Lepidlo Baumit StarContact na murovanie Ytongu

Myslite, ze mozem pouzit toto lepidlo na murovanie Ytongu? Uvedomujem si, ze to je na to tazky kaliber (minimalne cenou), ale ostalo mi zo stierkovania perimetra, a potrebujem domurovat len par tvarnic, nechcem kupovat cele vrece...
Odpovedať
Profilova fotka
Použi lacné cementové lepidlo. Určite máš dostatočne široké steny a pevnosť spoja nerozhoduje o stabilite domu. :-)
Odpovedať
@mudrastrecha lacneho lepidla mam 3/4 vreca, akurat za ten rok co ho mam natahalo vlhkost a zhrudkovatelo, takze pojde do zberu. Inak ide o priecky, posledny rad, takze o stabilitu domu rozhodne nejde :)
Odpovedať
Profilova fotka
Lepidlo obsahuje cement. Cement vydrží v suchom prostredí 3 mesiace od jeho rozomletia. Treba ho kupovať tesne pred tým ako sa bude lepiť. Vo vlhkom prostredí vydrží kratšie. Stavebniny majú suché sklady.
Odpovedať
Profilova fotka
české lepidlá sú dobré a lacné
Odpovedať
@mudrastrecha fakt? a ja som myslel, ze lepidlo obsahuje sliny kolibrikov... Cital si vobec, co som sa povodne pytal? Lebo to tak nevyzera...
Odpovedať
Profilova fotka
no ze zhrudkovatele lepidlo musi ist do stavebneho odpadu... o co ti ide?
Odpovedať
@mudrastrecha a) ide mi o to, ci mozem pouzit StarContact na Ytong. b) nechcem kupovat dalsie lepidlo, lebo by som ho zase len vyhadzoval.
Odpovedať
Profilova fotka
a) Neviem, musel by som pozrieť zloženie. Máš nejaké zásoby? b) Prečo by si ho zase vyhadzoval? Priečku vymuruješ za pár dní.
Odpovedať
@mudrastrecha myslim, ze uz nemusime pokracovat v tejto debate...
Odpovedať
@gashtaan Ahoj. Já bych to lepidlo bez váhání použil. Zcela jistě bude držet a zcela jistě vyhoví i staticky. Akorát po cenové stránce je to jisté barbarství, Nicméně, každý, byť drahý materiál, se musí využít, neboť asi byste ho neprodal. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan ze sa s nim vobec pustas do debaty... podla mna nie je s tym lepidlom problem a kludne ho pouzi...
Odpovedať
Profilova fotka
Bez zodpovednosti sa radí ľahko. Pozeral som technický list, obsahuje cement (jezismaria) a piesok (neuvedená zrnitosť), a píšu že je určené na lepenie. Tak neviem no.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@praoteccech pol otvoreneho vreca asi nepredam :) Tak ale pytam sa, lebo tak mi laicky napadlo, ide o lepidlo urcene na stierkovanie naozaj minimalne nasiakaveho XPS, nech mi z toho neostane len piesok, ked tym budem lepit nasiakave Ytongy... nech sa mi nestane to, ako ked muroval @dusanmt :)
Odpovedať
Profilova fotka
niečo by som k tomu napísal, noale keď nie je zaájem, tak sa budem len smiať :-D
Odpovedať
@mudrastrecha veru nie je... prajem prijemnu zabavu, ale poprosim potichu. No radsej si trenuj citanie, lebo ti moc nejde chapanie pisaneho slova.
Odpovedať
Profilova fotka
zabudni, už ti neporadím
Odpovedať
@mudrastrecha Ahoj. Ideální stav nastane, až přestaneš definitivně radit. :-p
Odpovedať
@gashtaan Ahoj. Že se jedná o načatý pytel jsem jaksi nevydedukoval. Pak je to naprosto jasné. Že by se to lepidlo rozložilo na nic a písek je nemožné. Jestli máš obavu, že Ytong vycucne rychle vodu, tak ho pořádně navlhči. ;-)
Odpovedať
@praoteccech ja som si nemyslel, ze sa to rozlozi a ostane len piesok, ale v zlozeni su nejake organicke pojiva a prisady, mozno toho cementu tam je malo a ostatne sa vsiakne do porov Ytongu, neviem, proste nevyznam sa v tom a vymyslam somariny :) To lepidlo ma uz pri miesani taku inu konzistenciu nez take to obycajne... Ale ok mas pravdu, proste to navlhcim pre istotu a hotovo :)
Odpovedať
Profilova fotka
diskusia ako u blbých :-D
Odpovedať
@mudrastrecha tak to sa tu musis citit velmi dobre...
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan Dobrý deň, Neodporúčam používať lepidlá na lepenie materiálu, na ktoré nie sú určené, aj keď sa to na 1. pohľad možno zdá ako rovnaké, nie je to tak. Napríklad na tvárnice Ytong je napr. iné lepidlo ako na tvárnice Silka, tiež na Multipor je iné lepidlo. Cena Ytong lepiacej malty je 6,24 € / vrece. Má zmysel špekulovať a riskovať poruchy, keď môžete využiť riešenie garantované výrobcom? Treba zvážiť všetky pre a proti. S pozdravom technická podpora Ytong
Odpovedať
@ytongsk neskoro, uz som pouzil starcontact... ked uz, kupil by som radsej planofix za polovicnu cenu, no neslo mi o cenu, ale o to, aby som nekupoval dalsiu vec, ktoru vyhodim, treba sa spravat aj trochu ekologicky.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?