Máte skúsenosť s fóliou Fatrafol?

Profilova fotka
Projekrant nám doporučil na plochú strechu fóliu Fatrafol, kde mala byť predpokladaná životnosť okolo 20 rokov. Po 6 rokoch fólia zmenila farbu zo šedo modrej na tmavú takmer čiernu. Začala na niekoľkých miestach zatekať. Realizačná firma použila na opravu cca 250 záplat. Výrobca fólie tvrdí že našiel na fólii poškodenie mechanické, pričom na strechu nik nechodí. Teraz sme dali nainštalovať na strechu fotovoltiku a strecha opät zateká. Realizátor sa vyjadril, že fatrafol už nie je kvalitou to čo býval. Mám vážnu obavu, že táto fólia nemá šancu vydržať ani 10 rokov a nie 20. Veľké sklamanie.
Odpovedať
Hmm, aky konkrétne fatrafol tam je? Číslo modelu a hrúbka?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tuma:

Projekrant nám doporučil na plochú strechu fóliu …
@tuma folia je takmer cierna len preto, ze je znecistena. Nemas detailne foto toho mechanickeho poskodenia?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tuma:

Projekrant nám doporučil na plochú strechu fóliu …
@tuma Ako napísal foobar - nie je Fatrafol ako Fatrafol. Fólie Fatrafol sú od hrúbky 1 mm po 2,5 mm, bez výstuže, aj s výstuhou. Ak ste na tak veľkú strechu dali nejaký lacnejší variant bez výstuže, tak nečudo, že sú tam diery. Ja mám na garáži Fatrafol 810, tuším 1,5 mm a drží 7 rokov, ani farbu nezmenila (červená). Len je už trochu špinavá.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@tuma Ako napísal foobar - nie je Fatrafol ako Fa…
@chrobak7 ja mam rovnaky fatrafol uz 10 rokov bez pretecenia a bez zmeny v pruznosti, ale uz 2x som ho daval opravovat, lebo som si vsimol, ze vyliezaju kotvy... to je chyba montaze nie folie samotnej. Pred opravami som ho ocistil mydlovou vodou az na povodnu sivu farbu, lebo zvaracom sa to robit nechce a zvaraju zaplaty aj na spinu a mach. Tazko sudit z poskytnutych fotiek, ale co vidim, tak vsetky chyby su na zvaroch. Nahoda? Skor to vyzera na pochybnu pracu realizatora, ktory sa samozrejme radsej vyhovara na nekvalitny material.
Odpovedať
Chodím často po strechách bytoviek, v podstate skoro všetky ploché strechy sú pokryté fatrafolom alebo ekvivalentom. Aj 15 rocne funguju podla slov domovnikov v pohode, opravy su vynimocne, vacsinou prestupy okolo odvetravania. Vidim to podobne, ako @gashtaan
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?