Ahojte,
Chcel by som vás poprosiť o radu ohľadne vytváraní nečistôt v tlakovej nádobe Maxivarem LS 150.
Zakúpil som si tlakovú nádobu Maxivarem LS 150.
Dna 8.11.2024 mi ju namontovali.
Pred tlakovou nádobou mám filter AP 500 s odkaľovacím ventilom a vložkou 60 mcr. Za tlakovou nádobou mam filtračnú vložka ATLAS 10" SENIOR FA šnúra - 25 mcr z polypropylénového vlákna určená na dôkladné filtrovanie vody.
Po 3 mesiacoch som menil filtračnú vložku a som si všimol že v nej plávajú čudné nečistoty ako slíz. Myslel som si že sa to vytvorilo nejako z toho špagáta.
Dnes som vypustil tlakovú nádobu a kontroloval som tlak ci je o 0,2 baru nižší ako zapínací tlak čerpadla.
Všetko som urobil ako treba , vyčistil som filter AP 500 a vymenil som novú filtračnú vložku 25mcr na ďalšom filtri.
Zapal som čerpadlo a natlakoval vodu do tlakovej nádoby.
Odpustil som vonku asi 20 lit. Voda bola čistá. .
Keď som otvoril ventil za druhým filtrom tak som zostal v šoku čo sa dostalo do filtru.
Posielam foto. Nechápem ako sa to mohlo dostať do tlakovej nádoby alebo ako sa to tam vytvorilo. Muselo to tam byt už niekoľko mesiacov.
Mal som takú istú tlakovú nádobu posledných 10 rokov a žiadny problém s vakom nebol. A ani s vodou.
Mal niekto podobný problem?
Čo sposobuje vytváranie tohto slízu ?
Ďakujem za každú radu.