Masážne kreslo pre staviteľov: zmysluplné?

Profilova fotka
Ahojte stavbári. Každý z nás po dlhom fyzicky náročnom dni zatúži po relaxe a oddychu. Ja zvyknem v mesačnom intervale chodiť na masáž, ktorá mi celkom prospieva. Problém nastal v priebehu pól roka už druhý krát, kedy kvôli zdravotným problémom maséra som musel vynechať dva krát 2 mesiace a to som už aj ja pocítil, že nefungujem tak, ako som bol zvyknutý. A minulý týždeň som u jedného môjho klienta uvidel masážne kreslo. Keď som sa na to ich opýtal, celkovo si to vychvaľovali. Nemám v pláne vymeniť maséra za masážne kreslo, ale som rozmýšlal, či by sa to nedalo využiť občas aj popri plánovanej telesnej rekonvalescencii a v prípade, že sa z nejakého dôvodu naruší pravidelnosť masáže. Má s tým niekto z vás skúsenosť? má to vôbec zmysel, alebo je to drahá "hračka"? Aký na to máte názor?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od prirodokochac:

Ahojte stavbári. Každý z nás po dlhom fyzicky nár…
@prirodokochac .. za mňa vlastná skúsenosť.. nie pravidelne, ale na masáže chodím a využívam túto službu. Pár krát som použil kreslo.. nepíšem o tom v nákupnom centre, ale profi v rámci kúpeľov. Je to chabá náhrada maséra. Za mňa je to len "akože" masáž. Kreslo nikdy neucíti tvoju reakciu a už vôbec nenájde miesto, na ktoré masér narazí a vie ako naň.. ak by som mal doma také kreslo, tiež by som tvrdil, že paráda.. aj keď to pre niekoho môže byt slušná náhrada.. no o výmene za návštevu maséra, aj v stave núdze nie. Pomačká, vytrasie.. ale skôr by som volil niekde nejakú podvodnú trysku v aquaparku alebo alternatívneho maséra.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od brapene:

@prirodokochac .. za mňa vlastná skúsenosť.. nie …
@brapene no tvoja odpoveď mi trochu zobrala vietor z plachiet ☹️ po dajakom kresle pokukujem už dávno ale zatial naň nemám miesto ,keďže prerabam barak a neviem to dokončiť,na masáži som ešte nikdy nebol ,takže to nemám ako porovnať , v kresle len zo dva krát v kúpeľoch pred rokmi.Deviza kreslá by podľa mňa mohlo byť to ,že ho budem mať doma a môžem sa do neho skotit každý deň keď sa mi bude žiadať a nemusím sa niekde trepať desiatky kilometrov za masérom.Kamarat ho má už dlhšie a pochvaľuje si ho, ja mám trochu obavy že po prvotnom nadšení ,to bude časom len drahá zavádzajúca hračka.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chozze69:

@brapene no tvoja odpoveď mi trochu zobrala vieto…
@chozze69 ..ber to iba ako subj názor, skúsenosť.
Odpovedať
Profilova fotka

@brapene s kreslom nemám skúsenosť, mám len masážny bazmeg na chrbát (obr. je ilustračný) a nedám na to dopustiť - úžasná vec, rozmasíruje (mi) kompletne chrbát a krk.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gadefox:

@brapene s kreslom nemám skúsenosť, mám len masáž…
@gadefox .. super, že ste spokojný..👍
Odpovedať
Nic proti masaznym pomockam, ale pride mi to ako nahrada za take tie "hladkacie" masaze (podla mna zbytocne). Taku poriadnu si myslim, ze nema ako, lebo tie tlaky su vacsie ako vaha... A potom neviem ako vy, ale ja pri robote zatazujem hnaty dost jednostranne, resp. nesumerne, s cim sa spaja potom aj zle drzanie tela atd. a to uz kreslo nema ako brat do uvahy...
Odpovedať
Profilova fotka

@brapene Vďaka za názor. Včera som túto tému preberal s masérom, tiež mal na to presne taký názor a nemám dôvod mu neveriť a aj ty si mi to potvrdil. Aquapark je tiež užitočná rada, raz za čas to aj praktizujem, no s alternatívnym masérom nie som celkom stotožnený, mám po okolí odskúšané, nie každý masér je aj skutočne masérom. Niektorým sa dokonca vyrovná aj to kreslo, o ktorom špekulujem
Odpovedať

@prirodokochac Priamu skúsenosť s kreslom nemám, ale jeden známy chcel rozbehnúť "biznis" pre manželku a kúpil nejakých 5 kresiel. Boli profi, nie hypermarketové. Nakoniec bol rád, že sa ich po 1 - 2 rokoch (s riadnou stratou) zbavil. Najprv chválil, že aké je to dobré, no potom už ani nik z jeho rodiny nechcel na tom zabíjať čas. Myslím, že je to len marketingový šmejd z kategórie teleshopingových vysávačov, "najostrejších" nožov, "najzdravších" nerezových hrncov, "nezničiteľných" matrací, paplónov a pod.... Môj názor, že: NEKUPUJ! 😅
Odpovedať
Profilova fotka

@prirodokochac Osobne trpím na chrbát tiež na platničky na všetko mám 150 kg. Každý deň, po robote si dávam masáž na takej podložke čo sa dáva na sedadlo v cene 250eur. Pomôže mi to uvolniť svaly a tlak v chrbte čo mám. Samozrejme nie je to masáž. Osobne som rozhodnutý kúpiť jednu s týchto variant: https://www.youtube.com/watch?v=twRG6... Len problém je v tom že budem musieť ísť na 2 roky mimo sk a dať všetko do nájmu, a v tom je problém že to skurvené 4500eurové kreslo nebudú drať cudzí ludia za nič. Takže potom možno budú už 5d a to kupim :D
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od fe_tomas:

@prirodokochac Osobne trpím na chrbát tiež na pl…
@fe_tomas Vďaka za reakciu. Konkrétne mám v pláne sa zastaviť v TT v ich predajni povyzvedať a vyskúšať to 4D
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fe_tomas:

@prirodokochac Osobne trpím na chrbát tiež na pl…
@fe_tomas potom daj vediet, ako tie hladkacie kresla funguju. ako si poradia napr. so zdurenym svalom a ako pracuju v medzistavcovom priestore. /vsak su to 4D kresla, aj ked neviem co to znamena.. asi to ze posuvaju v case. niekto po hladkani omladne a druhy zostarne od nervov co je to za teleshoppingovy bazmek. Toto kreslo moze dobre prekrvit cloveka a ciastocne ho zbavit unavy, ale nic nenahradi vytrvalost a prsty kvalitneho masera. Ja som chodil k mojmu cez cele mesto a nanestastie sa odstahoval do Myjavy. Asi si tam spravim vylet.
Odpovedať
normalnej masazi sa to nevyrovna nikdy. akoze je to fajn, je to prijemne, ale zazraky od toho isto necakaj, ked si take kreslo zaobstaras. a druha vec je, ze to zabera celkom dost miesta.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od stano_33:

normalnej masazi sa to nevyrovna nikdy. akoze je …
@stano_33 to nikto nerozporuje, lenže k masérovi nechodíš každý deň vs. masážnu pomôcku môžeš použiť kedykoľvek - v mojom prípade vždy, keď si sadnem k notebooku, mi rozmasíruje bolavé kríže resp. v prípade autora dotazu celé telo, keď si sadne večer k TV. Voláš domov maséra každý večer? Pochybujem..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gadefox:

@stano_33 to nikto nerozporuje, lenže k masérovi …
@gadefox Masérku, hej!... 😁😅
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od rapidek:

@fe_tomas potom daj vediet, ako tie hladkacie kre…
@rapidek "Toto kreslo moze dobre prekrvit cloveka a ciastocne ho zbavit unavy, ale nic nenahradi vytrvalost a prsty kvalitneho masera." Nikto ani nepovedal, že to kreslo má nahradiť maséra, ani nie preto to bolo vymyslené. Dobre, že si napísal slovo kvalitného, totižto takého je dosť ťažko nájsť. A tomu nekvalitnému sa podla mňa vyrovná aj to kreslo.
Odpovedať
Profilova fotka

@rapidek "Toto kreslo moze dobre prekrvit cloveka…

Nikto ani nepovedal, že to kreslo má nahradiť maséra

Toto je veľmi častý nešvár v online diskusiách a nadáva sa mu "slamenný panák" (argument. faul), napr. diskutuješ, či je lepší benzín alebo nafta a polovica ľudí argumentuje úplne mimo prechádzkou v prírode..

Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Za mna skor draha hracka, ale neskusis, nevies. Nazory sa budu ako pri vsetkom lisit, ak to chces skusit, mas na prostriedky a priestor, tak preco nie?
Odpovedať

@rapidek "Toto kreslo moze dobre prekrvit cloveka…
@prirodokochac ja mam skusenosti len s kreslom, ktore bolo v nakupnom centre. Ani na chvilku ma nepresvedcilo, zeby som to chcel mat doma. Daj po testoch vediet, ci ta kreslo prezentovane kreslo napruzilo, zbavilo unavy.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od rapidek:

@fe_tomas potom daj vediet, ako tie hladkacie kre…
@rapidek Ja budem musieť ísť na dva roky do azie a tam su lacné masaže a kreslo si tam nezoberiem čiže to odkladám až za 2 roky. AKo už bolo spomínané neočakávam od toho kvalitnú masáž. Ale je to pomôcka a určite to aspon troška uľaví po náročnom dni. A ja to počítam tak že ked masér berie 30e na hodinu tak to kreslo sa za pol roka splatí a určite vydrží dlhšie čiže ušetríš niečo. Druhá vec je keď treba naprávať a to treba fyzioterapiu čo ta doláme jak hajzla
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?