...dom nam rychlo vychladne tym ze nieje zatepleny.
Odpovedať
Profilova fotka
@mionag to je to, ze velakrat ani neplati to, co je popisane, co je velka skoda, lebo potom len zakaznici na to doplatia. Predajca je proste kryty, ten s tym nic nema, lebo tak tiez predal to, comu veril, ked sa to tak pise a prezentuje. Tak uz to asi len nejak dobojovat s tymito a castejsie teda cistit.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?