Náklady v novostavbe

Aké máte náklady v novostavbe na byt okrem hypotéky a telekomunikačných služieb? Teda ma zaujímajú celkové náklady na energie, kúrenie a fond opráv? Samozrejme poprosím veľkosť bytu a koľko ľudí tam býva?
Odpovedať
4 osoby 90m2 - fond oprav 90eur, kurenie 120eur, elektrina 80eur, voda 40eur. ale tak neviem ze ci ti to nejako pomoze kedze je to dost individualne.
Odpovedať
Mesacny zalohovy predpis cca135eur za 3-jku byt 82m2 a za nebytove priestory cca 20eur. Elektrina 35eur. Pri tejto konstelacii sme mali min. rok preplatok 100-150eur. Fond oprav vacsinou na novostavby je nizky, kedze sa nerata z velkymi investiciami (zateplenie, stupacky, vytah atd).
Odpovedať
to je tak individualne. zalohove platby si predsa moze nastavit kazdy inak.
Odpovedať
myslim si ze tu aj trosku zalezi od mesta. kazdy spravca ma ine zmluvy. my - 2 os byt 88m2 177€, garaze a kobka 44€
Odpovedať
Kazdy spravca inak. V jednom meste mam byt novostavba 2 izbak plus garaz 150 vratane elektriny. Druhe mesto podobny byt 100 vratane elektriny. Oboje su novostavby ale jeden spravca ma docela vysoky fond oprav.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od michal_66:

4 osoby 90m2 - fond oprav 90eur, kurenie 120eur, …
@michal_66 čiže 330euro náklady na energie plus fond. Podľa mňa to je veľa, však ja v dome 200m2 miniem vodu za 15e, elektriku za 60e, kúrenie za 100e.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?