Modularny kovovy ram

Ahojte,potrebujem poradit.Ja si chcem postavit v izbe take nieco podobne ako skrina a chcem to urobit z takych rozoberatelnych modularnych kovovych casti.Moj problem je ze ani neviem ako sa to spravne vola,som tri hodiny na internete skusal vsetky kombinacie slov ale nikde som nenasiel taky obchod co ma to co chcem. Ak by som to mal slovne opisat tak by to mala byt urcita standardizovana skupina kovovych dielov,hlinikovych alebo zeleznych,ktore sa daju do seba pospajat vselijakimy sposobmy,je to take "modularne",ze kazdy si s toho postava taku vec,takeho tvaru ako potrebuje.Su to take hranate derave kovove tyce ktore sa daju pospajat bez zvarania,stacia len srouby.Skusal som vseliake slova dat ale jedine co mi dalu taky vysledok ako som myslel je "rack rail". Dam sem obrazok aby ste videli co mam na mysli.Prosim napiste ako sa to vola a kde sa to da kupit na Slovensku.
Odpovedať
@racknoob namuojveru som si nie isty, ci ten obrazok koresponduje s prispevkom :-D z prispevku mi vyslo len jedno - stavebnica Merkur a na obrazku su fotovolticke panely :-D tu som sa ja uplne stratil, ze co je pointou :-D
Odpovedať
@sgi320 Tá konštrukcia pod panelmi. :-) Ale ten Merkur napadol prvý aj mňa...
Odpovedať
@racknoob nie som si teda isty odpovedou, ale pozeral si taketo? https://www.youtube.com/watch?v=USOts... http://www.dailytonic.com/grid-modula... https://www.pinterest.ca/pin/56020564... https://www.alibaba.com/product-detai... https://www.usm.com/en/residential/
Odpovedať
@racknoob este par: https://sk.pinterest.com/pin/35557333... https://modular.en.ec21.com/Aluminum_... https://www.cmykrgb.com/t3_modular_di... http://www.tnb.com/pub/en/node/1312 https://www.t3systems.com/t3-frame/
Odpovedať
Profilova fotka
No neviem či som sa trafil 8-) Skús pogooglit "kovový nábytok, dielenský nábytok"
Odpovedať
sgi320 Dakujem za tip ale nic z toho neni take ako chcem.Jednu vec co musi dokazat je spravit naklonenu plosinu,napriklad ako na tom obrazku ten nahnuty solarny panel,tam je to tak urobene ze ten uhol moze byt akykolvek.Tie stavebnice dokazu castu spravit len 90 stupnove uhly. dedo758 S tym Merkurom to aj mna napadlo,to co chcem je v podstate taky velky Merkur.Ja som skorej vyrastal na Lego Technik ale to je vsetko take podobne.Presne take nieco chcem,ja tak velke kovove Lego Technik alebo Merkur.
Odpovedať
@logo22 Skusil som ale nic take mi to nenaslo v Google images.
Odpovedať
Dam sem este niake obrazky.
Odpovedať
@racknoob no, ved to sa da vyrobit - stacia Ti na to profily, flexa, vrtacka a skrutky s maticami ;-) a nebude to jednoduchsie pozvarat? ;-)
Odpovedať
@racknoob rail rack je "kolajnica do datoveho rozvadzaca" a kedze drzi len pasivne prvky - patch panely, viazacie listy, nejake policky a zaslepky, tak z toho nejaku "nosnu konstrukciu" nevystruhas, to su tenke plechy, aj ked teda netusim, co to ma niest :-)
Odpovedať
@sgi320 100kg
Odpovedať
Neviete niekto kde sa daju kupit tie diely ako su v tom prvom obrazku s tymi solarnymi panelmy? Tie vyzeraju perfektne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@racknoob treba to správne nazavať http://www.srobikplus.sk/nosniky/348-...
Odpovedať
@tomas1989 To vyzera dobre,presne co chcem,dakujem za link.Moj problem je ze ja vobec neviem ako sa to spaja,ako funguju tie mensie diely k tomu ako napriklad "spojka nosnikov","nosna svorka" alebo "jazdec pre nosnik st". Existuje niake video kde vidiet ako sa vseliako daju pospajat tie vecy z linku? Instrukcny manual alebo nieco take podobne.
Odpovedať
@racknoob na co to chces pouzit? Lebo najprv by si mal mat vykres, najlepsie spocitany konstrukterom podla ucelu, aby to vobec unieslo co to uniest ma.
Odpovedať
@zita19 Ja chem urobit rampu z variabilným uhlom naklonu.Na vrchu bude drevena doska 50cm x 200cm.
Odpovedať
@racknoob fuuu... Co po tej rampe bude chodit? Toto by som z tych plieskovych profilov nerobila. Jednak sa neda z tych vykresov vycitat hrubka plechu, takze neda sa odhadnut ani nosnost, jednak tym dierovanim su znacne oslabene. Toto je akurat tak na staticke zatazenie aj to nie moc velkymi hmotnostami. A to este musis mat ten priecnik, ktorym budes nastavovat uhol bezpecne uchyteny, dostatocne pevny. Dalsi "problematicky bod mas ten pant, kde sa to bude otacat. Zozen nejakeho stryka co ma s takym niecim aspon ake take skusenosti, nech ti poradi. Ja by som toto robila z uholnikov, normalnych valcovanych vinklov, nieco pozvarane, nieco skrutkovane.
Odpovedať
@zita19 Dakujem za radu.Ja som nikdy v ruke nedrzal ten dierovnay profil ale ja si myslim ze z vahou problem nebude.Nic po tej rampe chodit nebude,rampa mozno neni ten spravny nazov,ja som pouzil to slovo lebo sa tak lahko vysvetli aky geometricky tvar mam na mysli.Bude to len staticky zatazene. Ja nechcem zvarat lebo budem potrebovat to neskor rozlozit na lahku prepravu a skladovaniu.Vsetky tie rovne "tyce" sa budu musiet dat odsrobovat a rozlozit. Ja by som najradsej chcel take co je v tom mojom prvom obrazku s tymi solarnymi panelmi lebo tie panely byvaju dost tazke a hentie casti su take silne ze zvladnu tu vahu,aj sa tam da urobit lahko ten uhol by ta doska alebo solarny panel mohol byt nakloneny.
Odpovedať
Ja som napisal na tu internetovu stranku odkial pochadza ta fotka s tymi solarnymi panelmi,pytal som sa kde sa daju take kupit ale neodpisaly mi :-( Tie dierovane profily z toho prveho obrazku su fakt idealne,ziadne zvaranie,velka nosnost,jednoduche variabilne naklananie,keby ste niekto poradili kde take dostat bol by som velmy stastny.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?