Nedostatok slnečného svetla v dome - zvykli ste si?

Zobraz úvodný príspevok
Ahojte ,chcela by som sa opýtať či je tu niekto kto staval dom a po čase v ňom zisťuje že je tam malo denného svetla.ako ste si zvykli či ste to nejak vyriešili zrkadlami alebo ako ? Ďakujem každému za odpoveď
Odpovedať
1
2

Odpoveď na príspevok od melleus:

máme svetlovod, so zabudovaným svetlom (2 žiarovk…
@melleus a dávali ste to robiť dodatočné? Neviem či nám to pomôže nakoľko máme betónovú platňu a manžel sa boji či by to cez to nezatekalo ...a zas zväčšovať okná v 5 ročnom dome sa nám zdá finančne veľa
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

Zadávateľka témy potrebuje riešiť nedostatočnú pr…
@toky1 ďakujem ...ako ste písali straty to nie je môj problém ...ale je pravda že okná sme mohli dať väčšie len človek staval veľmi rýchlo kôli hypotéke aby sme dostali nakoľko som otehotnela a projekt sme mali na rýchlo lebo bola korona a potrebovali sme poriešiť čo najskôr stavebné a tak človek doplatil na ten komfort bývania
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od hasterman:

Tmavý pochmúrny dom, byt nechce nikto, človek pot…
@hasterman ďakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od iwka2208:

@toky1 ďakujem ...ako ste písali straty to nie je…
@iwka2208 ale okná pôjde zväčšiť, teraz sa robí železobetonový veniec,tam bolo podtatné či sa vojdeš do A0, pre množstvo energie, žiaľ množstvo svetla sa tam nerieši
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@iwka2208 ale okná pôjde zväčšiť, teraz sa robí ž…
@duzu dajú len ešte veľa veci nie je dokončené a už tam bývame a vyrezávat a meniť veci ide dosť do peňazí a čo sa týka my sme ešte mali A1 .
Odpovedať
Ked veľké okno, tak aj dobré tienenie.. Takže v lete tak či tak budete mať prítmie, lebo ako a hovorí, ľahko je dokúriť, ale oveľa ťažšie vychladiť. Dnes to už až tak striktne neplatí, ale treba zvážiť, či je výhrou mať výklad a veľa svetla alebo prítimie a tepelný komfort. Navyše v zime je slnko veľmi nízko nad horizontom a mne vadí, že mi svieti cez okno do očí.. Takže ja aj v lete, aj v zime tienim. Veľké okno je pre mňa viac prekážkou, ako bonusom.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od iwka2208:

@melleus a dávali ste to robiť dodatočné? Neviem…
@iwka2208 áno, robili sme dodatočne. pristavali sme k bungalovu (štvorec) ešte také Lko a obývačkokuchyňa zostala tmavá. Tak sme to vyriešili svetlovodom. my máme šikmú strechu a prechod sme riešili cez sadrokartónový strop. Železobetónový strop sa tiež dá prerezať a osadiť svetlovod... A ak je to dobre spravené, tak nezateká, neprehrieva interiér, nezráža sa vňom kondenz a viete ho použiť aj ako svietidlo príp. viete svetlovod aj zatemniť a máte vnútri tmu. Ak sa Ti to hodí, oslov dakoho na obhliadku a poradenie. skús napr. sunway.sk
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?