Nedoplatok za vodné 7000€ - je to reálne?

dobry den.... je realny nedoplatok 7 000 eur za vodne? ked ratam kubik vody po 1,50 eur tak to vychadza spotreba vody na 4 000 000 kubikov za rok opravte ma ak som to zle zratal ale vychadza to tak
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@santos950 vo výsledku je o tri nuly viac....ak tečie napr. záchod tak sa to môže stať
Odpovedať
@santos950 aspon sa nauč matematiku alebo použi kalkulačku. Za 7000:105=4666,66 m3=kubikov. To je mozne ak si nekde svojim konanim sposobil nejaku poruchu alebo že by si do bazena napustal.
Odpovedať
@1gugu nie 105 ale 1,50 je kubik vody
Odpovedať
Nie to nemôže byť,kdesi je omyl ,to by im signalizovalo poruchu,.
Odpovedať
Profilova fotka
@santos950 4 666,666 je spotreba v m3.....4 666 666,666 je spotreba v litroch.....buď máš pokazený vodomer....treba dať ociachovať.... alebo prasknuté potrubie......
Odpovedať
@eagleowl no ved tak to vychadza 4 miliony litrov
Odpovedať
@santos950 to som zle napisal,ano 1,5 ma byt.
Odpovedať
Profilova fotka
@daralbajda a akú poruchu by im malo signalizovať pri úniku 13m3 za deň ?
Odpovedať
Profilova fotka
@santos950 buď máš pokazený vodomer....treba dať ociachovať.... alebo prasknuté potrubie......
Odpovedať
to vychadza na stratu vody 4 600 tisic litrovych nadrzí to nie je mozne
Odpovedať
Keď niekde za deň vytečie 13m3 vody to musí byť vidno , možno platí polrocne...4000m3 je 400 cisterien ,1,5 cisterny denne..
Odpovedať
@daralbajda no ak pretekal splachovac a kazdy to mal v pazi voda tiekla do kanalizacie cize vidno by to nebolo ale tak pocut ci preteka splachovac alebo nie
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@daralbajda ja sa pýtam kde by to malo signalizovať poruchu ?....ako že do ulice namiesto 50m3 tečie 65m3 ? :-)
Odpovedať
@santos950 nebude to tym hajzlikom ck ti pretekal? Ako dlho ti tiekol?
Odpovedať
Ďalšia santosova hypotetická otázka. zas prišiel ten čas a nudíš sa? a ideme rozobrať tvoje elementárne nedostatky v premenách jednotiek? ale možno si myslel 4 mil. kubických litrov :-D :-D :-D
Odpovedať
To už je poriadne "pretekanie" . Okrem toho píše nedoplatok - nad rámec normálnej spotreby. To by tam musela bývať banda total ignorantov, alebo nikto.
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem odkial si ale unas vodarne odpisuju vodu kazde 3 mesiace a podla toho posielaju stvrtrocne fakturu. Na byte robila spravcovska spolocnost odpis kazdy mesiac. Cize ak by to bolo skokovo tak si to niekto urcite vsimne este otazka nemas nahodou polievanie travnika s vodovodu? Lebo tam sa vie stratiti veeelmi vela vody minimalne umna ide zavlaha tak 2-3 hodiny denne
Odpovedať
Profilova fotka
@sappa škoda strácať čas reakciami na jeho "problémy". Pozri si jeho históriu :-D. Zadáva stupidne problémy a ľudia v snahe poradiť reagujú... ;-)
Odpovedať
@sappa ta to bude uroda alebo travnik :D no kazdopadne nepises, napisal si ze nedoplatok iba, ano moze byt aj taky uz si si skontroloval stav hodin na vodu ci sedi stym co ti napisali ? mozno niekto zle zapisal niekde do systemu dal o 0 viac alebo nieco ... ale ak mas na fakture cislo mensie ako aktualne na hodinach, tak asi zle hodiny, ak nikde netecie ani nic, tak treba vsetko zastavit a sledovat hodiny ... podat reklamaciu ... pochybujem, ze tvoj problem vyriesi odpoved ci je to normalne alebo nie, nech je odpoved akakolvek :D kazdopadne informuj ako si dopadol, spravna vec je ci nas zaujima ako to dopadne :)
Odpovedať
@jankazb toz ked mas chvilku aby si odpisala aj na stupidnosti :D
Odpovedať
@worker_falcon v uvodnom prispevku malo byt 4 000 000 litrov vody a nie kubikov, som sa kecol, neda sa opravit
Odpovedať
Ved ak ti prisiel nedoplatok ,tak postoj pri vodomeri ,posleduj ho,poodpisuj stavy a uvidis ci ti niekde unika .ak si nic nerobil tak bude chyba asi niekde inde...odpisem rano ,vecer pozriem ci niekde neunika.....ozaj a sa mi zda ze si opravoval splachovac v zime ci na jar.....nebol poskladany tak ze stale prepustal..?
Odpovedať
@daralbajda nie splachovac kontrolujem a privodny ventil k wc mam zavrety otvaram iba ked napustam wc a hned zavrem
Odpovedať
Profilova fotka
@santos950 ak máte aj stocne tak je to 2,50€
Odpovedať
je to mozne ... napriklad u mna: https://vodarne.eu/index.php?id=cenniky vodne a stocne za kubik: 2,7878 eura 7000eura delene ta suma je 2510,94 kubikov ... nieco moze poriadne tiect priklad, ktory sa mne pred rokom stal: zahradna hadica, zabudol som vypnut ventil a blba 1/2'' hadica bola napojena na vodu a koncovka na polievanie sa presne vtedy vysmykla ... a bolo blbe pocasie, toto nevymyslis, 3 dni ci kolko som nesiel do zahrady ... a bum 60 kubikov mi cez tu tenku hadicu vytieklo do matky Zeme . (kebyze mi ta tenka hadica cely rok tecie, je to 21 900 kubikov ...)
Odpovedať
oprava, rocne 1/3, lebo 60 bolo za 3 dni, teda 7300 kubikov
Odpovedať
Za pol roka je to veľa . Buď ti niekde uniká voda, alebo je pokazený vodomer. Skús všade vypnúť vodu a sleduj či sa vodomer točí. Ak áno je pravdepodobne pokazený. Môžeš na vodárňach vypísať žiadosť o úradné preskúšanie vodomeru (platí sa za to). Ak vodomer príde zo skúšky s tým že je NOK, vodárne ti vrátia peniaze podľa porovnateľného obdobia obvykle z predchádzajúceho roku, ak príde a bude OK, budeš musieť zaplatiť úradné preskúšanie+montáž a demontáž vodomeru+ tých 7000eur. Každopádne nedoplatok musíš zaplatiť vždy, inak ťa budú evidovať ako neplatiča. Môžeš si dohodnúť splátkový kalendár. Odporúčam dôkladne prekontrolovať, či nemáš niekde poruchu, kým podáš žiadosť o úradné preskúšanie.
Odpovedať
@sterea 7000 eur za vodu....si robíš kozy....veď za to postaví bazén....musí zaplatiť....prečo by musel...
Odpovedať
@1gugu bazén s objemom 5000m3, ? Veď to je 500 hasičských veľkých cisterien...
Odpovedať
@daralbajda -samozrejme , že musí zaplatiť, je to podľa zákona. Môže si dohodnúť splátkový kalendár, nemusí to zaplatiť naraz. Keď sa preukáže, že bol vodomer pokazený peniaze mu vrátia. Tým, že podá žiadosť na úradné preskúšanie, mu nezaniká povinnosť zaplatiť faktúru. Po neuhradení faktúry v stanovenom termíne ho budú evidovať ako neplatiča, po dvoch upomienkach ho môžu kľudne odpojiť a zaplatí ešte aj za znovu napojenie.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?