Odpoveď na príspevok od dominga1403:
Ten merac elektromagnetickych vĺn som kúpila lac… @dominga1403 cca malo bytOdpoveď na príspevok od dominga1403:
@dominga1403 cca malo byt @dominga1403 ako sa hovori,hlava je mocna carodejka. Kdesi dokonca pisali ze vtaciky co preletia okolo takeho vysielaca umru za letu 🤣 Nie je to sice pravda ale mohla by byt 🤣.Odpoveď na príspevok od dominga1403:
Je to chatová oblasť, čiže povedzme rekreačný dom… @dominga1403 "Zatiaľ len zisťujem,čo všetko sa nám môže stať,ak tam budeme bývať" Tak len to, že deťom narastú rohy a manželovi možno aj pa... To fakt toto niekto rieši? Na konci pozemku mám 22kV (asi 40m od domu vzdušnou čiarou) prípoj dediny. Bývame tu sedem rokov a už mi tri nohy navyše odrezali, čo narástli, takže v priemere 1 noha za dva roky cca dorastá... Pane bože....Odpoveď na príspevok od starysomar:
Vzostup vážnych ochorení môže mať súvis so zhoršu… @starysomar A čo to je 63?.... Napíš tu podobný príspevok, keď budeš mať 83, potom bude mať Tvoje tvrdenie hodnotu!Odpoveď na príspevok od pochabel:
Celé je to o tom, kto si ako čo vsugeruje. Psychi… @pochabel ... a potom tí "labilní" tvorcovia stavebného zákona si to až tak vsugerovali, že dostali doňho pojem "geomatogénna zóna".Odpoveď na príspevok od petersd:
@pochabel ... a potom tí "labilní" tvorcovia stav… @petersd Ja netvrdím, že to neexistuje. Písal som o tom, že ľudia si proste vedia vsugerovať rôzne choroby či účinky svojho životného prostredia alebo okolia na svoj organizmus a hľadajú riešenie na niekedy neexistujúci problém. Netvrdím, že nie sú jedinci, ktorí sú proste senzibilní na nejaké javy či deje oveľa viac, ako ostatní, len mi príde, že to proste veľa ľudí preháňa.Odpoveď na príspevok od starysomar:
Takú nepoznám 😉 Asi mám málo rokov naozaj. @starysomar Stavebný zákon, § 47, pism. kOdpoveď na príspevok od pochabel:
@petersd Ja netvrdím, že to neexistuje. Písal som… @pochabel S takým prístupom úplne súhlasím. Mne iba vadia názory ľudí, pre ktorých je všetko hneď jednoznačné, jasné, a nič mimo ich chápania nemôže, ba ani nesmie existovať. A každý, kto je otvorený aj iným pohľadom, je pre nich hneď hlupákom, spiatočníkom a pod... znegujú, zosmiešnia aj jeho názor, a niekedy i osobu. Napr. poznám ľudí, čo celý život pili, fajčili a dožili sa vyše 80-tky a zomreli iba na starobu. Ale iní takým štýlom nedošli ani do 30-tky. Môže teraz ktokoľvek vyhlásiť, že na vine teda nemohol byť alkohol, cigarety, ale niečo iné?Odpoveď na príspevok od petersd:
@pochabel S takým prístupom úplne súhlasím. Mn… @petersd Vieš ako, ide o to, či umrie na následky cirhózy (či iných zdravotných komplikácií spôsobených priamo užívaním týchto blbostí) alebo na následky ožratosti (havária a pod.). Samozrejme, nie je dané, že kto pije, fajčí, hulí, ... , 100%-ne zomrie na následky tohto užívania. Len ide tomu naproti. V jednej knihe som raz čítal krásnu myšlienku: "Neprítomnosť dôkazu o existencii istého javu nie je dôkazom o neexistencii tohto javu." Bohužiaľ, už neviem, kto to napísal. Na svete je nepreberné množstvo vecí, ktoré nechápeme. A dokonca aj veci, ktoré chápeme môžu fungovať úplne inak, než si myslíme.Odpoveď na príspevok od pochabel:
@petersd Vieš ako, ide o to, či umrie na následky… @pochabel A presne kvôli tomuto si napr. ja nedovolím spochybniť nikoho, kto má iný názor a k tomu ešte v oblasti, ktorú evidentne ani ja a dokonca ani súčasná veda zatiaľ dobre nepozná. Aj o slovnom spojení "súčasná veda" sa tiež dá veľa diskutovať... tiež si pomôžem citátom tuším od Aristotela: "Nezamieňajte si pravdu s názorom väčšiny"! Včera dávali na nejakom History kanále krásny dokument o živote a diele Nicolu Tesly. Videl som to už párkrat, ale stále rád pripomeniem. Takmer počas celého svojho tvorivého života bol (vtedajšou) "súčasnou vedou" zatracovaný, zosmiešňovaný, niekedý označovaný až ako šarlatán. Aktérmi boli komisie zostavené s najväčších vedcov tamtej vedy. Pri pozeraní dokumentu som si nevdojak spomenul na niektorých všetkoznajov a odborníkov na všetko z tohto fóra, a že keby Modrá strecha bola existovala za čias Teslu, určite by boli na strane tvrdých zosmiešňovateľov. 😉Odpoveď na príspevok od petersd:
@pochabel A presne kvôli tomuto si napr. ja nedov… @petersd Tesla mal smolu alebo šťastie že boli na jednom smetisku 2 kohúty s Edisonom a každý presadzoval niečo iné,hlavne striedavý a jednosmerný prúd, ale obaja sa zaslúžili o veľké vynálezy, ktoré sa používajú dodnes a práve Tesla má patent za šírenie rádiového signálu a roky si nikto nevšímal či preukázatelne niekomu škodí a to je už viac ako 100rOdpoveď na príspevok od petersd:
@pochabel A presne kvôli tomuto si napr. ja nedov… @petersd snad nechces porovnavat Nikolu Teslu s kadejakym sarlatanmi co ti nanitia kvazirusicky a podobne sprostosti. Navyse ak poznas lepsie zivot Teslu, spochybnovany bol v povedzme zaverecnej faze svojich vyskumov (a zivota) dovtedy bol pomerne uspesny vynalezca s niekolkosto patentmi, vynalezca radia (sud o tom vyhral az po smrti), vitaz sporu s Edisonom o prud, atd. Tie dokumenty v telke treba brat s veeelkou rezervou casto su scenare "mierne historicky nepresne" skrz to aby zaujali. Keby to tak nebolo nevysielali by sa hluposti ako Vetrelci davnoveku a podobne.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@petersd snad nechces porovnavat Nikolu Teslu s k… @sousedekovci89 akurát nebol dobrý podnikateľ a zomrel chudobný, mám známu ktorá má muža ovláda 10 svetových jazykov i čínsky ale nevie čo stoja potraviny ani kde ich kúpiť a ona sama na dovolenkeOdpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@petersd snad nechces porovnavat Nikolu Teslu s k… @sousedekovci89 Zase hodnotíš názory o témach a oblastiach, o ktorých nemáš ani páru...Odpoveď na príspevok od petersd:
@sousedekovci89 Zase hodnotíš názory o témach a o… @petersd takze chces vyzdvihovat nazor o Teslovi nad fakty? Ved napr. si skus hodit do google geopatogenne zony co ti o tom najde. Okrem nejakych bulvarnych platkov iba odkaz na diskusiu na MS kde sa na to pytaju a inak len stranky sarlatanov co ti chcu predat "rusicku".Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@petersd takze chces vyzdvihovat nazor o Teslovi … @sousedekovci89 Už mi je všetko jasné. Ďalší odborník, ktorý má vyštudovanú "Google - academy" a na základe nej ide poúčať.Odpoveď na príspevok od petersd:
@sousedekovci89 Už mi je všetko jasné. Ďalší odb… @petersd ziadna google academy akurat aj absencia relevantneho odborno-popularizacneho clanku skutocnych odbornikov nie predavacov pristrojov o niecom svedci. (V zmysle vtipu takto slonika nepredas). To je ako s tou studiou mysi co sa tu na MS spominali. Pozrel som si len tu studiu a odhliadnuc od otaznikov vyskumu sami autori pouzivali pojem potencialne a zaverecne konstatovanie ze si to vyzaduje viac skumania. Keby to s em ziarenim bolo take horuce tak sme davno v prdeli a vymierame. Ale nie my ale skor tie rozvojove krajiny kde pouzivaju castokrat zastaralu a pofiderne upravenu techniku kde je riziko neziaducich ziareni daleko vyssie. Co dokaze hlava mam vo svojom pomerne blizkom okoli a ten clovek musi s tym pracovat na dennej baze aby si nevsugeroval daku chorobu a podobne. Na druhu stranu sa venujem sledovaniu ludi ktori sa vyvracaniu roznych mytov o magnetickych pasoch dr. Levina a podobne venuju full time vedeckym sposobom preto nevidim dovot preco by som mal verit viac nejakemu scamu nez cloveku co ho prekukol.